مهدی تاجیک

مهدی تاجیک (متولد ۱۳۶۰ / تهران) فعال دانشجویی، نویسنده و خبرنگار ایرانی است. او برای اولین بار در سال ۱۳۸۴ توسط وزارت اطلاعات دستگیر و پس از مدتی آزاد گردید.

مهدی تاجیک
زادهٔتیر ماه ۱۳۶۰
تهران
ملیتایران
پیشهفعال دانشجویی خبرنگار
مذهبمسلمان، شیعه

بازداشت دوم

تاجیک برای دومین بار همراه با تعدادی از دوستانش در اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۵ توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منزل خود دستگیر و برای مدتی طولانی در بازداشتگاه ۵۹ سپاه پاسداران در بازداشت موقت به سر برد و در این بازه زمانی مورد شکنجه روحی و روانی بسیار شدیدی قرار گرفت. وی سپس با قرار وثیقه آزاد گردید.[1][2][3] در آذر سال ۱۳۸۵ هم‌زمان با برگزاری دادگاه وی، برخی از سایت‌ها و بلاگ‌های غربی اخباری غیرواقعی را از دستگیری مجدد وی و سه تن از دوستان هم پرونده اش به علت شرکت در مراسم اعتراض به ورود محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور وقت به دانشگاه صنعتی امیرکبیر منتشر نمودند.[4][5][6][7][8][9]

در نهایت در اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۶ وی به همراه محمد حسین کمالی و یاسر زهره‌ای از سوی دادگاه انقلاب به جرم اهانت به رهبری در نشریه‌ای دانشجویی به نام پروتست و تشکیل یک گروه دانشجویی به نام سازمان نواندیشان دمکرات ایران به ۳۰ ماه حبس تعزیری محکوم گردید. سید محمود علیزاده طباطبایی وکیل وی در اواسط سال ۱۳۸۶ در گفتگو با خبرنگار حقوقی ایسکانیوز از شکسته شدن ۲٫۵ سال حبس تعزیری مهدی تاجیک و دیگر موکلینش خبر داد. علیزاده طباطبایی همچنین اظهار داشت: «خوشبختانه با تلاشهای صورت گرفته دادگاه تجدیدنظر حکم مذکور را شکسته و آن را به پرداخت ۳۰ میلیون ریال تقلیل داده‌است.»[10][11][12]

بازداشت سوم

پس از انتخابات پر مسئله و سئوال‌برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری و تظاهرات جنبش سبز در تاسوعا و عاشورای ۱۳۸۸ همان سال، مهدی تاجیک برای سومین بار در ۲۸ دیماه این بار توسط پلیس امنیت ناجا در منزل خود بازداشت و پس از بازجویی اولیه در پایگاه پلیس امنیت خیابان مطهری برای دو هفته به یک زندان سری و امنیتی ناجا منتقل گردیده و پس از آن به اوین فرستاده شده و تا پایان سال در اوین در بند ۳۵۰ به سر می‌برد.[13][14][15][16][17][18][19]

زندان و سی سال محرومیت سیاسی

وی در اردیبهشت ۱۳۸۹ توسط قاضی پیر عباس قاضی دادگاه انقلاب اسلامی در حکمی عجیب به ۲۷ ماه حبس تعزیری و سی سال محرومیت سیاسی محکوم گردید. قاضی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی در این حکم تاجیک را به مدت ۳۰ سال از حرفه خبرنگاری، تألیف، مصاحبه، مقاله‌نویسی و حتی تحلیل سیاسی محروم نمود. عضویت، هواداری و همچنین فعالیت مؤثر در احزاب و گروه‌های سیاسی و به‌طور کل ورود در مسائل نظری سیاسی از مصادیق این ممنوعیت نیز عنوان گردید.[20][21][22][23][24][25]

در اواخر سال ۱۳۸۹ هم‌زمان با سالگرد واقعه عاشورای خبری مبنی بر تأیید این حکم و احضار وی به اوین برای سپری نمودن دوران محکومیتش منتشر گردید. در بهمن ۹۱ نامبرده پس از تهدید و فشار و اقدام به جلب نیروی‌های امنیتی، برای سپری نمودن دوران محکومیت خویش، خود را به اوین معرفی نمود. در مهر ۹۲ وی به همراه ۳ تن از زندانیان در پی موافقت مرخصی هفت روزه دادستانی، آزاد گردید. [26]

تحصیلات

مهدی تاجیک دارای مدرک کارشناسی فیزیک هسته‌ای و کارشناسی ارشد مطالعات آمریکای شمالی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران می‌باشد.[27][28][29][30][31][32]

