جی. ال. مکی

جان لسلی مکی (به انگلیسی: J. L. Mackie) (۲۵ اوت ۱۹۱۷–۱۲ دسامبر ۱۹۸۱) فیلسوف استرالیایی از سیدنی بود. او مشارکت‌های قابل توجهی در فلسفه دین، متافیزیک، و فلسفه زبان داشته‌است، و شاید بیشتر به خاطر دیدگاه‌هایش دربارهٔ فرااخلاق، به ویژه دفاع‌اش از شک‌گرایی اخلاقی شناخته شده باشد.

جی. ال. مکی
نام در زمان تولدجان لسلی مکی
زادهٔ۲۵ اوت ۱۹۱۷
سیدنی، استرالیا
درگذشت۱۲ دسامبر ۱۹۸۱ (۶۴ سال)
آکسفورد، انگلستان
دورهفلسفه سده ۲۰ (میلادی)
حیطهفلسفه غربی
مکتبواقع‌گرایی استرالیایی، فلسفه تحلیلی
علایق اصلی
مابعدالطبیعه، فلسفه زبان، فلسفه اخلاق، پوچ‌گرایی اخلاقی

او شش کتاب نوشته‌است. مشهورترین آنها اخلاقیات: اختراع درست و غلط (۱۹۷۷) است، که با این جمله قاطع آغاز می‌شود که «هیچ ارزش عینی وجود ندارد»، و سپس استدلال می‌کند به این دلیل، اخلاقیات باید اختراع شود به جای اینکه کشف شود.

وقتی نسخه‌ای از کتاب ژن خودخواه ریچارد داوکینز به عنوان هدیه کریسمس به او داده شد،[1] او در مقاله‌ای در ژورنال فلسفه از کتاب تمجید کرد و عنوان نمود که از این ایده‌ها می‌توان در فلسفه اخلاق استفاده کرد. در سال ۱۹۷۹، فیلسوف مری میجلی در پاسخ به آن مقاله‌ای نوشت که در آن ژن خودخواه را بیشتر دربارهٔ خودپرستی اخلاقی دانسته بود تا فرگشت.[2] این موجب اختلاف نظرهایی میان مکی، میجلی و داوکینز شد که تا زمان مرگ مکی ادامه داشت.

مجموعه مقاله‌هایی از او در کتاب کلام فلسفی توسط آرش نراقی و ابراهیم سلطانی ترجمه شده‌است.

منابع

  1. Oxford Dictionary of National Biography
  2. Midgley, Mary (1979). "Gene-Juggling". Philosophy. 54 (210): 439–458. doi:10.1017/S0031819100063488. JSTOR 3751039. Unknown parameter |month= ignored (help)

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.