آوازهای ننه آرسو

آوازهای ننه آرسو فیلمنامه‌ای از بهرام بیضایی است از سال ۱۳۷۳. فیلمِ سایه به سایه را سال ۱۳۷۴ بر اساس این فیلمنامه نوشته و ساخته‌اند.

آوازهای ننه آرسو
نویسنده(ها)بهرام بیضایی
کشورتهران
زبانفارسی
موضوع(ها)فیلمنامه
ناشرانتشارات روشنگران و مطالعات زنان
تاریخ نشر
۱۳۷۵
شمار صفحات۱۴۰
شابکشابک ۹۶۴−۵۵۱۲−۵۱−۴

کتاب

آوازهای ننه آرسو به سال ۱۳۷۳ نگاشته شد[1] و کتابش نخستین بار به سال ۱۳۷۵ در انتشارات روشنگران طبع شد.[2]

داستان

داستانی است پلیسی و جنایی در روزگارِ معاصر که در شهری ساحلی در گیلان می‌گذرد.

خلاصه

ستوان پوریا رئیسِ پاسگاه است. همسرش گیلان نام دارد و باستان‌شناسی خوانده و می‌کوشد کاری در دانشگاه لاهیجان دست و پا کند. شبی در دریا استوار دُرفکی که برای گشت رفته کُشته می‌شود. صبحی که جسد پیدا می‌شود، کوچ آقا ساحلی، فرزند ننه آرسو، را نیز زخمی و خسته و نیمه‌جان با تفنگِ دُرفکی در جیب از آب می‌گیرند. ماهیگیران به حرف نمی‌آیند. کوچ آقا هم زبانش بند آمده. پوریا و گیلان می‌خواهند ماجرا را کشف کنند. سر نخ ماجرا به کشتیِ روسی و گلبان و چند ماهیگیر مرموز برمی‌گردد و قاچاق خاویار و نیز صورتک‌هایی باستانی که بناست از کشور خارج شوند.

فیلم

علی ژکان فیلمِ سایه به سایه را به سال ۱۳۷۴ بر اساس آوازهای ننه آرسو نوشته و ساخته است؛ ولی «فیلم و فیلمنامه از جهاتی با هم تفاوت دارند.»[3] از جمله، در آوازهای ننه آرسو زمان مستقیم است، ولی در فیلم سایه به سایه فلاش بک هست.[4]

جستارهای وابسته

پانویس

منابع

  • بیضایی، بهرام (۱۳۸۵). «سالشمار زندگی و آثار بهرام بیضایی». بخارا (۵۷): ۲۶.
  • کوشانفر، کورش (۱۳۷۶). «آواز خوان، بی آواز: مقایسه فیلمنامه آوازهای ننه آرسو و فیلم سایه به سایه». نقد سینما (۱۲): ۱۳۴.
  • صالحی، کامبیز (آذر ۱۳۷۶). «سایه به سایه: در سایه ننه آرسو!؟». گزارش فیلم (۹۸): ۱۰۳.
  • آوازهای ننه آرسو، ب‍ی‍ض‍ایی، ب‍ه‍رام. تهران: انتشارات روشنگران ۱۳۷۵|سایت سازمان اسناد و کتابخانهٔ ملی جمهوری اسلامی ایران
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.