پولادشهر

فولادشهر شهری است در بخش مرکزی شهرستان لنجان استان اصفهان.[1] این شهر در ۲۵ کیلومتری جنوب غربی اصفهان واقع شده‌است و مساحت آن بالغ بر ۷۷۰۰هکتار است. این شهر یکی از سه شهر جدید در اصفهان می‌باشد. ارتفاع فولادشهر که در دشت طبس واقع شده ۱۶۲۰ تا۱۸۰۰ متر از سطح دریا ذکر شده‌است.

شهر فولادشهر در بخش مرکزی شهرستان لنجان کو در ۲۵ کیلومتری جنوب غربی اصفهان، در محور ارتباطی اصفهان شهرکرد واقع شده‌است. این شهر مساحتی بالغ بر ۷۷۰۰ هکتار دارد.

فولادشهر در سال ۱۳۴۲ برای اسکان کارمندان ذوب آهن تأسیس شد و از سال۱۳۶۳ به عنوان یک شهر جدید فعالیت خود را آغازنمود و هم‌اکنون بیش از ۱۰۸۵۴۹ نفر جمعیت دارد.

به علت نزدیکی به مرکز استان و همچنین دسترسی آسان به صنایع بزرگی همچون کارخانه ذوب‌آهن اصفهان، مجتمع فولاد مبارکه، شرکت پلی‌اکریل اصفهان و همچنین کارخانه سیمان سپاهان دیزیچه این شهر به مکانی مناسب جهت اسکان تبدیل گردیده است. دیگر مزایای زندگی در این شهر جدید نزدیکی به مراکز آموزش عالی همچون دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه اصفهان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد می‌باشد.

این شهر از شمال به شهرستان فلاورجان، از جنوب به کارخانه ذوب آهن و اراضی شهرستان لنجان، از شرق به کوه نمتک و از غرب به رشته کوه پنجی محدود می‌باشد.

فولادشهر از شش مرکز آموزش عالی امین، صنعتی فولاد و مخابرات، فرزانگان جامی پیام نور یک مرکز نمایندگی علمی بین‌المللی فناوری اطلاعات و یک ورزشگاه بهره می‌برد

نام پیشین فولادشهر تا قبل از انقلاب سال ۱۹۷۹ میلادی "آریاشهر" بوده‌است که بعد از آن در سایه تحولات فرهنگی بعد از انقلاب به فولادشهر تغییر نام داده و در زبان محاوره‌ای نیز به علت تکرار بسیار فولادشهر بیان شده‌است.

این شهر به عنوان محل اصلی اقامت کارکنان و کارگران کارخانه ذوب آهن اصفهان، از پیش از انقلاب صاحب تیم فوتبال در سطح اول مسابقات لیگ باشگاهی ایران بوده‌است.

ورزشگاه بزرگ فولادشهر به عنوان ورزشگاه اختصاصی تیم فوتبال ذوب آهن اصفهان در این شهر و در ورودی این شهر قرار دارد ، مقر اصلی دفتر باشگاه فرهنگی ورزشی ذوب آهن اصفهان نیز در سایت اصلی این باشگاه قرار دارد.

ساکنین اولیه فولادشهر اغلب مهندسین روس سازنده ذوب آهن و کارکنان ذوب آهن که از سرتاسر ایران به فولادشهر مهاجرت کرده و با شروع جنگ تحمیلیی مهاجرینی از خوزستان نیز به این شهر آمدند، که هم‌اکنون جمعیت غالبی را بختیاری ها تشکیل میدهند بااحداث مسکن‌های مهر فولادشهر و مصوبه فوریت احداث مترواصفهان-فولادشهر رشد جمعیتی این شهر به شدت افزوده شده وجمعیت آن به چندصد هزار نفر افزایش یافت.

  1. اطلس گیتاشناسی استان‌های ایران، تهران: ۱۳۸۳ خ.

۲. فولادشهر ویکی پدیا

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.