پاپ بندیکت شانزدهم

پاپ بندیکت شانزدهم (به لاتین: Benedictus XVI) با نام اصلی یوزف آلویس راتسینگر (به آلمانی: Joseph Aloisius Ratzinger) در تاریخ ۱۶ آوریل ۱۹۲۷ در شهرک مارکتل واقع در ایالت بایرن آلمان چشم به جهان گشود.

پاپ
بندیکت شانزدهم
پاپ بندیکت شانزدهم، ۲۰ ژانویه ۲۰۰۶
کلیساکلیسای کاتولیک
پس‌ازژان پل دوم
پیش‌ازفرانسیس
مشخصات فردی
نام در زمان تولدیوزف آلویس راتسینگر[1]
تولد۱۶ آوریل ۱۹۲۷ (۹۴ سال)
مارکتل، بایرن، آلمان

یوزف راتسینگر در تاریخ ۱۱ فوریه ۲۰۱۳ کناره‌گیری خود را اعلام کرد و در روز ۲۸ فوریه ۲۰۱۳ واتیکان را به مقصد کاستل گاندولفو، کاخ تابستانی واتیکان ترک کرد. او در کل ۷ سال و ۱۰ ماه و ۹ روز در این مقام بود. او رتبهٔ ۱۰۹ را در بین پاپها براساس میزان سال‌هایی که در این مقام بود را داشت. او ۲۶۵مین پاپ بود.[2]

سوابق آکادمیک

یوزف راتسینگر سابقاً در دانشکده تئولوژی دانشگاه مونستر تدریس می‌کرد.[3]

انتخاب به مقام پاپ

در تاریخ معینی کاردینال‌های اعزامی به نمایندگی کلیساهای کاتولیک تقریباً تمامی کشورهای جهان در واتیکان گرد هم می‌آیند تا بین خود پاپ آینده را انتخاب کنند. این اجلاس گاهی هفته‌ها به درازا می‌کشد. وقتی پاپ انتخاب شد دود سفیدی از دهانه دودکش ساختمان دیده می‌شود و سخنگوی کاردینال‌ها از ایوان اتاق گرد هم آیی به مردم خبر می‌دهد "habemus papam" به معنای لغوی "پاپ داریم"

پاپ بندیکت به همراه جرج دابلیو بوش

صبح روز ۷ مه ۲۰۰۵ دود سفید نشان داد که شورای انتخاب پاپ بالاخره دویست و شصت و پنجمین پاپ را انتخاب کرده‌است. یوزف آلویس راتسینگر، با الهام از نام قدیس بندیکت و پاپ بندیکت پانزدهم که طی جنگ جهانی اول پاپ بود، نام بندیکت شانزدهم را برای خود انتخاب کرد. (این واژه در فارسی به معنای خجسته است).

زندگی‌نامه

پنج سالش که بود، در جمع کودکانی ایستاده بود که باید به اسقف اعظم مونیخ خوشامد می‌گفتند. زرق و برق و جلوه خیره‌کننده لباس کاردینالی، آن قدر او را مجذوب کرد که تصمیم گرفت بعدها کاردینال شود. اما به جای این کار در چهارده سالگی عضو سازمان جوانان هیتلری شد. با شروع جنگ، مدتی سپر تانک ساخت و بعد به نیروی ضدهوایی مونیخ پیوست. با شکست آلمان، مدتی را در اردوگاه زندانیان جنگی متفقین به سر برد. تجربیاتش در اردوگاه جنگی و حزب نازی باعث شد به این نتیجه برسد که هیچ چیز غیر از کلیسا نمی‌تواند در برابر این همه خشونت و جنگ بایستد. پس دوباره به یاد تصمیم پنج سالگی خود افتاد. در پنجاه سالگی توسط پاپ پل ششم به آرزوی خود رسید و کاردینال مونیخ شد؛ و ۲۸ سال در این مقام باقی‌ماند. سیصد سال بود که هیچ پاپی این همه در مقام کاردینالی صبر نکرده بود.

پاپ ۷۸ ساله که هشتمین پاپ آلمانی است، می‌تواند به ۱۰ زبان صحبت کند. عقاید شدیداً سنتی و محافظه کارانه‌ای دارد و نظریاتش در مورد همجنس‌گراها و سوءاستفاده‌های جنسی در کلیساها بسیار جنجال‌برانگیز است. او یکی از مخالفان عضویت ترکیه در اتحادیه اروپاست و می‌گوید کشوری که اکثریت جمعیت آن مسلمان و حکومت‌اش لائیک است، نباید در اتحادیه‌ای که اکثریت آن مسیحی هستند عضو باشد.

در سپتامبر ۲۰۰۶ پاپ بندیکت در یک اقدام عجیب در سخنرانی خود در دانشگاه رگنسبورگ در ایالت بایرن آلمان گفته‌ای را از یکی از امپراتوران روم شرقی بنام مانوئل دوم از سلسله پالئولوگوس نقل کرد که باعث ناخشنودی بسیاری از مسلمانان شد. پاپ گفت:

اخیراً بخشی از گفتگوی امپراتور فاضل بیزانسی مانوئل دوم پالئولوگوسی با یک ایرانی فرهیخته را… در مورد مسیحیت و اسلام و حقانیت این دو دین … خواندم.

در گفتگوی هفتم امپراتور … می‌گوید: «محمد چه چیزی را آورد که نو باشد، نزد او فقط اموری را می‌یابی که پلید و نامردمانه هستند، مانند دستورش برای گسترش مذهبی که تبلیغ می‌کرد با شمشیر.»

کناره‌گیری

بر اساس بیانیه‌ای که از سوی واتیکان منتشر شد، پاپ اعلام کرد: «به همین دلیل و با وجود آگاهی کامل از عواقب چنین تصمیمی و همچنین با اختیار کامل از مقام خود به عنوان اسقف اعظم رم، جانشین سن پی‌یر، کناره‌گیری می‌کنم.»

گزارش‌های قبلی حاکی از این بود که سلامتی پاپ بندیکت شانزدهم در وضعیت نامناسبی قرار دارد.[4]

بندیکت طی اظهاراتی در ۲۱ اوت ۲۰۱۳ اعلام کرد که خداوند به وی گفته‌بود که کناره‌گیری کند و آن را حاصل یک تجربهٔ عرفانی دانست.[5]

اقدامات

بر اساس مدارکی که در تاریخ ۱۶ ژانویه ۲۰۱۴ میلادی، از سوی واتیکان به کمیته صیانت از حقوق کودکان سازمان ملل متحد ارائه شد، مشخص شد که پاپ بندیکت شانزدهم، پیش از آن‌که از مقام خود کناره‌گیری کند ۳۸۴ کشیش[6] را در سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ در ارتباط با پرونده رسوایی جنسی پدران روحانی، خلع‌لباس کرده بود.[7]

جستارهای وابسته

منابع

  • In the Vineyard of the Lord .Bardazzi, Marco. تعالیم یوزف راتسینگر. نیویورک. شابک: ۰۸۴۷۸۲۸۰۱۸
  • Tobin, Greg. پدر مقدس. استرلینگ، ۲۰۰۵. شابک: ۱۴۰۲۷۳۱۷۲۸

پیوند به بیرون

در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ پاپ بندیکت شانزدهم موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.