پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی

پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی مجموعه‌ای از ۱۴ پالایشگاه گازی است که برای پالایش گاز طبیعی حاصل از میدان گازی پارس جنوبی به وجود آمده است. این پالایشگاه‌ها در اطراف شهرهای عسلویه، کنگان و تنبک واقع شده‌اند.

این مجموعه متشکل از ۲۴ فاز می‌باشد که با عنوان طرح توسعه پارس جنوبی از تاریخ مهر ۱۳۷۶ خورشیدی (شروع به کار طرح توسعه فاز ۲و۳[1]) آغاز شده‌است.

موقعیت پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی

موقعیت منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس نسبت به بندر امام خمینی ۵۰۰ کیلومتر به دریای آزاد نزدیکتر بوده و این نزدیکی به دریای آزاد کاهش هزینه‌های حمل و نقل دریایی، بیمه و غیره را دربردارد.[2]
  • منطقه پارس ۲ (پارس کنگان): بقیه ۶ پالایشگاه، یعنی پالایشگاه‌های یازدهم، نهم، دوازدهم، چهاردهم، دهم و سیزدهم (شامل ۸ فاز و به ترتیب از غرب به شرق فاز ۱۴، فاز ۱۲، فاز ۱۹، فاز ۱۱، فاز ۱۳ و فاز ۲۲و۲۳و۲۴)، در این منطقه به وسعت ۱۶ هزار هکتار، حد فاصل شهرستان عسلویه و کنگان قرار دارند.
  • منطقه پارس ۳ (پارس شمالی): اراضی پارس شمالی به وسعت ۱۶ هزار هکتار است که به منظور پشتیبانی از طرح توسعه برخی میادین مهم هیدروکربوری اختصاص یافته‌است.[3]

تقسیم‌بندی پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی

تقسیم‌بندی پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی به صورت زیر می‌باشد (این تقسیم‌بندی بر اساس زمان راه‌اندازی پالایشگاه و موقعیت مکانی پارس یک و پارس دو می‌باشد):

عنوان پالایشگاهفاز (فازها)تاریخ شروع
پالایشگاه اولفاز ۱بهمن ۱۳۷۶
پالایشگاه دومفاز ۲و۳مهر ۱۳۷۶
پالایشگاه سومفاز ۴و۵مرداد ۱۳۷۹
پالایشگاه چهارمفاز ۶و۷و۸بهمن ۱۳۸۲
پالایشگاه پنجمفاز ۹و۱۰شهریور ۱۳۸۱
پالایشگاه ششمفاز ۱۵و۱۶تیر ۱۳۸۶
پالایشگاه هفتمفاز ۱۷و۱۸تیر ۱۳۸۶
پالایشگاه هشتمفاز ۲۰و۲۱خرداد ۱۳۸۹
پالایشگاه نهمفاز ۱۲آذر ۱۳۸۵
پالایشگاه دهمفاز ۱۹تیر ۱۳۸۸
پالایشگاه یازدهمفاز ۱۳تیر ۱۳۸۸
پالایشگاه دوازدهمفاز ۲۲و۲۳و۲۴خرداد ۱۳۸۹
پالایشگاه سیزدهمفاز ۱۴خرداد ۱۳۸۹
پالایشگاه چهاردهمفاز ۱۱---

جستارهای وابسته

منابع

پانویس

  1. «نشریه وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۳ سپتامبر ۲۰۱۵. دریافت‌شده در ۲۰ سپتامبر ۲۰۱۵.
  2. «شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی». بایگانی‌شده از اصلی در 9 اكتبر 2015. دریافت‌شده در 21 سپتامبر 2015. تاریخ وارد شده در |archivedate= را بررسی کنید (کمک)
  3. «سازمان منطقه ویژه اقتصادی پارس». بایگانی‌شده از اصلی در ۹ سپتامبر ۲۰۱۵. دریافت‌شده در ۲۲ سپتامبر ۲۰۱۵.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.