شله زرد

شله زرد یک دسر سنتی ایرانی است که به دلیل وجود زعفران، زردرنگ است و روی آن را دارچین و خلال بادام و خلال پسته می‌ریزند. شله‌زرد عموماً به یک طریق پخته می‌شود و به‌خصوص از آن در ماه رمضان برای صرف افطار استفاده می‌شود.

شله زرد
یک کاسه شله زرد
وعدهدسر
خاستگاه ایران
ترکیبات اصلیبرنج، زعفران، گلاب، هل سبز و گاهی اوقات قهوه

از مواد تشکیل‌دهندهٔ این دسر می‌توان به برنج، شکر، زعفران، گلاب، هل، مغز پسته یا بادام، دارچین و روغن یا کره اشاره کرد.

از آنجاکه این دسر بیشتر در ایام مذهبی طبخ و توزیع می‌شود، روی آن را با پاشیدن دارچین منقوش به عبارات و اسامی مذهبی می‌کنند.

شله زرد اصالتی ایرانی دارد.

در شهر کرمان این خوراک به نام ابراهیم خانی شناخته می‌شود و گویا اولین بار ابراهیم خان ظهیرالدوله حاکم کرمان آن را به عنوان نذری توزیع کرده است.

مهم‌ترین خواص شله زرد

شله زردحاوی انواع ویتامین‌های A, C, D، گروه ویتامین‌های B مانند B1, B2, B6، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، آنتی‌اکسیدان، کلسیم، آهن، اسید فولیک، سلنیوم، منیزیم، پتاسیم و فسفر است. این دسر معده و قلب را تقویت و دردهای روماتیسمی را برطرف می‌کند؛ شله زرد خاصیت آنتی‌بیوتیکی دارد و عفونت بدن را از بین می‌برد. این دسر نشاط آور و برای افراد افسرده بسیار مفید است. شله زرد از لخته شدن خون و بروز سکته‌های قلبی و مغزی جلوگیری می‌کند. شله زرد برای مبتلایان به سوء هاضمه، نفخ معده، حالت تهوع، اسهال و افرادی که معده اسیدی دارند مفید است و نقش مؤثری در تقویت قوای جنسی و حافظه دارد و برای سلامتی پوست و مو هم مفید هست.[1][2]

نگارخانه

کتاب آشپزی ویکی‌کتاب یک دستور آشپزی در این رابطه دارد:
در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ شله زرد موجود است.
  1. YJC، خبرگزاری باشگاه خبرنگاران | آخرین اخبار ایران و جهان |. «مشکلات گوارشی را با شله زرد ریشه‌کن کنید». خبرگزاری باشگاه خبرنگاران | آخرین اخبار ایران و جهان | YJC. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۹-۱۹.
  2. طرز تهیه شله زرد
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.