قلعه‌جوق (مه‌ولات)

قلعه جوق (مه ولات)، روستایی از توابع بخش شادمهر شهرستان مه ولات در استان خراسان رضوی ایران است. این روستا در دهستان ازغند قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵۱۷ نفر (۱۶۵خانوار) بوده‌است.

عکس:

قلعه جوق
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانخراسان رضوی
شهرستانمه ولات
بخشبخش شادمهر
دهستانازغند
نام محلیقلعه جوق
نام‌های قدیمیقالع‌چوخ
مردم
جمعیت۵۱۷ نفر
جغرافیای طبیعی
ارتفاع از سطح دریا۱۵۰۰ متر
اطلاعات روستایی
پیش‌شمارهٔ تلفن۰۵۱۵
از اماکن و دژهای دوره سلجوقیان

طوایف و مشاغل

از فامیلی‌های اصیل قلعه جوق می‌توان به جعفری، باقری، بلندی وعلیشاهی … اشاره کرد. از جمله افراد سرشناس و صاحب منصب این روستا می‌توان به مرحوم عباسعلی باقری قلعه جوقی (بزرگ خاندان باقری و پدر پاسدار شهید محمد باقری و رئیس چندین دوره شورای روستا)، علی اکبر جعفری قلعه جوقی کدخدا که در حال حاضر فوت کرده‌است. روستا دارای شورا و دهیاری می‌باشد، غلامحسین باقری قلعه جوقی، فرماندار شهرستان گناباد و محمدباقر باقری(قاضی دادگاه انقلاب زاهدان )وجعفر بلندی اشاره نمود که بعد از انقلاب ایران در سال ۵۷ نقش چشمگیری در توسعه و آبادانی این روستا ایفا نمودند…

علاقه مردمان قلعه جوق به علم و دانش همواره باعث پیشرقت ساکنان این روستا در مجامع و مراکز علمی فرهنگی کشور ایران شده‌است. حرفه اصلی مردمان قلعه جوق کشاورزی و دامداری است. از محصولات اصلی این روستا انواع م‍یوه‌های هسته دار مثل زردآلو، هلو، سب و … است. از دیگر محصولات کشاورزی در قلعه جوق زعفران است. اخیراً نیز یک معدن طلا در شمال این روستا کشف شده‌است که اکنون در حال بهره‌برداری از این معدن هستند.

معدن فوق معروف به معدن طلای زرمهر در منطقه کوه زر قلعه جوق واقع شده است. در حال حاضر بحثهای قانونی در خصوص انتقال مالکیت و حق بهره برداری معدن طلای کوه زر از شرکت خصوصی که ثابقاً اقدام به بهره برداری از منابع این معدن مینمود به اهالی روستا در حال انجام است.

همچنین انواع معادن دیگری مانند مس، نقره، انواع سنگهای ساختمانی، کائولین و غیره در این منطقه وجود دارد که اهالی سخت کوش روستا قلعه جوق در حال رایزنی با مقامات محلی و استانی و کشوری در راستای در اختیار گرفتن حق بهره برداری از معادن فوق میباشند. امید است در آینده نزدیک نام این روستا در لیست اسامی قطبهای معدنی کشور قرار گیرد.

جستارهای وابسته

منابع

  • «نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۱ ژانویه ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۱ ژانویه ۲۰۱۳.

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.