بیکن
Bacon گوشت خوک نمکسود شده را میگویند. بیکن را از نمکسود کردن گوشت خوک در حوض شوراب با مقدار زیادی نمک تهیه میکنند. بیکن به گوشت خوکی که آن را خشک کرده اند نیز اطلاق میشود. پس از نمکسود کردن یا خشک کردن گوشت خوک به بیکن حاصل شده بیکن سبز یا بیکن تازه میگویند. بیکن تازه ممکن است در مراحل بعدی به مدت چند هفته یا چند ماه تحت تأثیر هوای خشک و سرد قرار بگیرد. در مواردی بیکن تازه یا سبز را جوشانده یا دوداندود میکنند. بیکن تازه یا بیکن سبز و همچنین بیکن خشک شده پیش از خوردن باید پخته شوند. بیکن جوشانده شده برای تناول مناسب است اما بیکن دوداندود شده پیش از استفاده به عنوان غذا میبایست طبخ شود.
کشورهای مسلمان
امروزه واژه Bacon به روش خاص عمل آوری بریده گوشت اطلاق میشود و نه لزوماً استفاده از گوشت خاصی مثل خوک. از آنجائیکه بسیاری از مردم دنیا بهخصوص کشورهای مسلمان بنا بدلایل مذهبی و یا رژیمهای غذائی نمی توانند از گوشت خوک استفاده نمایند، در سالهای اخیر محصولی با نام «بیکن» و همین روش پخت اما با استفاده از گوشتهای دیگر مانند گوساله، گوسفند، بوقلمون و مرغ تهیه و روانه بازارهای جهانی میگردد.
انواع بیکن (Bacon)
انواع بیکن بسته به نوع برش و قسمت برش، متفاوت است. انواع بیکن بسته به قسمت برش شامل موارد زیر است:
- Bacon پشت یا کمر (Back Bacon): این بیکن از گوشت پشت یا کمر تهیه شده و دارای چربی کمی است.
- Bacon گردن (Collar Bacon): این نوع بیکن از گوشت پشت گردن تا نزدیکی سر دام، تهیه میشود.
- Bacon شانه (Cottage Bacon): این نوع بیکن از گوشت شانه دام که بدون چربی و استخوان است، تهیه شده و به صورت لایههای بیضی شکل نازکی برش میخورد.
- Bacon چانه (Jowel Bacon): این نوع بیکن از گوشت چانه یا زیر فک که دارای چربی زیاد و حالت ژلهای است، درست میشود.
- Bacon شکم (Side Bacon): این نوع بیکن از گوشت شکم دام تا شانه تهیه میشود که دارای لایههای چربی زیادی است.
- Bacon رگه دار (Streaky Bacon): از پرطرفدارترین بیکنها در آمریکاست که وجود رگههای نازک چربی در لایههای مختلف گوشت از مشخصات بارز آن است. در انگلیس به این نوع بیکن Loin Bacon و در آمریکا به آن Belly Bacon گفته میشود. این نوع بیکن بیشتر به صورت گرم و همراه با تخم مرغ در وعده صبحانه سرو میشود.
جستارهای وابسته
منابع
2. مشارکت کنندگان ویکیپدیا