حزب اسلامی کار

حزب اسلامی کار یکی از احزاب‌اصلاح طلب ایران است که بعد از انتخابات هفتمین دوره ریاست جمهوری ۱۳۷۶ از بطن خانه کارگر به دبیرکلی ابوالقاسم سرحدی‌زاده، با کارکرد بیشتر سیاسی و کمتر صنفی به وجود آمد و در تاریخ ۵/۱۱/۱۳۷۷ از وزارت کشور اجازه فعالیت یافت و در تاریخ ۲۹/۱۱/۱۳۷۷ به‌طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.

حزب اسلامی کار
دبیرکلحسین کمالی
نامزد انتخاباتی اخیرلیست امید
بنیان‌گذارانحسین کمالی،ابوالقاسم سرحدی زاده،علی ربیعی، سهیلا جلودارزاده،
بنیان‌گذاری۱۳۷۷
اعضای ثبت‌نام کردهشورای هماهنگی جبهه اصلاحات

زمینه‌های شکل گیری

ریشه خانه کارگر به شاخه کارگری حزب جمهوری اسلامی می‌رسد. خانه کارگر به عنوان مدافع حقوق کارگران در جمهوری اسلامی ایران, توسط حسین کمالی ، علیرضا محجوب ، علی ربیعی تأسیس شد و آن‌ها در تاریخ ۱۵/۱۰/۱۳۷۰ از وزارت کشور اجازه فعالیت گرفتند.

بعد از انتخاب شدن خاتمی به ریاست جمهوری و در راستای تحقق شعارهای رئیس‌جمهور مبنی بر توسعهٔ سیاسی عده‌ای از اعضای مرکزی تشکیلات خانه کارگر تصمیم به ایجاد حزب جدیدی به نام حزب اسلامی کار گرفتند. بدین ترتیب با ایجاد حزب اسلامی کار، فعالیت سیاسی در حزب اسلامی کار و فعالیت صنفی و کارگری در خانهٔ کارگر تفکیک شدند. این مسئله امکانی را به خانه کارگر و حزب اسلامی کار داد تا بتوانند در مواقع خاص مواضع متفاوتی بگیرند. به‌طور مثال، در انتخابات مجلس نهم که اصلاح طلبان لیست انتخاباتی ارائه ندادند، خانه کارگر وارد انتخابات شد و رسماً کاندیدا معرفی کرد.

ابوالقاسم سرحدی‌زاده (دبیرکل سابق حزب اسلامی کار) علت تشکیل این حزب و جدایی آن از هسته­‌ی اولیهٔ آن یعنی خانه­‌ی کارگر را چنین بیان می‌کند: خانه­ کارگر نهادی است که برای پیگیری نیازهای صنفی جامعه­‌ی کارگری تشکیل شد و کمتر محتوای سیاسی دارد. از آنجا که خانه­ کارگر به این نقصان در مجموعه­ی خود پی برد تصمیم به این گرفته شد که حزب اسلامی کار به وجود بیاید. این حزب در واقع از بطن خانه­ کارگر و بنا به ضرورت فعالیت‌های سیاسی کارگران تأسیس شد تا به­ عنوان نماینده‌­ی سیاسی مجموعه­‌ی نیروهای مولد که بخشی از آنان را کارگران تشکیل می‌دهند، از تمامی ابزارها از جمله ابزار سیاسی برای ارتقاء تولید و اعتلای مفهوم کار استفاده کند.

دبیرکل

اولین دبیر کل این حزب در سال‌های ۱۳۷۷-۱۳۸۰ ابوالقاسم سرحدی‌زاده بوده‌اند و پس از آن حسین کمالی دبیرکل این حزب شد که تا امروز نیز ادامه دارد.

سازمان‌ها

رییس سازمان زنان خانم افسانه اقبال نیا،رئیس سازمان جوانان حزب اسلامی کار پیام مجرد، رئیس سازمان دانشجویی مهدی فرنیان، و رئیس سازمان سبز حزب اسلامی کار الهیار عرب می‌باشند.

اعضای سرشناس

معاونت‌ها

رییس دفتر سیاسی و سخنگوی این حزب محمدتقی علی حسینی، معاون تشکیلات وامور استانهای این حزب سیدحسن موسوی، معاون امور اعضاء ابوالفضل بختیاری معاون امور سازمانهای این حزب حسین افکاری، ومعاون اداری، مالی این حزب سحر خسروی هستند.

منابع

    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.