حکیمیه (تهران)

حکیمیه نام محله‌ای در شمال شرق شهر تهران که میتوان گفت شمال شرقی ترین نقطه شهر تهران محسوب میشود. این محله در منطقه ۴ شهرداری تهران واقع شده و دارای ۳ فاز است.

حکیمیه
کشور ایران
استانتهران
شهرتهران
منطقه شهریمنطقه ۴ شهرداری تهران
منطقه پستی ۱۶
پیش‌شماره محلی تلفن ۷۷

این محله از شمال به بزرگراه بابایی، از جنوب به خیابان دماوند، از غرب به ۳۵ متری خیابان اتحاد و از شرق به جاده تلو محدود می‌شود. حکیمیه دارای هوای پاکی می‌باشد. این محله از شمال به باغات لواسان، از جنوب به پارک ملی سرخه‌حصار، از غرب به پارک جنگلی لویزان، و از شرق به منطقه حفاظت شده سرخه حصار و خجیر احاطه دارد.

دانشگاه صنعت آب و برق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، دانشگاه امام حسین، دانشگاه پیام نور واحد تهران شرق، دانشکده هوافضا دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و پردیس شهید چمران دانشگاه فرهنگیان در این منطقه قرار دارد.

همچنین در شمال شرق حکیمیه، کوی دانشگاه امام حسین قرار دارد که از شمال به بزرگراه شهید بابایی و از شرق به تلو ختم می‌شود. این کوی دارای دو فاز با ساختمانهای معمولاً چهار طبقه و خیابان‌های فرعیه عریض می‌باشد. در میان دو فاز کوی دانشگاه امام حسین، مسجد صاحب الزمان و میدان میوه و تره بار کوچکی وجود دارد.

تاریخچه

این منطقه در عهد ناصری منزل اول سفر به طرف دماوند بوده‌است و روستایی معروف به «چاهک» داشته است که میرزا علی‌نقی‌خان حکیم‌الممالک آن را خرید، آباد کرد و به نام خود حکیمیه نامید. حکیم الممالک پسر میرزا اسماعیل خان یهودی بود که مسلمان و پیشخدمت محمدشاه قاجار شد. حکیم الممالک طبیب محمدشاه و ناصرالدین شاه بود و زمانی هم حاکم قم گردید. او در سال ۱۲۴۹ قمری متولد و در سال ۱۳۲۱ فوت کرد. در کتاب مرآت البلدان درباره حکیمیه چنین آمده است: «در جلگه تهران در مشرق شهر و جنوب البرز، بین راه تهران به مازندران دهی بود بایر و خالی از سکنه، متعلق بورثه میرزامحمد لواسانی وزیر که جناب میرزا علینقی حکیم الممالک و پیشخدمت باشی سلام، آن را ابتیاع نمود و قنات آن رادایر نمود و باغی و عمارتی و آبادی در آنجا ایجاد کرد و حکیمیه اش نامید.»

بعد از فوت حکیم الممالک، میرزا زین العابدین امام جمعه این محله را خرید و مدتی به امامیه معروف شد.

حکیمیه یکی از دانشگاهی‌ترین مناطق تهران است با ۵ دانشگاه دولتی و یک دانشگاه آزاد. همچنین خوابگاه دانشگاه عباسپور و علم و صنعت ایران هم در این منطقه قرار گرفته است.

منابع

    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.