فرامرز اصلانی

فرامرز اصلانی (زادهٔ ۲۲ تیر ۱۳۳۳ در تهران) آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ چیره دست گیتار و خوانندهٔ سرشناس موسیقی پاپ ایرانی

فرامرز اصلانی
کنسرت فرامرز اصلانی _ کانادا نوامبر ۲۰۱۳
اطلاعات پس‌زمینه
نام شناسنامه‌ایفرامرز حسین زاده
زاده۲۲ تیر ۱۳۳۳
۱۳ ژوئیهٔ ۱۹۵۴ (۶۶ سال)
تهران، ایران
ژانرموسیقی پاپ فارسی
ساز(ها)گیتار
سال‌های فعالیت۱۹۷۷-اکنون
ناشر(ان)کلتکس رکوردز
شرکت ترانه
کلمبیا رکوردز
وبگاهfaramarzaslani.com اینستاگرام رسمی ستار
سازهای اصلی
گیتار
تحصیلاترشته روزنامه‌نگاری
دانشگاهلندن، انگلستان
آلبوم پرآوازهدلمشغولی‌ها
کنسرت فرامرز اصلانی در کلگری، کانادا، نوامبر ۲۰۱۳

زندگی و فعالیت‌ها

اصلانی دانش‌آموختهٔ رشتهٔ روزنامه‌نگاری از دانشگاه لندن است. او ترانه‌ها و موسیقی‌اش را بیشتر خود می‌نویسد و آن را با سبک ویژه خودش با گیتار و آواز اجرا می‌کند.

وی پس از پایان تحصیلات به روزنامه‌نگاری پرداخت و نوشته‌های بسیاری را به زبان‌های انگلیسی و فارسی منتشر کرد. سال ۱۹۷۲ از انگلستان به لس‌آنجلس رفت و چهار سال در آنجا بود[1] سپس به ایران بازگشت و فعالیت خود را یکی از روزنامه‌های انگلیسی‌زبان به نام تهران ژورنال (Tehran Journal) آغاز کرد.[2]

در سال ۱۹۷۷ او مورد توجه رئیس کمپانی سی‌بی‌اس رکوردز اینترنشنال (en) در تهران قرار گرفت و نخستین مجموعه از آثار موسیقی خود را تحت عنوان دلمشغولی‌ها به همراه کمپانی سی‌بی‌اس منتشر کرد که به سرعت توانست جزو پرفروش‌ترین آثار موسیقی در آن سال قرار گیرد.

پس از انقلاب سال ۱۹۷۹ او به همراه خانواده‌اش ایران را ترک کرد و در انگلستان سکنی گزید. در آنجا به‌طور هم‌زمان فعالیت‌های رسانه‌ای و موسیقایی‌اش را پی گرفت. هر دو دختر او به نام‌های فدرا و رکسانا نیز مانند پدر در زمینه موسیقی فعالیت می‌کنند. از مهم‌ترین آثار اصلانی که در ایران هم به شهرت فراوانی رسید آلبوم‌های دلمشغولی‌ها و روزهای ترانه و اندوه بود.

آلبوم‌های فرامرز اصلانی در داخل ایران اجازه پخش ندارند، اما برخی آهنگ‌های او از جمله آهوی وحشی با شعری از حافظ بارها از رادیوی جمهوری اسلامی ایران پخش شده‌است.[3][4]

در سال ۱۳۹۷ گزیده‌ای از ترانه‌های اصلانی در قالب کتاب «روزهای ترانه و اندوه: گزینه‌ی ترانه‌های فرامرز اصلانی» توسط نشر کوله‌پشتی منتشر شد.[5]

آلبوم‌ها

منابع

  1. بهزاد بلور (۲۰ اوت ۲۰۰۴). «روز هفتم: فرامرز اصلانی». بی‌بی‌سی فارسی. دریافت‌شده در ۴ شهریور ۱۳۹۴.
  2. «به عبارت دیگر: گفتگو با فرامرز اصلانی». ۵ بهمن ۱۳۹۰. دریافت‌شده در ۳ شهریور ۱۳۸۴.
  3. «فرامرز اصلانی: آرزویم این است که بتوانم در تخت جمشید یک اجرا داشته باشم». صدای آمریکا. ۲۸ مهر ۱۳۸۹. بایگانی‌شده از اصلی در ۱ دی ۱۳۹۷. دریافت‌شده در ۳ شهریور ۱۳۹۴.
  4. «پخش برخی از آثار قدیمی، دوباره ممنوع شد». پندار. ۱۸ مرداد ۱۳۸۴. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۹ سپتامبر ۲۰۰۷.
  5. «روزهای ترانه و اندوه». سازمان اسناد و كتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۲ دسامبر ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۲۲ دسامبر ۲۰۱۸.

پیوند به بیرون

در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ فرامرز اصلانی موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.