ذخیره‌گاه زیست‌کره حرا

منطقهٔ حفاظت‌شدهٔ حرا و تالاب بین‌المللی خور خوران[2] (ذخیره‌گاه زیست‌کره حرا)، مجموعه جنگل‌های درختان سرسبز ساحلی مانگرو یا حرا یکی از جنگل‌های پنجگانهٔ استان هرمزگان (با وسعت ۸۶٬۵۸۱ هکتار) در شمال‌غرب جزیرهٔ قشم قرار دارد. این منطقه در حوالی جزیرهٔ قشم، بندرپل و بندر خمیر واقع است که با آبراهه‌های آن با پرندگان زیبا و طبیعت بکر وحشی‌اش، از منابع توریستی و نقاط دیدنی استان هرمزگان و جنوب ایران می‌باشد که هر ساله افراد زیادی را برای تماشا به سوی خود جلب می‌کند. این جنگلها بعنوان منطقهٔ تحت حفاظت سازمان محیط زیست قرار دارند و به دلیل اهمیت بین‌المللی آن به عنوان ذخیره‌گاه زیست‌کره حرا شناخته می‌شود.

جنگل‌های حَرّا ، جزیرهٔ قشم، ایران


تاریخچه

این منطقه در سال ۱۳۵۱ بعنوان منطقه حفاظت شده حرا و در سال ۱۳۵۴ به عنوان پارک ملی و مجدداً ۲۵ شهریور ۱۳۶۱ بعنوان منطقه تحت حفاظت قرار گرفت. این منطقه در سال ۱۳۵۴ (۱۹۷۶ میلادی) به عنوان یکی از ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره در ایران شناخته شد.[3][4] و در سال ۱۳۵۵ نواحی بکر جنگل‌های مانگرو، گل زارها و نهرها در تنگه خوران (۱۰۰٫۰۰۰ هکتار) با عنوان تالاب مهم با ارزش بین‌المللی به ثبت کنوانسیون تالابها رسید.[5]

سایر جنگل‌های حرای استان هرمزگان

  • حرای تیاب و میناب (۷۸٬۰۹۹ هکتار)
  • حرای گابریک و جاسک (۳۴٬۵۹۶ هکتار)
  • حرای رود گز (۲۷٬۰۴۶ هکتار)
  • حرای خوران (۲٬۵۱۸ هکتار)

نگارخانه

منابع

  • زنده دل، دستیاران، حسن. (مجموعه کتاب‌های راهنمای جامع ایرانگردی استان هرمزکان) ج۱. چاپ وانتشار سال ۱۹۹۸ میلادی.
در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ ذخیره‌گاه زیست‌کره حرا موجود است.

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.