اراج

اَراج یکی از محله‌های بسیار قدیمی شمیران می‌باشد که مملو از باغها و فضای سبز بیشماری بوده‌است. امروزه برغم ساخت و سازهای صورت گرفته همچنان دارای باغات و فضاهای زیادی نسبت به دیگر نقاط تهران می‌باشد و همچنان هوای این منطقه از لطافت خاصی برخوردار است.

محله آراج
موقعیت: شمال شرق تهران
کشور ایران
استان تهران
شهر تهران
نام دیگر -
منطقه پستی
پیش‌شماره محلی تلفن
شهردار

این منطقه از شمال به بلوار لشکرک (ارتش)، از غرب خیابان لنگری و شرق اتوبان امام علی و منطقه ازگل و از جنوب به اتوبان بابایی محدود می‌شود.

قنات اراج که از دیر باز باغات و زمین‌های کشاورزی روستا را آبیاری می‌کرده‌است یادگاری از گذشته‌است که هنوز جاری است.

دوغ اراج که سمبل اراج بوده‌است هنوز در خاطره قدیمی‌های تهران باقی است و در روزگاری نه چندان دور مردم تهران برای نوشیدن این دوغ به این منطقه می‌آمده‌اند. اما امروزه جز خاطره‌ای از آن باقی نمانده‌است. تولیدکننده این نوشیدنی خانواده موسوی (سید جعفر موسوی) بودند که این نوشیدنی را به صورت سنتی تهیه می‌کردند. خانواده موسوی اصالتاً از لرهای ملایر بودند و تولیدی خود را خانوادگی اداره می‌کردند. اروجی یکی از طایفه‌های اصلی این منطقه می‌باشد. اما از دیگر طایفه‌های روستا که در زمان‌های دور از لواسان روستای آهار به این منطقه مهاجرت نموده‌اند می‌توان طایفه سیفان را نام برد.

همچنین از دیگر طایفه‌های روستا قیدی می‌باشد.

در ضلع شرقی اراج، محله‌ای قدیمی بنام اکبر آباد می‌باشد. نام این محله از نام شخصی بنام علی اکبر اثباتی گرفته شده و دلیل این نام‌گذاری این است که این فرد اولین کسی بوده‌است که از لواسان، روستای برگ جهان، به این منطقه مهاجرت نمود و مردم اراج به او دایی علی اکبر می‌گفتند.

در ضلع شمالی اراج محله لارک و باغات گیلاس لارک واقع شده‌است که در قدیم متعلق به هیلدا دانش ارفع همسر تیمسار حسن ارفع بوده‌است.[1]

همچون دیگر روستاهای شمیران، روستای اراج نیز برای خود قبرستانی داشته‌است که این قبرستان در ضلع شمال غربی و غرب این روستا قرار داشته‌است که هم‌اکنون میدان اراج و بخشی از خیابان و همچنین دبیرستان رضایی راد در آن واقع شده‌است.

منابع

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.