کلیشاد و سودرجان

کلیشاد و سودرجان شهری در بخش مرکزی شهرستان فلاورجان در استان اصفهان است.

کلیشاد و سودرجان
کشور ایران
استاناصفهان
شهرستانفلاورجان
بخشبخش مرکزی
مردم
جمعیت۲۵،۶۳۵ نفر (۱۳۹۵)
جغرافیای طبیعی
ارتفاع۱۶۰۹
شناسهٔ ملی خودرو ایران
کد آماری۱۴۲۰

این شهر از دو محله «کلیشاد» و «سودرجان» تشکیل شده‌است و حد فاصل این دو محل، یک خیابان است اما فرهنگ، لهجه و برخی از آداب و رسوم این دو محله به‌طور چشمگیری متفاوت است. افجد و آغچه‌بدی نیز قسمت هایی از شهر کلیشادوسودرجان به‌شمار می‌روند.وجه تسمیه کلیشاد و سودرجان را وجود دو قلعه قدیمی به این‌نام‌ها در این دو محل گفته‌اند.

جغرافیا

موقعیت جغرافیایی

شهر کلیشاد و سودرجان در دشتی در ۱۹ کیلومتری جنوب غربی اصفهان و ۱/۵ کیلومتری جنوب شرقی فلاورجان و شرق راه اصفهان به زرین‌شهر قرار دارد.[1] این شهر از شمال به شهرستان‌های خمینی شهر و نجف آباد، از جنوب به شهرستان مبارکه، از شرق به شهرستان اصفهان و از غرب به شهرستان لنجان محدود می‌شود.

ارتفاعات

ارتفاعات مهم شهر شامل: ایران کوه، کوه فیروزان و نیز گردنه آبنیل است که در انتهای جنوبی ایرانکوه واقع است و راه اصفهان به گرکن شمالی (پیربکران) از آن عبور می‌نماید. این شهرستان قریب به ۱۶۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.

آب و هوا

کلیشاد و سودرجان دارای آب و هوایی معتدل و خشک است. وجود ساحل زیبای زاینده رود و درختان فراوان و انبوه سبب اصلی اعتدال هوا در کلیشادوسودرجان است. زاینده رود مهم‌ترین منبع تأمین آب زراعتی در شهر می‌باشد که به وسیلهٔ انشعابات کوچک و بزرگ خود نیاز مزارع کشاورزی را تامین می کند.

مردم

جمعیت

نرخ رشد و گسترش شهرنشینی زمینه‌های اقتصادی حاصل از گسترش فعالیت‌های صنعتی در منطقه کلیشاد و سودرجان می‌باشد. تاقبل از حمله افغانها به ایران به صورت دو قلعه کلیشاد و سودرجان وجود داشته‌است و در حال حاضر حدود ۲۴ هزار نفر جمعیت دارد.

اهمیت کلی شهر

رودخانهٔ زاینده رود از کنار این شهر عبور می‌کند که این شهر را از چشم‌اندازهای زیبایی برخوردار نموده و به ایجاد پارک ساحلی کلیشاد منجر شده‌است.از جاذبه‌های گردشگری شهر می‌توان به پارک زیبای ساحلی این شهر در حاشیه رودخانه زاینده رود (با امکانات تفریحی و ورزشی) و برجهای کبوتر خانه (مربوط به دوره قاجاریه) اشاره کرد.

نمایی از پل ورگان

از بناهای تاریخی این شهر حمام تاریخی آن است که در فهرست آثار ملی ثبت شده‌است. [2] مسجد جامع شهر کلیشاد نیز از مکان‌های دیدنی است که با ترکیبی از معماری مدرن و سنتی، بنایی زیبا به‌وجود آورده است و هم اکنون میزبان برگزاری مجالس مذهبی همچون محفل انس با قرآن کریم،[3] اعتکاف،[4]و ... است و در حال حاضر به زورخانه تبدیل شده‌است.

اماکن مذهبی

از جمله اماکن مذهبی شهر می‌توان به بقعه‌های سیدابراهیم و شاه‌عبدالله در کلیشاد و شاهجرا در سودرجان اشاره کرد [5] و مسجد اعظم سودرجان ، مسجد بقیه الله سودرجان ، مسجد جامع کلیشاد ، امام زاده سید ابراهیم کلیشاد و حسینیه حضرت ابوالفضل کلیشاد نیز جزو اماکن مذهبی این شهر به حساب می آیند.

نمایی از مسجد جامع کلیشاد
پارک ساحلی
پارک ساحلی
پارک کلیشاد
پارک ساحلی
پارک ساحلی

اماکن فرهنگی

اماکن فرهنگی شهر شامل دانشگاه هنر ، دانشگاه علمی کاربردی ، کتابخانه مرکزی عمومی و سالن ورزشگاه سودرجان است.

اقتصاد

کشاورزی

کشاورزی مهمترین اشتغال مردم این شهر به حساب می آید و هرساله محصولات مختلفی نظیر برنج (با کیفیت مرغوب) معروف به برنج لنجان، سیب زمینی، پیاز، گندم ، جو و انواع صیفی‌جات تولید می شود.

صنعت

در این شهر کارخانه هایی چون ایرانیت ، شرکت داروسازی امین و شرکت سایکو فعالیت فعالیت دارند.

منابع

  1. «کلیشاد - ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی». wikijoo.ir. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۱۲-۱۹.
  2. «ثبت حمام تاریخی ارباب کلیشاد در فهرست آثار ملی ایران | نیوزفلاورجان،فلاورجان نیوز». دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۱۲-۱۸.
  3. قرآن، iqna ir | خبرگزاری بین المللی (۱۳۹۶/۱۱/۲۱ - ۰۹:۰۱). «تصاویر محفل انس با قرآن در مسجد جامع کلیشاد». fa. دریافت‌شده در 2019-12-18. تاریخ وارد شده در |تاریخ= را بررسی کنید (کمک)
  4. «لیست مساجد برگزار کننده اعتکاف در شهرستان فلاورجان | نیوزفلاورجان،فلاورجان نیوز». دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۱۲-۱۸.
  5. «معرفی آستان مقدس امامزاده سیدعبدالله (علیه السلام) ـ کلیشاد و سودرجان». www.emamzadegan.ir. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۱۲-۱۹.

iirancafe@

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.