علیرضا کوشک جلالی

علیرضا کوشک جلالی (زادهٔ 20 فروردین سال ۱۳۳۷ در تهران) نویسنده، نمایش‌نامه‌نویس و کارگردان تئاتر می‌باشد. وی عضو کانون کارگردانان ایران و آلمان است و از سال ۱۹۸۶ در آلمان به عنوان نویسنده و کارگردان مشغول کار است. در سال ۱۳۹۳ از طرف وزارت ارشاد، مدرک درجه یک هنری را دریافت کرد. او در سال ۲۰۰۴، گروه تئاتری «علی جلالی آنسامبل» را در شهر کلن پایه‌گذاری کرد و هم‌اکنون مسئول هنری این گروه است.[1] چهار نمایشنامه از او در انتشارات تئاتر مونیخ آلمان به چاپ رسیده‌است. "انتشارات قطره" نمایشنامه‌های "همزاد"، "با کاروان سوخته"، ترجمه نمایشنامه "ژورف و ماریاً اثر "پتر تورینی"،[2] انتشارات "نمایش" ترجمه "پستچی پابلو نروداً و نمایش "هابیل و قابیل" و انتشارات افراز ترجمه "خدای کشتار" اثر "یاسمینا رضا"، ترجمه نمایش "پوزه چرمی" اثر "هلموت کراوزه" و "هنر خوبه و قشنگه اما خیلی درد داره" را روانه بازار کتاب کرده‌اند. او در سال ۱۳۸۹ یک تله تئاتر ۶۰ قسمتی طنز، که بر اساس آثار "کارل والنتین" و "لوریو" نوشته بود را برای تلویزیون ایران تولید کرد.[3]

علیرضا کوشک جلالی
علیرضا کوشک جلالی در سال ۱۳۸۴
زادهٔ۱ فروردین ۱۳۳۷
تهران، ایران
ملیتایرانی
پیشهکارگردان و مدرس تئاتر
شناخته‌شده برایکارگردان
کارهای برجستهخدای کشتار، پوزه چرمی و سیستم گرون هلم
جایزه(ها)نمایشنامه نویسی مردمی آلمان. ۱۹۹۱

او تاکنون بیش از ۴۰ نمایش در آلمان و ۱۵ نمایش‌نامه در ایران به روی صحنه برده و جوایز زیادی در زمینه کارگردانی و نویسندگی در فستیوال‌های تئاتری بین‌المللی کسب کرده‌است. کوشک جلالی در سال ۲۰۰۹ نیز برای اولین بار به عنوان کارگردان یک اپرا را در اپرای شهر دورتموند/آلمان به زبان ترکی و آلمانی به صحنه برد.

از آثار به اجرا درآمده این کارگردان در ایران، می‌توان به مسخ، پابلو نرودا، بازرس، موسیو ابراهیم و گل‌های قرآن، و خدای کشتار، سیستم گرون هلم،[4] پوزه چرمی[5] اشاره کرد. موسیو ابراهیم و گل‌های قرآن، از طرف انجمن منتقدان خانه تئاتر به عنوان بهترین اجرا در سال ۱۳۸۶ انتخاب شد.

همچنین سه اثر از علیرضا کوشک جلالی (پابلو نرودا، پوزه چرمی و با کاروان سوخته) در سال‌های اخیر در زمره نامزدهای بهترین اجراهای کشور آلمان بوده‌اند. آخرین نمایش‌نامه‌ای که جلالی در ایران کارگردانی کرد، «راهزنان» اثر فردریک شیلر بود که به فستیوال معتبر جهانی شیلر در سال ۲۰۱۳ دعوت شد.[6] در سال‌های اخیر توجه خاصی به تئاترشهرستان‌ها داشته‌است. سال ۹۲ نمایش «روبینسون و کروزو» را در تبریز (کار برگزیده از دید تماشاچیان در جشنواره فجر/مشهد)[7] و سال ۹۳ "پستچی پابلو نروداً را در کاشان و «خدای کشتار» را در تبریز با هنرمندان محلی به صحنه برده‌است.[8][9][10][11]

کتاب‌ها و نوشتارهای دیگر

دو کتاب شعر (آن گاه که درآمدی خورشید زانو زد، نیلوفری در قلب مرداب) و یک قصه (سینما فیروزه) که توسط نشر مهر نوروز در سال ۱۳۹۳ منتشر شد. چند مقاله نیز در ارتباط با تئاتر در مجلات تئاتری معتبر آلمان به چاپ رسانده‌است.

پانویس

منابع

مجموعه‌ای از گفتاوردهای مربوط به علیرضا کوشک جلالی در ویکی‌گفتاورد موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.