جاستین ترودو

جاستین پیر جیمز ترودو (به فرانسوی: Justin Pierre James Trudeau) (زاده ۲۵ دسامبر، ۱۹۷۱ در اتاوا، انتاریو) سیاست‌مدار کانادایی، بیست و سومین نخست‌وزیر کانادا و رهبر حزب لیبرال است. او فرزند بزرگ پانزدهمین نخست‌وزیر کانادا، پیر ترودو و مارگارت ترودو است. وی در سال ۲۰۰۸ از حوزهٔ انتخاباتی پپینو (به فرانسوی: Papineau) استان کبک به عضویت مجلس عوام کانادا درآمد و در سال ۲۰۱۳ به رهبری حزب لیبرال کانادا برگزیده شد. ترودو پس از رهبری حزب لیبرال در انتخابات سال ۲۰۱۵ و پیروزی این حزب با اکثریت آرا نخست‌وزیر کانادا شد.[1] ترودو در انتخابات سال ۲۰۱۹ مجدداً به سمت نخست‌وزیری کانادا انتخاب شد.[2]

جاستین ترودو
بیست و سومین نخست‌وزیر کانادا
آغاز به کار
۴ نوامبر ۲۰۱۵
پادشاهملکه الیزابت دوم
فرمانداردیوید جانستون
جولی پایت
پس ازاستیون هارپر
وزیر امور جوانان
مشغول به کار
۴ نوامبر ۲۰۱۵  ۱۸ ژوئیه ۲۰۱۸
پیش ازDominic LeBlanc (امور بین دولتی، امور شمالی و تجارت داخلی)
رهبر حزب لیبرال کانادا
آغاز به کار
۱۴ آوریل ۲۰۱۳
پس ازباب ری
نماینده مجلس عوام کانادا
از حوزه انتخابی پپینو
آغاز به کار
۱۴ اکتبر ۲۰۰۸
پس ازویوین بربات
اطلاعات شخصی
زاده
جاستین پیر جیمز ترودو

۲۵ دسامبر ۱۹۷۱ (۴۹ سال)
اتاوا، اونتاریو
ملیت کانادا
حزب سیاسیحزب لیبرال کانادا
همسر(ان)سوفی گرگوار
روابطپیر ترودو (پدر)
مارگارت ترودو (مادر)
فرزندان۳
اقامتگاهمونترال
محل تحصیلدانشگاه مک‌گیل
دانشگاه بریتیش کلمبیا
پیشهسیاستمدار
تخصصمعلم
دینمسیحی
وبگاهhttp://justin.ca/

زندگی

اوایل زندگی و تحصیل

ترودو بزرگترین فرزند پیر الیوت ترودو نخست‌وزیر کانادا و مارگارت ترودو (سینکلر) در روز کریسمس ۱۹۷۱ در اتاوا به دنیا آمد. از همان ابتدای زندگی به واسطهٔ شغل پدر سفرهای زیادی را به همراه خانواده به مناطق مختلف جهان داشت. در سال ۱۹۷۷ زمانی که ۶ سال داشت پدر و مادرش از یکدیگر جدا شدند؛ طلاقی که او علتش را ۳۰ سال اختلاف سنی پدر و مادرش می‌داند. پس از اخذ مدرک کارشناسی در رشتهٔ ادبیات از دانشگاه مک‌گیل، او به همراه تعدادی از دوستانش سفر یک‌ساله‌ای به دور جهان را شروع کرد. پس از پایان سفر به مک‌گیل بازگشت و تحصیل در رشتهٔ آموزش را شروع کرد. پس از دو سال ترجیح داد تحصیلش را در دانشگاه بریتیش کلمبیا دنبال کند، بنابراین به ونکوور نقل مکان کرد و در سال ۱۹۹۸ فارغ‌التحصیل شد. در خلال سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۲ به آموختن چند رشته و موضوع از جمله نمایش، زبان فرانسوی، مطالعات اجتماعی و ریاضیات پرداخت.

آموزگاری

ترودو پس از اتمام تحصیل، چند مدتی را در ونکوور به آموزگاری پرداخت. او در آکادمی وست‌پوینت گری و دبیرستان وینستون چرچیل دروس اجتماعی و فرانسوی تدریس می‌کرد.[3] زمان اقامت جاستین ترودو در ونکوور مصادف با دو اتفاق تلخ در زندگیش بود. در سال ۱۹۹۸ برادرش را در حادثهٔ سقوط بهمن از دست داد و در سال ۲۰۰۰ پدرش در اثر بیماری سرطان پروستات درگذشت. این حوادث و به ویژه سخنانش در مراسم تشییع جنازه پدر، باعث شد مجدداً تحت توجه رسانه‌ها و افکار عمومی قرار بگیرد.

زندگی شخصی

جاستین ترودو و سوفی گرگوار، سال ۲۰۰۸

جاستین ترودو در سال ۲۰۰۵ با سوفی گرگوار مجری تلویزیون در مونترال ازدواج کرد.[4]سوفی در دوران کودکی، همکلاس مایکل کوچکترین برادر جاستین بود. آن‌ها در سال ۲۰۰۳ به واسطهٔ فعالیت در امور خیریه مجدداً با یکدیگر در ارتباط قرار گرفتند و پس از مدتی رفت‌وآمد در اکتبر ۲۰۰۴ با یکدیگر نامزد شده و در مه ۲۰۰۵ ازدواج کردند.

