تفکیک جنسیتی

تفکیک جنسیتی یا جداسازی جنسی[1] جداسازی افراد بر مبنای جنسیت آن‌هاست. توالت ها ، حمامهای عمومی، استخرها، خوابگاهها، رختکنها، اتوبوسها، وسایل نقلیهٔ عمومی و زندانها از جمله مواردی است که در بعضی از نواحی از نظر جنسیتی جداسازی می‌شوند.

نماد تفکیک جنسیتی

پدیده تفکیک جنسیتی که بر اساس آموزه‌های اسلامی به عنوان "جلوگیری از اختلاط نامحرم" تعریف می‌شود.[2]

عقاید فرهنگی و دینی

در یهودیت

در کنیسهها، بخش مردان و زنان با پرده‌ای به نام مهیتزا جدا می‌شود.

هم‌چنین یهودیان ارتدوکس معتقدند که زنان باید لباس‌های کاملاً پوشیده به تن داشته باشند و در اماکن عمومی، جدا از مردان بنشینند یا بایستند.[3]

در اسلام

در اسلام، تنها بودن زن و مردی که خویشاوندی نزدیک با هم ندارند (محرم هم شناخته نمی‌شوند)، ممنوع است؛ اما ارتباط زن و مرد مطلقاً ممنوع نشده است. در قرآن، سخن گفتن موسی با دختران شعیب[4] و سلیمان با بلقیس ملکه سبا[5]؛ نمونه‌هایی از این ارتباط به شمار می‌رود. در سنت، نیز نمونه‌هایی از ارتباط زن و مرد دیده می‌شود؛ خدیجه دختر خویلد پیش از ازدواج با محمد، مال‌التجاره‌ای را در اختیار او قرار داد و او را برای یک سفر تجاری به شام فرستاد. با این حال در قرآن و حدیث، شواهدی از جدایی جنسیتی موجود است؛ قرآن و سنت محدودیت‌هایی را برای ارتباط زنان و مردان در نظر گرفته‌اند. از جمله این محدودیت‌ها، حجاب برای زنان است؛ که برخی آن را پوشانیدن تمام بدن زن و برخی آن را پوشانیدن بدن زن به جز چهره و کف دست دانسته‌اند. همچنین نظر به نامحرم، در برخی روایات زنای چشم نامیده شده‌است.[6]

جستارهای وابسته

منابع

  1. «جداسازی جنسی» [مطالعات زنان] هم‌ارزِ «sex segregation»؛ منبع: گروه واژه‌گزینی. جواد میرشکاری، ویراستار. دفتر سیزدهم. فرهنگ واژه‌های مصوب فرهنگستان. تهران: انتشارات فرهنگستان زبان و ادب فارسی (ذیل سرواژهٔ جداسازی جنسی)
  2. . ۲۵ تير ۱۳۹۰ [jahannews.com/analysis/176183/استقبال-تفکیک-جنسیتی-مدارس-آمریکا jahannews.com/analysis/176183/استقبال-تفکیک-جنسیتی-مدارس-آمریکا] مقدار |نشانی= را بررسی کنید (کمک). دریافت‌شده در ۲۵ تير ۱۳۹۷. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازبینی=،|تاریخ= را بررسی کنید (کمک); پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)
  3. دیوان عالی اسرائیل: جدایی زن و مرد در اتوبوس‌ها غیرقانونی است، بی‌بی‌سی فارسی
  4. قرآن ۲۸:۲۳
  5. قرآن ۲۷:۴۲
  6. مسند امام احمد بن حنبل، حدیث ۲۱۰۳۴ رواه ابن مسعود
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.