دختر

دختر به فرزند مونث انسان اطلاق می‌شود. این ترم در سنین پایین و قبل از اتمام بلوغ (پیش از ۱۸ سالگی)، استفاده می‌شود. همچنین از واژهٔ دختر به عنوان فرزند دختر استفاده می‌شود.

تصویر فراموش‌ناشدنی دختر افغان که در ۱۲ سالگیِ او در اردوگاهی در پاکستان توسط استیو مک‌کری، عکاس مجلهٔ نشنال جئوگرافیک در سال ۱۹۸۴ گرفته شده بود، مشهورترین تصویر روی جلد تاریخ این مجله به شمار می‌رود.

به دختری که بالغ شده و دوران بلوغ و نوجوانی خود را تمام کرده‌است (پس از ۱۸ سالگی)، زن می‌گویند.

نام‌پژوهی

دختر ممکن است در یکی از این معانی به‌کار رود:

  • مؤنث خردسال
  • مؤنث جوان
  • دخت (فرزند مؤنث): دختر گاهی در اشاره به رابطه فرزندی یک موجود مؤنث با پدر و مادرش استفاده می‌شود. کلمه دختر در این معنا بدون توجه به سن و سال او و در معنی "دخت" (مانند شهدخت) به‌کار می‌رود.

تاریخ

در در یونان باستان دختران در نزد مردم نسبت به پسران بسیار غیرمفید دانسته می‌شدند برای همین بیشتر دیده می‌شد که خانواده‌ها فرزندان دختر خود را بر سر راه بگذراند و آن‌ها را در طبیعت رها کنند یا حتی به عنوان برده بفروشند که البته این کار در مورد پسران بسیار کمتر دیده می‌شد.

اسلام

وئاد (زنده بگوری فرزند دختر) در میان اکثر قبایل عراب رایج بوده که در کتاب قرآن اشاره شده است.[1][2] عراب، عزت و افتخار را در داشتن فرزندان پسر می‌دانستند و نگه‌داری دختران را مایه ننگ و به همین دلیل آنها را می‌کشتند.[3] هنگامى كه وضع حمل زنی میان عراب فرا مى رسيد، حفره اى در زمين حفر مى كرد و بالاى آن مى نشست، اگر نوزاد دختر بود، آن را در ميان حفره پرتاب مى كرد و اگر پسر بود، آن را نگه مى داشت.

در قرآن سوره نبأ، پس از تاکستان وعده دخترانى همسال با سينه‏ هاى برجسته در معاد به مسلمانان داده شده است.[4]

اندونزی

دولت اندونزی به‌طور کامل از حداقل استانداردهای حذف قاچاق انسان تبعیت نمی‌کند؛ با این حال، تلاش‌های زیادی برای انجام این کار صورت می‌گیرد. در حالی که دولت با استفاده از قانون جدید مبارزه با قاچاق جنسی پیشرفت روشنی داشته‌است، اما با استفاده جزئی از قانون جدید قاچاق، در مقابله با شیوه‌های قاچاق گسترده که آژانس‌های استخدام کارگر مجاز و غیرمجاز، در آن دست دارند، ضعف مشخص نشان داده که ناکامی آن را نشان می‌دهد.

روز دختر

دختر اسیر - تصویر از بمباران منطقه‌ای از ویتنام با بمب‌های ناپالم توسط هواپیماهای آمریکا، عکاس نیک اوت از آسوشیتد پرس

روز ۱۱ اکتبر (۲۰ مهر) هر سال، روز جهانی دختر نامگذاری شده‌است. این روز در سال ۲۰۱۲ و توسط سازمان ملل به صورت رسمی آغاز به کار شد. هدف از آن ایجاد فرصت‌های بیشتر اجتماعی، بهبود وضعیت تغذیه و سلامت دختر خانم‌ها و رفع نابرابری‌ها ذکر می‌شود.[5]

روز دختر در ایران، اول ذیقعده مصادف با سالروز تولد فاطمه معصومه برگزار می‌گردد.

در برخی مناطق دیگر چون لندن، هند، مالزی و... روز دختر به طور ویژه و با مراسمات خاصی همراه است.

نگارخانه

جستارهای وابسته

منابع

مجموعه‌ای از گفتاوردهای مربوط به دختر در ویکی‌گفتاورد موجود است.
در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ دختر موجود است.
  1. «اولین شخصی که دختر خود را زنده به گور کرد که بود؟/ نقش اسلام در احياى ارزش مقام دختر». خبرگزاری حوزه. ۲۰۱۸-۱۲-۲۷. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۳-۲۹.
  2. «چرا اعراب جاهلی دختران را زنده به گور می‌کردند؟ - گنجینه پاسخ ها». اسلام کوئست - مرجعی برای پاسخگویی به سوالات دینی، اعتقادی و شرعی. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۳-۲۹.
  3. «چرا اعراب جاهلی دختران را زنده به گور می‌کردند؟ - گنجینه پاسخ ها». اسلام کوئست - مرجعی برای پاسخگویی به سوالات دینی، اعتقادی و شرعی. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۳-۲۹.
  4. «متن قرآن, سوره 78: النبأ, آیه 32 - آیه 40». www.parsquran.com. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۵-۲۷.
  5. «International Day of the Girl Child 11 October». کاراکتر line feed character در |عنوان= در موقعیت 36 (کمک)
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.