خط لوله گوره–جاسک

خط لولهٔ گوره-جاسک طولانی‌ترین خط لولهٔ انتقال سوخت‌های فسیلی در خاورمیانه به طول تقریبی ۱٬۰۰۰ کیلومتر می‌باشد که در صورت تکمیل، قادر است افزون‌بر نفت ترش، میعانات گازی را نیز از نزدیکی گوره به نزدیکی بندر جاسک به منظور صادرات، منتقل سازد. سرمایه‌گذاری اجرای این پروژه بالغ بر ۱٫۸ میلیارد دلار در نظر گرفته شده‌است.

خط لولهٔ گوره–جاسک
نقشه خط لولهٔ گوره–جاسک
مکان
کشورایران
استاناستان بوشهر
استان فارس
استان هرمزگان
دستگاه مختصات جغرافیایی۲۹°۵۳′۵۹″ شمالی ۵۰°۲۷′۵″ شرقی ۲۵°۵۰′۹″ شمالی ۵۷°۲۰′۳۰″ شرقی
مسیر کلیغرب به شرق
ازتلمبه‌خانه گوره
بهکوه مبارک
اطلاعات عمومی
نوعنفت خام
اطلاعات فنی
قطر لوله۴۲ in (۱۰۶۷ mm)
تعداد ایستگاه‌های پمپاژ۵ عدد

اهمیت راهبردی

با توجه به قابلیت انتقال نفت خام و میعانات گازی از این خط لوله، افزون‌بر تمرکززدایی از صادرات نفت ایران از پایانهٔ نفتی خارگ و دور زدن تنگهٔ هرمز به عنوان یک نقطهٔ راهبردی آسیب‌پذیر جهت صادرات نفت در منطقهٔ خاورمیانه، امکان صادرات گاز میدان گازی پارس جنوبی از این پایانه و مسیر کوتاه‌تر برای کشتی‌های ترابری LNG و امکان رقابت با کشور قطر فراهم می‌شود. [1]

بسیاری از کشورهای منطقه توانستند برای صادرات نفت خود راه دومی ایجاد کنند تا هنگام خطر در تنگهٔ هرمز بتوانند نفت را از طرق دیگر صادر کنند. تنها کشوری که در این میان مانده بود و اگر روزی تنگهٔ هرمز به دلیلی بسته می‌شد، صادرات نفتش به طور کامل متوقف می‌شد، جمهوری اسلامی ایران بود. البته شعاری که ما می‌دادیم که ما در کنار تنگهٔ هرمز هستیم و آبراه در اختیار ما است، کاملاً درست بود اما در روز مبادا مشکل عظیمی برای خود ما بوجود می‌آمد که از این مشکل عبور کردیم.

حسن روحانی، [2]

منابع

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.