بازار مشیر

بازار مشیر[1] [2]جنب بازار وکیل در شیراز و در جنوب بازار وکیل قرار دارد و از آثار مربوط به دوره قاجاریه می‌باشد.

این عکس مربوط به سردر یکی از ورودی‌های بازار سرای مشیر است . این سر در اصلی است که کتیبه انتساب این مکان و زمان ساخت و شرایط وقف شدن آن به وضوح بر روی لوحه آن درج شده است

این بازار بیشتر به سرای مشیر خوانده می‌شود. بازار مشیر از شمال به جنوب کشیده شده تا به اردوبازار می‌رسد از نظر معماری شبیه به بازار وکیل اما از آن کوجکتر است. این بازار از دو بخش شمالی و جنوبی تشکیل شده که توسط چهار سوق وسیعی به یکدیگر مرتبط می‌شوند. چهار سوق پوشش گنبدی مرتفعی دارد که در راس آن بادگیر بزرگی قرار دارد. ورودی بازار از طرف چهار سوق است.قسمت شمالی بازار ۶ زوج مغازه قرار دارد که یکی از آن‌ها اختصاص به ورودی بازار از طرف سرای مشیر دارد بازار در قسمت جنوبی از طریق دالانی به اردوبازار متصل می‌شود سردر ورودی بازار از طرف اردو بازار تزئینات کاشی‌کاری زیبایی دارد.

این عکس مربوط به محوطه حیاط بازار سرای مشیر است .

دالان نیز کوتاه و دارای کف سنگفرش و پوشش عرق چینی است. این بازار دارای مختصر تزئینات کاشیکاری و با طاق‌های ضربی سقف شده‌است از طرف شمال نیز توسط دالانی به سرای مشیر مرتبط می‌شود.این سرا دارای سردری مرتفع و زیبا با تزئینات کاشی‌کاری و مقرنس کاری است بر بالای ورودی لوح مرمری قرار دارد که روی آن تاریخ ساخت، بانی و چگونگی وقف بنا حک شده‌است.

منابع

  • فارسنامه ناصری، میرزا حسن فسایی
  • شیراز در گذشته و حال، حسن امداد

پانویس

  1. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۳۰ اوت ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۱۹ ژوئن ۲۰۱۴.
  2. http://vista.ir/article/243414/%D8%B3%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B4%DB%8C%D8%B1
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.