مسجد جامع مرندیز

مسجد جامع مرندیز مربوط به دوره ایلخانی است و در ۳۷ کیلومتری شمال شرقی شهرستان بجستان، روستای مرندیز واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۷ مرداد ۱۳۸۳ با شمارهٔ ثبت ۱۱۰۵۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.[1]

مسجد جامع مرندیز
مسجد جامع مرندیز
مسجد جامع مرندیز
ناممسجد جامع مرندیز
کشورایران
استاناستان خراسان رضوی
شهرستانشهرستان بجستان
بخشبخش یونسی
اطلاعات اثر
کاربریمذهبی
دیرینگیدوره ایلخانی
دورهٔ ساخت اثردوره ایلخانی
اطلاعات ثبتی
شمارهٔ ثبت۱۱۰۵۶
تاریخ ثبت ملی۱۷ مرداد ۱۳۸۳

ویژگی های بنا

سجد جامع مرندیز با وسعتی حدود 600 متر مربع هنوز هم محلی برای جمع شدن عاشقان حقیقت است. وارد فضای مسجد که می شویم معماری زیبای آن توجهمان را به خود جلب می کند. این بنا از نوع مساجد تک ایوانی است و صحن، ایوان، قبله و شبستانی گنبد داراز ویژگیهای این بناست.

ایوان مقصوره یکی از بخشهای زیبای این مسجد است. این قسمت دارای پوششی است که با ایجاد تاق و تویزه آراسته شده است. در بخش انتهایی این قسمت رسمی بندی های زیبا بر روی گچ را می توانیم مشاهده کنیم. قسمتی از تزیینات زیبای این پوشش نیز با نقاشی های اخرایی و ردیفی از قطار بندی های گچی زینت داده شده است. این مسجد ما را به یاد مسجد تاریخی خواف، مسجد رشتخوار و گنبد مقبره قطب الدین حیدر می اندازد چرا که به سبب وجود بخشی از تزیینات و نمای بیرونی اطراف، صحن و ایوان از نظر نقشه و نوع عناصر تزیینی با این بناها مشابه است. از تاریخ این بنا که جویا می شویم درمی یابیم اثری متعلق به دوره ایلخانی است.

جستارهای وابسته

منابع

  1. «دانشنامهٔ تاریخ معماری و شهرسازی ایران‌شهر». وزارت راه و شهرسازی. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۶ اکتبر ۲۰۱۹. دریافت‌شده در ۱۰ اکتبر ۲۰۱۹.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.