تخمه

تخمه دانه‌های پر چربی یا پر پروتئین گیاهان است که معمولاً به صورت بوداده و گاهی خام خورده می‌شود و برای سلامتی هم مفید است.

تخمه بسیار مغذی است و به دلیل داشتن کلسیم فراوان (از جمله تخمه ژاپنی یا تخمه جابانی) ، پروتئین (از جمله تخمه آفتابگردان) و داشتن پتاسیم (از جمله تخمه کدو تنبل)، جایگاه ویژه‌ای در رژیم غذایی افراد ، خصوصاً ورزشکاران دارد.

مرکز تخمه خاورمیانه آذربایجان، شهر خوی هست. که معروف به شهر گلهای آفتابگردان و کدو هست.

به نقل از جلیلی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی: ١۵ هزار خانوار در روستاها و شهرهای استان آذربایجان غربی، مستقیماً به وسیله کشت تخم کدو و تخم آفتابگردان و فروش این دو محصول کسب درآمد و امرار معاش می‌کنند.[1]

تخمه کدو

تخم کدو دارای مقدار زیادی از آنتی‌اکسیدان‌ها، اسیدهای چرب چندغیراشباعی، پتاسیم، ویتامین B۱۲ (ریبوفلاوین) و فولات است. وجود مواد مغذی مختلف در تخم کدو و روغن آن برای سلامت فرد بسیار مفید است.[2]

تخمه آفتابگردان

تخمه آفتابگردان حاوی سلنیوم، یک ماده مغذی ضروری است. در مطالعاتی یافته‌اند که سلنیوم نقش مهمی در عملکرد آنتی‌اکسیدانی ایفا می‌کند و به کاهش قرمز شدن و تورم در بدن کمک می‌کند. اخیراً نیز این خاصیت سلنیوم شناسایی شده است که نقش قاطعی در سوخت و ساز تیروئید دارد. همچنین این عنصر توانایی ترغیب ترمیم DNA در سلول‌های آسیب دیده دارد.

تخمه هندوانه

برخی انواع

  1. «تخمه». سبزافروز.
  2. «خواص تخم کدو؛ ۱۱ خاصیتی که این دانه‌های کوچک برای سلامتی شما دارند». چطور. ۲۰۱۸-۰۱-۲۹. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۴-۰۱.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.