فهرست سفیران ایران در امارات متحده عربی
پس از استقلال این کشور در سال ۱۹۷۱ میلادی، دولت ایران این کشور را به رسمیت شناخت. در تاریخ ۲۸ دی ۱۳۵۱ نخستین سفیر ایران در امارات عربی متحده استوارنامه خود را به شیخ زاید حاکم ابوظبی و رئیس وقت کشور امارات تسلیم کرد و در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۵۱ خورشیدی اولین سفیر امارات به ایران آمد.
تا اواخر دوره پهلوی روابط سیاسی بین دو کشور در سطح سفیر بود؛ ولی پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا سال ۱۳۶۳ سطح روابط سیاسی به کاردار تنزل پیدا کرد. از این تاریخ به بعد روابط سیاسی بین دو کشور در سطح سفیر بوده است.
پهلوی
- منوچهر بهنام (نخستین سفیر) ۲۸ دی ۱۳۵۱–۱۳۵۶
- ابراهیم تیموری ۱۳۵۶–انقلاب
جمهوری اسلامی
کاهش روابط به سطح کاردار تا سال ۱۳۶۳
- کاشانی
- زعفری
- مصطفی فومنی حائری
- حسن امینیان
- محمدعلی هادی نجفآبادی
- حسن امینیان (بار دوم)
- حسین صادقی ۱۳۷۵–۱۳۷۹
- محمدعلی هادی نجفآبادی (بار دوم) ۲۲ دی ۱۳۸۳–۱۳۸۵
- حمیدرضا آصفی ۱۳۸۵–۱۳۸۸
- مهدی آقاجعفری۱۳۸۸ تا ۱۳۸۹
- محمدرضا فیاض ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۵
کاهش روابط به سطح کاردار (بواسطه وضعیت و اتفاقاتی که بعد از اعدام آیت الله باقر النمر(رهبر شیعیان عربستان) توسط دولت آل سعود صورت گرفت بلافاصله عده ای تندرو و افراطی، به سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد حمله ور شده و مبادرت به آتش زدن برخی امکانات کنسولگری و سفارت نمودند؛ متعاقب این اقدام خودسری که توسط وزارت امور خارجه ایران نیز محکوم شد، دولت عربستان روابط خود را با ایران به حالت تعلیق درآورده و برخی از هم پیمانان عربستان از جمله دولت ابوظبی با این کشور اعلام همسویی نموده و روابط خود را به سطح کاردار تعلیق نمودند که دقیقا با اتمام دوره سفارت آقای فیاض همراه شده بود و هنوز سفیر جدید ایران معرفی نگردیده بود و معاون نمایندگی ایران هم قبل از سفیر تسویه نموده بود.)
- رحیم جابری انصاری ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹
- سید محمد حسینی ۱۳۹۹ تاکنون
منابع
- http://www.farsnews.ir/newstext.php?nn=13921014000474. پارامتر
|عنوان= یا |title=
ناموجود یا خالی (کمک) - http://www.abudhabi.mfa.ir/index.aspx?siteid=27&pageid=2990. پارامتر
|عنوان= یا |title=
ناموجود یا خالی (کمک) - خاطرهٔ آخرین سفیر شاه در امارات