پاکدشت

پاکدشت شهری در جنوب شرقی استان تهران در ایران است. طبق اظهارات پژوهشگران اسامي بسياري از روستاهاي پاكدشت نامهايي باستاني هستند از اينرو كاوش در تپه ها و مناطق مختلف احتمالا به اكتشافاتي در اين زمينه منجر مي گردد. از جمله اين اسامي مي توان به نام روستاي مامازند، يبر و . . . اشاره كرد كه محققين اين اسامي را به دوران مهر پرستي ايرانيان نسبت مي دهند. این شهر مرکز بخش مرکزی شهرستان پاکدشت است.[2] نمایندهٔ شهرستان پاکدشت در مجلس شورای اسلامی، فرهاد بشیری است. فرماندار پاکدشت جمارانی است. پاکدشت کنونی شامل مجموعه‌ای روستا و شهر است که در دوران باستان دهکده‌هایی در دشت ری بوده‌اند. اين شهرستان به استناد متون و اسناد تاریخی در گذشته های دور به نامهاي پلاشر و پلدشت و مامازن(مامازند) بوده که در شمال خاوری شهرستان پاکدشت واقع شده است و اهالی می گويند مادر كريم خان زند در اين روستا زندگی می كرده است و به همين جهت به مامازند هم معروف بوده ولی با توسعه و ترقی كنونی، ازسال 1367 این اسامی منسوخ ونام پاکدشت به طور رسمی برای این شهرستان انتخاب گردید. اين دشت، تاريخي كهن در دل خود دارد كه بيانگر گذار اقوام مختلف و مهاجرت آنان از سرزمينهاي دور به اين ديار و يادآور جنگها و ستيزه هاي مكرر گروههاي اجتماعي از اقوام گوناگون و شخصيتهاي شهير تاريخ مي باشد.

پاکدشت
مامازند
کشور ایران
استانتهران
شهرستانپاکدشت
بخشمرکزی
نام(های) پیشینپلشت
سال شهرشدن۱۳۷۷
مردم
جمعیت۲۳۶۳۱۹ نفر [1]
جغرافیای طبیعی
ارتفاع۱۰۲۵ متر
اطلاعات شهری
شهردارمحسن تاجیک
پیش‌شمارهٔ تلفن۰۲۱
شناسهٔ ملی خودرو ایران ۷۸ ل
 ایران ۲۱ ن
 ایران ۳۰ ص

پيشينة آباداني اين دشت كه در حاشيه هاي جنوبي و جنوب شرقي تهران واقع است را بايد در آغازين روزهايي كه تاريخ شاهد عظمت و شكوه شهر باستاني ري بوده است جستجو كرد. بزرگترین دانشگاه کشاورزی خاورمیانه که متنوع‌ترین و خاص‌ترین به حساب می‌آمده از منظر گردآوری گیاهان جهان از دست آورده‌های پیش از انقلاب اسلام است و بدین ترتیب این شهر به عنوان پایتخت گل و گیاه ایران شناخته شده است. جاجرود مهمترین رود این شهرستان است.

منابع

  1. «نتایج سرشماری سال ۱۳۹٢». معاونت برنامه‌ریزی استانداری خراسان جنوبی (به نقل از مرکز آمار ایران). ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۲. بایگانی‌شده از اصلی در ۲ اکتبر ۲۰۱۲. دریافت‌شده در ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۲.
  2. اطلس گیتاشناسی استان‌های ایران، تهران: ۱۳۸۳خ.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.