کرامت اصلانی

کرامت اصلانی (متولد ۲۷ خرداد سال ۱۳۱۹شمسی در شیراز)

کرامت اصلانی، نوازندهٔ برجستهٔ ساز نی و ردیف‌دان حاذقی می‌باشد. وی از سن هفت (۷) سالگی با نی‌لبک عشایری تَلمُذ موسیقی را آغاز کرد و در نوجوانی به مهارت اجرای ساز فلوت دست یافت. در این مسیر شاه‌سمندی (نوازندهٔ چیره‌دست فلوتِ موزیک ارتش) در مهارت و فزونی علم تئوری و نت‌خوانی او بی‌تأثیر نبود. با نوازندگی زیبای حسن کسایی در رادیو، ذوقی پدید آمد که در همان عنفوان جوانی بدون معلم از طریق شنیدن، به نواختن ساز نی نیز دست یابد. سال ۱۳۳۹ با عزیمت‌اش از شیراز به تهران، در محضر علی تجویدی، ردیف دستگاهی موسیقی ایران و دوره‌های آموزشی استاد ابوالحسن صبا را آموخت.

با ورودش به ارتشِ نیروی هوایی، در سمت بازرس و کارشناس موتور هواپیمایی لاکهید سی-۱۳۰ هرکولس، به شیراز منتقل و موجبات همکاری با رادیو تلویزیون ملی ایران – استان فارس- به‌طور مستمر میسر شد. سال۱۳۵۲ تا ۱۳۵۹، در مقام معلمیِ ساز نی به مرکز حفظ و اشاعهٔ موسیقی تهران دعوت شد و علاوه بر تدریس، در کنسرت‌های جشن هنر شیراز نیز شرکت داشت. طی این مدت توفیق رفیق شد تا دورهٔ تکمیلی آموخته‌های ردیف (روایات دیگر) را نزد داریوش صفوت و محمود کریمی به اتمام رساند. از این رو می‌توان او را استاد سه‌تار و آواز نیز دانست. به گفتهٔ دایوش صفوت، این نی‌نواز و پریسا (آوازخوان) نسبت به بقیهٔ مدرسین مرکز، بیشترین بهره‌های معنوی افکار و طرح‌های او را در جایگاه یک موسیقی‌دان واقعی کسب کردند. [۱] (طی سال‌های ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۴ مجدداً با این مرکز به عنوان مدرس ساز نی همکاری داشت). در همین دوران بود که امکان بهره‌مندی از دانش و تجربهٔ نی‌نوازی حسن کسائی طی سال‌های ۱۳۵۴ تا ۱۳۵۶(ماهی یک بار در اصفهان) میسر شد. کرامت اصلانی کنسرت‌های بسیاری در ایران، خارج از کشور و آثاری تحت همکاری با آلبوم‌های مختلف از خود به یادگار باقی گذاشته‌است.

فعالیتهای هنری و آثار

* همکاری با گروه پایور به خوانندگی خاطره پروانه، افخم پری زنگنه و محمد شجریان ۱۳۵۱.

* تدریس نی در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی ۱۳۵۲الی ۱۳۵۹.

* همکاری با گروه آقای عباس زندی در رادیو ایران (اعضای گروه: عباس زندی: سنتور، کامران داروغه: کمانچه، مهدی تاکستانی: تار، منصور نریمان: عود، کرامت اصلانی: نی، علی مرتضوی: تنبک، محمد منتشری و محمدرضا شجریان: خواننده (۱۳۵۳).

* همکاری با گروه موسیقی مرکز حفظ و اشاعه موسیقی در هشتمین و نهمین جشن هنر شیراز (اعضای گروه: حسین علیزاده: تار، خانم مانی‌زاده : سنتور، داود گنجه‌ای: کمانچه، کرامت اصلانی: نی، جلال ذوالفنون: سه‌تار، مرتضی اعیان: تنبک، رضوی سروستانی: خواننده (۱۳۵۳و ۱۳۵۴).

* تدریس در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی ۱۳۷۰ الی ۱۳۷۴.

* تدریس در موسسه‌ی‌فرهنگی آموزشی جزیرهٔ کیش به مدت هفت سال. از سال۱۳۸۷ تا۱۳۹۴.

* اجرای کنسرت‌های متعدد خارج از ایران در یوگسلاوی، بوسنی و هرزگوین، سودان، فرانسه و سوریه.

* اجرای کنسرت‌های متعدد با گروه به سرپرستی محمود تاجبخش، خوانندگی بهرام گودرزی، محمد منتشری و کریم صالح عظیمی به عنوان نوازنده.

* اجراهای زنده در شبکه برون مرزی جام جم ۱۳۷۶ به بعد.

* اجرا نوازندگی و مصاحبه در شبکه تلویزیونی خارطوم.

*همکاری با آلبوم آوای همایون. انتشار سال ۱۳۸۲.

*همکاری با آلبوم قبله آمال سال ۱۳۷۵. تاریخ نشر ۱۳۹۰.

* همکاری با آلبوم شورآفرین سال ۱۳۷۰. تاریخ نشر ۱۳۹۲.


[۱]. احیای سنت‌ها با رویکرد نو (تاریخچه مرکز حفظ و اشاعه موسیقی ایرانی)

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.