منابع

  1. «مفقود الاثر شدن ۴ دانشجوی دانشگاه امام حسین». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۹ ژوئن ۲۰۰۸. دریافت‌شده در ۱ مارس ۲۰۱۱.
  2. «ناپدید شدن چهارتن از دانشجویان یکی از دانشگاه‌ها». اطلاعات. بایگانی‌شده از اصلی در ۴ مارس ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۱ مارس ۲۰۱۱.
  3. «اخبار دانشجویی». فریاد ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۵ ژانویه ۲۰۰۹. دریافت‌شده در ۱ مارس ۲۰۱۱.
  4. «SCOMPARSI QUATTRO CONTESTATORI DI AHMADINEJAD». politically-scorrect.
  5. «IRAN: SCOMPARSI QUATTRO STUDENTI CONTESTATORI DI AHMADINEJAD». luogocomune.net. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۲ نوامبر ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۱ مارس ۲۰۱۱.
  6. «SCOMPARSI QUATTRO CONTESTATORI DI AHMADINEJAD». progettoprometeo.org.
  7. «IRAN: SCOMPARSI QUATTRO STUDENTI CONTESTATORI DI AHMADINEJAD». filmup.
  8. «brave iranian students». voicesonthewind. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۷ اکتبر ۲۰۱۰. دریافت‌شده در ۱ مارس ۲۰۱۱.
  9. «IRAN: SCOMPARSI QUATTRO STUDENTI CONTESTATORI DI AHMADINEJAD». www.metaforum.it. بایگانی‌شده از اصلی در ۱ سپتامبر ۲۰۰۷. دریافت‌شده در ۱ مارس ۲۰۱۱.
  10. «تقلیل حکم سه دانشجو». سایت آفتاب.
  11. «کمیته گزارشگران حقوق بشر: شکسته شدن حکم ۲٫۵ حبس تعزیری برای سه فعال دانشجویی». کمیته گزارشگران حقوق بشر.
  12. «شکسته شدن حکم ۲٫۵ حبس تعزیری برای سه فعال دانشجویی». تریبون آزاد. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۲ نوامبر ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۱ مارس ۲۰۱۱.
  13. «اختصاصی جرس: بازداشت دو دانشجو؛ مهدی تاجیک و جهانگیر عبداللهی بازداشت شدند». پایگاه خبری جنبش راه سبز. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۲ نوامبر ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۱ مارس ۲۰۱۱.
  14. «بازداشت دو دانشجو؛ مهدی تاجیک و جهانگیر عبداللهی بازداشت شدند». اخبار روز.
  15. «بازداشت مهدی تاجیک و جهانگیر عبداللهی دانشجویان دانشگاه تهران». پایگاه تحلیلی، خبری دانشگاه امیر کبیر. بایگانی‌شده از اصلی در ۴ فوریه ۲۰۱۰. دریافت‌شده در ۱ مارس ۲۰۱۱.
  16. «مهدی تاجیک و جهانگیر عبداللهی بازداشت شدند». persian2english.com. بایگانی‌شده از اصلی در ۳ مارس ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۱ مارس ۲۰۱۱.
  17. «مهدی تاجیک و جهانگیر عبداللهی بازداشت شدند». پژواک ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۶ فوریه ۲۰۱۰. دریافت‌شده در ۱ مارس ۲۰۱۱.
  18. «بازداشت دو دانشجو؛ مهدی تاجیک و جهانگیر عبداللهی بازداشت شدند». اتحاد برای ایران.
  19. «انتشار اسامی ۱۹۲ زندانی سیاسی زندان اوین». پیک ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۲ نوامبر ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۱ مارس ۲۰۱۱.
  20. «مهدی تاجیک به ۲۷ ماه حبس تعزیری و ۳۰ سال محرومیت سیاسی محکوم شد». سایت آفتاب نیوز. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۳ ژوئیه ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۲ مارس ۲۰۱۱.
  21. «محکومیت مهدی تاجیک، دانشجوی حقوق و علوم سیاسی، به ۲۷ ماه حبس و ۳۰ سال محرومیت سیاسی». گویا نیوز.
  22. «احکام حبس برای مهدی تاجیک و نسب‌عبداللهی». VOA. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۲ نوامبر ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۲ مارس ۲۰۱۱.
  23. «مهدی تاجیک به ۲۷ ماه حبس تعزیری و ۳۰ سال محرومیت سیاسی محکوم شد». صدای سبز ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۸ دسامبر ۲۰۱۰. دریافت‌شده در ۲ مارس ۲۰۱۱.
  24. «پارلمان نیوز: مهدی تاجیک به ۲۷ ماه حبس تعزیری و ۳۰ سال محرومیت سیاسی محکوم شد». سایت قطره. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۵ مه ۲۰۱۰. دریافت‌شده در ۳۰ ژانویه ۲۰۱۴.
  25. «مهدی تاجیک به ۲۷ ماه حبس تعزیری و ۳۰ سال محرومیت سیاسی محکوم شد». پژواک حقوق بشر در ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۳ مارس ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۲ مارس ۲۰۱۱.
  26. «آزادی چهار زندانی سیاسی دیگر». سحام نیوز. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۶ ژوئیه ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۲۶ ژوئیه ۲۰۱۴.
  27. «احضار مجدد مهدی تاجیک به دادگاه». پیک ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۲ نوامبر ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۲ مارس ۲۰۱۱.
  28. «احضار مهدی تاجیک به دادسرای زندان اوین». سنی نیوز.
  29. «احضار مجدد مهدی تاجیک به دادگاه انقلاب». خانه حقوق بشر ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۹ دسامبر ۲۰۱۰. دریافت‌شده در ۲ مارس ۲۰۱۱.
  30. «مهدی تاجیک خود را به اوین معرفی کرد». بازتاب امروز. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۶ ژوئیه ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۲۶ ژوئیه ۲۰۱۴.
  31. «مهدی تاجیک به مرخصی آمد». کلمه. بایگانی‌شده از اصلی در ۸ اوت ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۲۶ ژوئیه ۲۰۱۴.
  32. «آزادی چهار زندانی سیاسی دیگر». سحام نیوز. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۶ ژوئیه ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۲۶ ژوئیه ۲۰۱۴.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.