نیروگاه سلطانیه زنجان

نیروگاه سیکل ترکیبی سلطانیه زنجان معروف به نیروگاه زنجان ۳ (در کیلومتر ۲۵ بزرگراه زنجانقزوین، روستای سرخه دیزج، تأسیس ۲۱ تیر ۱۳۹۱)،مجری طرح شرکت مادر تخصصی نیروی برق حرارتی، یکی از نیروگاه‌های ایران از نوع سیکل ترکیبی با ظرفیت تولید ۹۶۸ مگاوات است که شامل ۴ واحد گازی ۱۶۲ مگاواتی و ۲ واحد بخار ۱۶۰ مگاواتی در زمینی به مساحت ۴۴ هکتار است.

نیروگاه سلطانیه زنجان
نیروگاه زنجان ۳

نیروگاه سلطانیه زنجان
نیروگاه زنجان ۳
محل نیروگاه سلطانیه زنجان
نیروگاه زنجان ۳ روی نقشه ایران
تاریخ شروع احداث ۱۳۸۸
تاریخ تأسیس ۲۱ تیر ۱۳۹۱
نوع نیروگاه سیکل ترکیبی
وضعیت درحال تولید
هزینه ساخت ۸۰۰ میلیارد تومان[1]
شرکت سازنده مپنا
توان ۹۶۸ مگاوات
کشور ایران
شهر زنجان

ظرفیت فعلی تولید این نیروگاه ۶۴۸ مگاوات است و هنوز واحدهای بخار به بهره‌برداری نرسیده‌اند.

سوخت اصلی واحدها گاز طبیعی است که توسط خط لوله تأمین می‌شود و سوخت دوم گازوئیل است که از طریق حمل با تانکر و ذخیره در ۵ مخزن ۲۰ هزار مترمکعبی تأمین می‌شود.

حداکثر مصرف گاز نیروگاه برای ۴ واحد، برابر ۲۰۰ هزار مترمکعب بر ساعت است و حداکثر مصرف گازوئیل برابر ۱۸۰ هزار لیتر بر ساعت است.

کارفرمای طرح، سازمان توسعه برق ایران، مشاور شرکت مهندسی قدس نیرو و پیمانکار اصلی شرکت مپنا است که کلیه عملیات اجرایی به صورت کلید در دست بعهده پیمانکار است.[2][3][4]

مشخصات فنی

توربین‌های نیروگاه از نوع V94/2-5 با سرعت اسمی ۳۰۰۰ دور بر دقیقه است. مدت زمان دورگیری این توربین‌ها از حالت سکون به دور نامی ۴ دقیقه و مدت زمان بارگیری آن‌ها از بی باری تا بار کامل ۱۲ دقیقه بطول می‌انجامد.

برج خنک‌کننده‌ها از نوع فین فن (هوا، آب) است و نحوه تأمین آب مورد نیاز نیروگاه از طریق چاه است.

ژنراتورهای نیروگاه از نوع ماشین‌های سنکرون ۲۰۰ مگاولت آمپر سه فاز است.[5]

واگذاری به شرکت تولید نیروی مرکزی صبا

این نیروگاه در ۱۰ تیر ۱۳۹۳ به شرکت تولید نیروی مرکزی صبا که جرو شرکت‌های گروه صبا می‌باشد واگذار گردید. صنایع برق و انرژی صبا ( گروه صبا)از شرکت‌های زیرمجموعه‌ بنیاد مستضعفان است. گروه صبا از سال ۱۳۸۳ شروع به فعالیت در صنعت برق از طریق مشارکت بخش خصوصی کرده‌است. در حال حاضر گروه صبا به همراه یازده شرکت زیر مجموعه خودبا در اختیار داشتن چندین نیروگاه بزرگ کشور به عنوان یکی از شرکت‌های معظم و فعال در این حوزه به حساب می‌آید.

در حال حاضر این شرکت با تولید برق در نیروگاه‌های سلطانیه، خرمشهر، خرم‌آباد، زرگان اهواز، علی‌آباد کتول، قم و چابهار، بیش از ۴۱۰۰ مگاوات برق (تا سال ۱۳۹۳) را به شبکه سراسری عرضه می‌نماید.[6][7][8]

پس از آن و با گذشت نزدیک به 2 سال از مالکیت شرکت تولید نیروی مرکزی صبا، هلدینگ پرشیان فولاد در مرداد ماه 1395 نیروگاه را از شرکت صبا خریداری نمود و در حال حاضر نیروگاه در تملک این شرکت قرار دارد.شایان ذکر است مهدی فلاحتیان بزرگترین بدهکار بانکی هم جز هیت مدیره این نیروگاه می باشد

پیوند به بیرون

جستارهای وابسته

منابع

  1. هزینه تکمیل نیروگاه زنجان 3
  2. نیروگاه سیکل ترکیبی سلطانیه زنجان افتتاح شد
  3. تبدیل نیروگاه سلطانیه به سیکل ترکیبی با ظرفیت ١١٠٠مگاواتی
  4. ظرفیت نیروگاه زنجان 3
  5. «مشخصات فنی نیروگاه سیکل ترکیبی سلطانیه زنجان». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۳ اوت ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۹ اکتبر ۲۰۱۳.
  6. «نیروگاه سلطانیه زنجان به گروه صبا پیوست». بایگانی‌شده از اصلی در ۳ مه ۲۰۱۵. دریافت‌شده در ۱ اوت ۲۰۱۴.
  7. «معرفی گروه صبا». بایگانی‌شده از اصلی در ۱ سپتامبر ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۴ ژوئیه ۲۰۲۰.
  8. «شرکت صبا زیرمجموعهٔ بنیاد مستضعفان». بایگانی‌شده از اصلی در ۴ اکتبر ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۱ اوت ۲۰۱۴.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.