مصطفی آزمایش

سید مصطفی آزمایش، فیلسوف و محقق فرانسوی-ایرانی است. [1] او به دلیل تحقیقات خود در زمینه عرفان ، اسلام و مسیحیت شناخته شده است.

سید مصطفی آزمایش
زادهٔ۱۳۳۰
تهران
محل زندگیپاریس
ملیتایرانی
شهروندیایرانی فرانسوی
تحصیلاتدکترای مطالعات تطبیقی اسلام و مسیحیت
الهیات و تاریخ
محل تحصیلدانشگاه تهران
دانشگاه سوربن
دانشگاه لیون ۱
پیشهمحقق
مخالف(ها)نظام جمهوری اسلامی ایران
دیناسلام
مذهبشیعه
منصبمدیریت انجمن جهانی پاسداشت حقوق بشر
مکتبپیرو سلسله نعمت‌اللهی سلطانعلیشاهی گنابادی

وی که دکترای اسلام شناسی از دانشگاه لیون دارد همچنین به عنوان یک فعال حقوق بشر ، به دنبال اصلاحات در رژیم های بنیادگرا ، مانند جمهوری اسلامی و اصلاح اقدامات اجتماعی یا حقوقی است که ناقض حقوق بشر هستند.[2]

زندگی نامه

سید مصطفی آزمایش در سال ۱۳۳۰ در تهران متولد شد. وی پس از اتمام تحصیلات خود در رشته های ادبیات عرب (تهران ۱۳۵۲) و حقوق (تهران ۱۳۵۴) ، در سال ۱۳۵۵ به فرانسه رفت. در پاریس تحصیلات الهیات و تاریخ حقوق را در سوربن انجام داد. او همچنین دکترای مطالعات تطبیقی اسلام و مسیحیت را از دانشگاه لیون اخذ کرده است. هانری کوربن، فیلسوف و از نزدیکان به نورعلی تابنده یکی از اساتید وی بود. آزمایش پس از پایان تحصیلات آکادمیک ، تحقیقات خود را در زمینه های دین ، فلسفه و زمینه های مختلف علمی ادامه داد. او در سال ۱۳۴۸ در مکتب صوفیه و طریقت دراویش گنابادی[3] پذیرفته شد. آزمایش مدتها بعد با دستور نورعلی تابنده رهبر وقت دراویش گنابادی، شیخ و نماینده[4] این سلسله در کشور فرانسه شد.[5][6]

فعالیت های حقوق بشری

از زمان شروع انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷ ، آزمایش تلاش کرده است تا با کسانی که افراط گرایی اسلامی را تبلیغ می کنند ، مقابله کند. فعالیت های وی شامل مذاکرات در شورای حقوق بشر سازمان ملل است. او استدلال کرده است که اصول حقوق بشر با اصول قرآنی سازگار است.

سخنرانی در پارلمان اروپا در سال 2011 - کنفرانس حقوق بشر

وی در واکنش به اعتراضات در سال ۱۳۸۸ پس از انتخابات ریاست جمهوری ، از آزادی بیان و آزادی بیان حمایت کرد و برای آزادی زندانیان سیاسی برجسته، مدیران خبرگزاری مجذوبان نور[7] از جمله کسری نوری[8] فعالیت کرد. وی در یک سلسله کنفرانسها در انگلستان ، آلمان ، پارلمان انگلستان و پارلمان اروپا سخنرانی کرده و پیشنهادها و گزارشهای تحقیقاتی را برای مقابله با این مسائل فزاینده خشونت و افراط گرایی منتشر کرده است.

انجمن جهانی پاسداشت حقوق بشر

آزمایش برای ادامه تلاش های خود در جهت حمایت از حقوق بشر برای همه ، مقابله با ظهور افراط گرایی، خشونت اسلامی خشونت علیه اقلیت های دینی[9]، انجمن جهانی پاسداشت حقوق بشر (IOPHR) را در سال ۱۳۹۳ تأسیس کرد.[10]

انجمن پاسداشت حقوق بشر، یک سازمان غیرانتفاعی فعال و اتاق فکرش مستقر در انگلستان است. این یک سازمان تحقیقاتی است ، با هدف حفظ حقوق بشر برای همه ، و از بین بردن تهدیدات امنیت و امنیت جامعه. IOPHR کنفرانسهایی را در پارلمان انگلستان، پارلمان اروپا و در سراسر اروپا برگزار کرده است.

آثار

  • با فردوسی سلوک صوفیانه تا دیار سیمرغ [11]
  • عرفان ایران، مجموعه مقالات[12]
  • علم یوگا[13]

جستارهای وابسته

منابع

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.