نیروگاه غرب کارون

نیروگاه سیکل ترکیبی مرکزی غرب کارون (در ۵۰ کیلومتری جنوب‌غربی اهواز در جنوب میدان نفتی جفیر و در مجاورت طرح ان. جی. ال ۳۲۰۰، در حال احداث)، یکی از نیروگاه‌های ایران از نوع سیکل ترکیبی با ظرفیت تولید ۴۹۲ مگاوات است.

نیروگاه سیکل ترکیبی مرکزی غرب کارون
تاریخ شروع احداث ۱۳۹۱
تاریخ تأسیس
تعداد فاز ۳
نوع نیروگاه سیکل ترکیبی
وضعیت در حال احداث
مالک گروه مپنا)
هزینه ساخت ۳۵۰ میلیون یورو
شرکت سازنده مپنا
توان ۴۹۲ مگاوات
مسئول نیروگاه رضا بامیان
کشور ایران
شهر اهواز
وابسته به شرکت ملی نفت

در ۴ تیر ۱۳۹۱، قرارداد ساخت نیروگاه مرکزی منطقه غرب کارون بین دو شرکت مهندسی و توسعه نفت (کارفرما) و شرکت مپنا (پیمانکار) در قالب قرارداد B.O.O (احداث، مالکیت، بهره‌برداری) در ۳ فاز، امضا شد. طبق قرارداد، فاز نخست این نیروگاه ۱۵ ماه پس از انعقاد قرارداد، فاز دوم ۱۸ ماه و فاز سوم ۳۲ ماه پس از انعقاد قرارداد راه‌اندازی می‌شود.

این نیروگاه برق مورد نیاز چهار میدان نفتی غرب کارون را تأمین خواهد کرد و آبرسانی آن از طریق رودخانه‌های کرخه و کارون و تأمین سوخت گاز از سوی شرکت متن انجام شود.

نیروگاه غرب کارون متعلق به شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) است که ۲۵ درصد هزینه ساخت آن از منابع داخلی نفت و باقی آن از طریق تسهیلات بانکی تأمین می‌شود. طبق این قرارداد خرید برق از این نیروگاه به مدت ۲۰ سال توسط شرکت ملی نفت ایران تضمین خواهد شد.[1][2][3]

انتصاب سرپرست پروژه‌های نیروگاهی غرب کارون

در مرداد ۱۳۹۱، طی حکمی از سوی نادر قربانی؛ مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران (متن)، مهدی نجاریان را به عنوان سرپرست پروژه‌های نیروگاهی غرب کارون در شرکت متن منصوب کرد.[4]

جستارهای وابسته

منابع

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.