نسیم‌شهر

نسیم‌شهر مرکز بخش بوستان شهرستان بهارستان در استان تهران است. این شهر در ۱۵ کیلومتری جنوب‌غرب تهران قرار گرفته‌است. مساحت نسیم‌شهر۸۰٫۰۷ کیلومتر مربع و مساحت طرح هادی آن ۷٫۰۹ کیلومتر مربع است.[2] جمعیت این شهر طبق سرشماری سال ۱۳۹۵، ۲۰۰٬۷۲۰ نفر، شامل ۵۸٬۵۵۲ خانوار می‌باشد.

نسیم‌شهر
کشور ایران
استانتهران
شهرستانبهارستان
بخشبوستان
سال شهرشدن۱۳۷۴ خورشیدی
مردم
جمعیت۲۰۰٬۳۹۳ نفر (سرشماری ۱۳۹۵)[1]
جغرافیای طبیعی
مساحت۸۰/۰۷ کیلومتر مربع
ارتفاع۱۰۵۰ متر
آب‌وهوا
میانگین دمای سالانه۱۶/۵ درجه سانتی‌گراد
میانگین بارش سالانه۱۶۸ میلی‌متر
اطلاعات شهری
شهردارآقای علی طلائی
پیش‌شمارهٔ تلفن۰۲۱
وبگاهhttp://www.nasimshahr.ir/fa-IR/DouranPortal/1/page

این شهر پرتراکم است و بسیاری از مناطق آن را بافت قدیمی تشکیل داده اما رنگ و بوی پیشرفت و مدرنیته می‌دهد. کارخانه لبنیات پاژن و بسیاری از کارگاه‌های خیاطی و کارگاه‌های دیگر در نسیم شهر، علی‌الخصوص در شهرک صنعتی آن وجود دارد.

تشکیل شهر

نسیم شهر اول شهری کوچک بود اولین ساکن نسیم‌شهر، فردی به نام «اکبر حداد» بوده و به همین دلیل، این شهر قبلاً به نام «اکبرآباد» شناخته می‌شد. از قدیمی‌ترین محله‌های آن می‌توان به خیابان شهید مدنی (اول) اشاره کرد. یکبار نام اکبرآباد را تغییر دادند ولی با اعتراض مردم روبرو شدند که بار دوم به نام نسیم شهر تغییر یافت

آب و هوا

در شهریار و رباط کریم بادهای مختلفی می‌وزد که آب و هوای این دو منطقه را کاملاً تحت تأثیر قرار می‌دهد. این بادها مخصوصاً در تابستان و پاییز می‌وزند.

جاذبه‌های گردشگری شهر

سیتی سنتر آسمان، کانون پرورشی فکری مرکز نسیم شهر، پارک تفریحی خلیج فارس (باغ امامی)، بازار بزرگ نسیم شهر، استادیوم ۵۰۰۰ نفری نسیم شهر، سینمای نسیم شهر، پارک بانوان شهرک رسالت، پارک بانوان آنا، پارک جنگلی الغدیر، امام زاده لطیف در وجه آباد، امام زاده حسن در اسماعیل‌آباد و مقبره دو تن از کشته شدگان گمنام در جنگ تحمیلی در پارک استاد شهریار نسیم شهر و …

پایانه حمل و نقل تهران نیزدراین شهر موجوداست.

توسعه

با ایجاد شهرک‌های جدید از جمله شهرک رسالت و شهرک مهرو شهرک جدید باغ امامی روز به روز شاهد گسترش شهر از نظر جمعیتی می‌شویم

تاریخچه

نسیم شهر در گذشته شامل دو شهرک به نام‌های اسماعیل‌آباد و وجه آبا دبوده که تقریباً از سی سال گذشته بعلت نزدیکی به تهران بزرگ، دارا بودن زمینهای مرغوب و تقاضای فراوان برای ایجاد مسکن از مناطق مهاجرپذیر بوده و به خاطر توسعه شهری برای تأسیس شهرداری واجد شرایط شناخته شد و در حال حاضر شهرداری نسیم شهر دارای در جه ۶ می‌باشد و در حوزه حریم دو شهرداری بنام‌های اورین –همدانک و خیرآباد وجود دارد که حدوداً در اواسط سال ۸۶ توسط شهرداری در محدوده قانونی روستاها خدمات ارائه می‌شود.

تصاویر

منابع

  1. «تعداد جمعیت و خانوار به تفکیک تقسیمات کشوری براساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵» (اکسل). درگاه ملی آمار.
  2. ««تاریخچه و موقعیت جغرافیایی نسیم شهر»». وبگاه نسیم‌شهر. دریافت‌شده در سپتامبر ۲۰۱۶. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازبینی= را بررسی کنید (کمک)
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.