آنها دارای ۲ فرزند پسر به نام زاویر جیمز و آدرین و ۱ فرزند دختر به نام الا-گریس مارگارت هستند.[5]

سیاست

همچنین ببینید:انتخابات فدرال کانادا ۲۰۱۵

نمایندگی

اگر چه جاستین ترودو از جوانی کمابیش فعالیت‌های سیاسی داشت و در انتخابات فدرال ۱۹۸۸ از جان ترنر حمایت کرده بود اما فعالیت‌های سیاسیش پس از سال ۲۰۰۰ جدی‌تر شد و به تدریج افزایش یافت. در سال ۲۰۰۶ و پس از شکست لیبرال‌ها در انتخابات فدرال به عنوان رئیس کارگروه نوسازی جوانان حزب منصوب شد و در نهایت در سال ۲۰۰۷ به عنوان نماینده حزب لیبرال جهت شرکت در انتخابات از حوزه انتخابیه پپینو انتخاب شد. انتخابات فدرالی که وی در اکتبر سال ۲۰۰۸ توانست نماینده حزب بلوک کبکوا را شکست دهد و به عنوان نماینده وارد مجلس عوام کانادا شود. در این انتخابات اگر چه لیبرال‌ها شکست سختی خورده و محافظه‌کاران به قدرت رسیدند، اما آغاز راهی برای ترودوی جوان بود.

رهبر حزب

پس از اعلام عدم تمایل باب ری برای رهبری حزب لیبرال، جاستین ترودو با انبوهی از درخواست‌ها برای پذیرش شرکت در انتخابات رهبری حزب مواجه شد. در اکتبر ۲۰۱۲ ترودو شرکت خود را در انتخاب رهبری حزب اعلام کرد و در نهایت در ۱۴ آوریل ۲۰۱۳ با اختصاص نزدیک یه ۸۰ درصد آرا به خود به عنوان رهبر حزب لیبرال کانادا انتخاب شد.

مواضع

ایران

جاستین ترودو در زمان تبلیغات برای انتخابات اعلام کرد در صورت پیروزی به دنبال عادی‌سازی روابط دیپلماتیک با ایران خواهد بود. اتفاقی که علی‌رغم پیروزی حزب وی محقق نشد.[6]

ماری جوانا

جاستین ترودو از موافقان قانونی کردن مصرف ماری‌جوانا است. وی معتقد است که خرید و مصرف ماری جوانا باید قانونمند و تحت کنترل و بر آن باید مالیات وضع شود. در مصاحبه‌ای که در اوت ۲۰۱۳ انجام داد گفت که آخرین باری که ماری جوانا مصرف کرده در سال ۲۰۱۰ بوده که به همراه تعدادی از دوستانش در مهمانی شام اتفاق افتاد.

پرونده اس‌ان‌سی-لاوالین

در فوریه ۲۰۱۹، نشریه گلوب اند میل در گزارشی مدعی شد «دفتر نخست‌وزیری برای دخالت در یک پرونده قضایی تلاش غیرقانونی کرده‌است.»؛ بدین صورت که با تحت فشار قرار دادن جودی ویلسون ریبولد، دادستان کل وقت کانادا، پرونده مربوط به فساد شرکت اس‌ان‌سی-لاوالین از مسیر خود منحرف کند.[7] جودی ویلسون ریبولد مدعی است که گفتگوهای او با کابینه ترودو شامل «تهدیدهای پنهانی» از سمت دفتر نخست‌وزیر بوده‌است.[8] اندرو شیر، رهبر حزب محافظه کار خواستار استعفای ترودو شد.[9]

کتاب‌شناسی

  • زمینه مشترک[10]

پانویس

  1. «پیروزی حزب لیبرال در انتخابات کانادا، راهیابی نامزدهای ایرانی و افغان تبار به پارلمان». بی‌بی‌سی فارسی. پارامتر |پیوند= ناموجود یا خالی (کمک); پارامتر |تاریخ بازیابی= نیاز به وارد کردن |پیوند= دارد (کمک)
  2. «پایان رای‌گیری در کانادا؛ لیبرال‌ها 'قدرت را حفظ خواهند کرد'» (به انگلیسی). ۲۰۱۹-۱۰-۲۲. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۱۰-۲۲.
  3. "Justin Trudeau". Gale Biography in Context. 2013.
  4. «Justin Trudeau weds». CBC News. مه ۲۸, ۲۰۰۵. دریافت‌شده در اکتبر ۱۸, ۲۰۱۵.
  5. «That's Hadrien Trudeau: new baby, new spelling». Toronto Star Newspaper. Mar 13 2014. تاریخ وارد شده در |تاریخ= را بررسی کنید (کمک)
  6. Quiggin, Tom. "A Canadian U-Turn on Iran?". Gatestone Institute. Retrieved 2019-02-28.
  7. «Ex-minister increases pressure on Trudeau» (به انگلیسی). ۲۰۱۹-۰۲-۲۸. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۲-۲۸.
  8. Austen، Ian (۲۰۱۹-۰۲-۲۷). «Trudeau's Ex-Attorney General: 'Veiled Threats' Were Made to Drop Case» (به انگلیسی). The New York Times. شاپا 0362-4331. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۲-۲۸.
  9. Cecco، Leyland (۲۰۱۹-۰۲-۲۸). «Justin Trudeau refuses to resign over claims officials interfered in bribery prosecution» (به انگلیسی). The Guardian. شاپا 0261-3077. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۲-۲۸.
  10. جاستین ترودو (۲۰۱۴). Common Ground. هارپر کالینز کانادا. شابک ۹۷۸-۱-۴۴۳۴-۳۳۳۹-۶.

منابع

پیوند به بیرون

در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ جاستین ترودو موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.