محمد بن موسی

محمد بن موسی کاظم که در شیراز به سید میر محمد مشهور است فرزند موسی بن جعفر، امام هفتم شیعیان می‌باشد، وی با برادرش احمد بن موسی از یک مادرند. او در بین شیعیان به فردی قائم اللیل، صائم النهار، اهل فضل و صلاح و تقوی شناخته شده. در زمان خلافت مأمون عباسی به همراه برادرش احمد بن موسی و شیعیان و نزدیکان اهل بیت به قصد دیدار برادرشان از مدینه به سمت توس حرکت می‌کنند و در جنگ سختی که بین ایشان با سپاه قتلغ حاکم عباسی فارس درگرفت از بنی هاشم عده‌ای کشته و عده‌ای هم موفق می‌شوند به شیراز گریخته و آنجا مخفی شوند، از آن جمله سید میر محمد بود که توانست در این وقایع مخفی شود.

امامزاده
«محمد بن موسی الکاظم»
حرم امامزاده سید میر محمد
نقشفرزند موسی بن جعفر و برادر احمد بن موسی
نام«محمد بن موسی الکاظم»
لقب(ها)میر سید محمد، محمد عابد
درگذشت۲۰۲ (قمری)
قاتلسربازان قتلغ حاکم شیراز[نیازمند مدرک]
مدفنشاهچراغ، شیراز
پدرموسی کاظم
مادرام احمد
امامزاده سید میر محمد

سکونت مخفیانه در شیراز

زمان و نحوه درگذشت وی مشخص نیست که به مرگ طبیعی بوده‌است یا کشته شده‌است. آنچه مسلم است وی در خفا به کتابت قرآن مشغول بوده‌است و از همین راه بندگان زیادی را آزاد فرمودند. چنان‌که گویی از کثرت عبادت به «محمد عابد» مشهور گردیدند.

شخصیت

شیخ مفید در ارشاد می‌گوید: محمد فرزند موسی الکاظم بزرگوار و صاحب شخصیت، بخشش، خیر و نیکی می‌بود. خبر داده‌است مرا، ابومحمد، حسن، فرزند محمد، فرزند یحیی، او گفت: بیان کرده‌است برایم جدم بر اینکه (هاشمیه) کنیز (رقیه) دختر موسی بن جعفر (علیهما السلام) و (خواهر محمد بن موسی) گفته‌است: محمد فرزند موسی (علیهما السلام) دائم الوضو می‌بود، و اکثر اوقات را به نماز می‌گذرانید، اکثر ساعات شب او در اقامه نماز بسر می‌برد، زیرا پیوسته صدای ریزش آب وضو که به صورت می‌ریخت شنیده می‌شد، مقداری از شب را به نماز اشتغال داشت، پس ساعتی ساکت و آرام شده باز می‌خواست و صدای ریختن آب جهت تجدید وضو بگوشش می‌رسید و به نماز می‌ایستاد و این جریان همچنان تا صبح ادامه داشت، و چون آن حضرت را ملاقات می‌کردم بلافاصله بیادم می‌آمد قول خدای تعالی را که می‌فرماید: «صاحبان تقوی را عادت چنین است که کمی از شب را خوابیده، بعد از آن به عبادت و بندگی پروردگار خود می‌پردازند».

آرامگاه

حدود سنه ۷۲۵ ه‍.ق میرزا عنایت الله دستغیب علیه نوری را در خانه خویش مشاهده می‌کند و بعد از جستجو به لوح قبری برمی‌خورد و مشخص می‌شود که جسد سید میر محمد در این خانه مدفون است. میرزا عنایت الله دستغیب بانی این بارگاه می‌شود و چندین خانه از اطراف آن را خریده و آن را توسعه می‌دهد و بعد هم مقداری املاک بر آن وقف می‌نماید. مقبره او در شاهچراغ در شیراز است.

جستارهای وابسته

منابع

    در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ محمد بن موسی موجود است.
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.