تقی رحمانی

تقی رحمانی (زادهٔ ۲۲ آبان ۱۳۳۸ در قزوین) روزنامه‌نگار، نویسنده، زندانی سیاسی، کنشگر سیاسی، عضو شورای فعالان ملی مذهبی و از مشاوران مهدی کروبی است. او در سال ۱۳۸۵ جایزه هلمن - همت را از سازمان دیده‌بان حقوق بشر دریافت کرد وپس از بازداشت ها ومحکومیت های مکرر از ایران مهاجرت وبه فرانسه رفت واکنون در پاریس با دوفرزندش زندگی میکند[1] تقی رحمانی در سال ۱۳۷۸ با نرگس محمدی، روزنامه‌نگار و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر[2]، ازدواج کرد.

تقی رحمانی
سخنرانی تقی رحمانی در جمعیت رحمان
پاریس، عاشورای ۱۳۹۴
عضو شورای فعالان ملی مذهبی
مشاور مهدی کروبی
اطلاعات شخصی
زاده
تقی رحمانی

۲۲ آبان ۱۳۳۸ (۶۱ سال)
قزوین، ایران
حزب سیاسیملی-مذهبی
همسر(ان)نرگس محمدی
فرزندانعلی و کیانا
پیشهنویسنده، پژوهشگر، دین‌پژوه، و روزنامه‌نگار
دیناسلام

زندان‌ها

تقی رحمانی حدود یک‌سوم از عمر خود را در زندان ایران به‌سر برده‌است.[3]

۱۳۶۰

در سال ۱۳۶۰ به جرم نویسندگی در نشریهٔ زیرزمینی پیشتاز متعلق به گروه پیشتازان، گروهی متأثر از اندیشه‌های علی شریعتی، به سه سال زندان محکوم شد.

۱۳۶۵

در سال ۱۳۶۵ بخاطر نوشته‌هایش در روزنامه زیرزمینی موحد متعلق به گروه موحدون در زمینه نوگرایی دینی دستگیر و این بار برای ۱۱ سال به زندان محکوم شد.

۱۳۷۶

پس از آزادی از زندان در سال ۱۳۷۶ با ماهنامه ایران فردا و هفته‌نامه امید زنجان همکاری می‌کرد.

۱۳۷۹

در ۲۰ اسفند ۱۳۷۹ دوباره در یک حمله شبانه به خانه محمد بسته‌نگار به همراه شماری دیگری از اعضای جریان ملی-مذهبی دستگیر شد و در ۲۷ فروردین ۱۳۸۱ با سپردن وثیقه از زندان آزاد شد.

۱۳۸۲

رحمانی همراه با دو همکارش هدی صابر و رضا علیجانی در ۲۵ خرداد ۱۳۸۲ از سوی سعید مرتضوی، بازداشت و ۲۲ ماه در بند بسر برد.[4]

۱۳۸۸

تقی رحمانی بار دیگر بلافاصله پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم در سال ۱۳۸۸ به همراه هدی صابر و رضا علیجانی برای چند روز دستگیر شد.[5] او در این انتخابات از مهدی کروبی حمایت کرده بود.[6]

۱۳۸۹

همچنین او در ۲۰ بهمن ۱۳۸۹ توسط نیروهای امنیتی در ایران دوباره بازداشت و در اردیبهشت ۱۳۹۰ آزاد شد.[7]

۱۳۹۰

وی بار دیگر در ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۰ دستگیر شد.[8]

خروج از ایران

وی بالاخره بهمن ۱۳۹۰ از طریق مناطق غربی کشور از ایران خارج شد و در پاریس به سر می‌برد.

پانویس

پیوند به بیرون

مجموعه‌ای از گفتاوردهای مربوط به تقی رحمانی در ویکی‌گفتاورد موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.