سید صفدر حسینی

سید صفدر حسینی (زاده ۱۳۳۳ - دهدز) سیاست‌مدار، اقتصاددان، مدرس دانشگاه و مدیر ارشد اجرایی ایرانی است. وی در کابینه محمد خاتمی تصدی وزارتخانه‌های کار و امور اجتماعی و امور اقتصادی و دارایی را بر عهده داشت. او پس از آغاز به کار دولت حسن روحانی با حکم وی به عنوان رئیس صندوق توسعه ملی ایران منصوب شد[2] وی دارای سابقه عضویت در شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی است.[3] او پدر سیده فاطمه حسینی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی است[4]

صفدر حسینی کوزوکی
سید صفدر حسینی کوزوکی، تیر ۱۳۹۳
وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران
مشغول به کار
۱۳۸۳  ۱۳۸۴
رئیس‌جمهورمحمد خاتمی
پس ازطهماسب مظاهری
پیش ازداوود دانش جعفری
وزیر کار و امور اجتماعی ایران
مشغول به کار
۱۳۸۰  ۱۳۸۳
رئیس‌جمهورمحمد خاتمی
پس ازحسین کمالی
پیش ازناصر خالقی
اطلاعات شخصی
زاده
سید صفدر حسینی کوزوکی

۱۳۳۳
دهدز،[1] خوزستان
ملیتایرانی
حزب سیاسیاصلاح طلب
فرزندانسیده فاطمه حسینی
اقامتگاهتهران، ایران
محل تحصیلدانشگاه شیراز
دانشگاه ساسکاچوان[1]
پیشهاقتصاددان
سیاست‌مدار
دیناسلام شیعه

زندگی

سید صفدر حسینی در سال ۱۳۳۳ در شهرستان ایذه متولد شد. وی تحصیلات ابتدایی را در این شهر سپری کرد، سپس به اهواز نقل مکان نمود و در دبیرستان دکتر حسابی اهواز دیپلم خود را گرفت.[1]

تحصیلات

او پس از دریافت مدرک کارشناسی اقتصاد و کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی از دانشگاه شیراز، فعالیت شغلی خود را در وزارت کشاورزی آغاز نمود. وی در سال ۱۳۷۴ با درجه دکتری از دانشگاه ساسکاچوان در رشته اقتصاد کشاورزی فارغ‌التحصیل شد.[1][5] سپس کار خود را با عضویت در هیئت علمی دانشگاه تهران از سر گرفت.[6]

فعالیت اجرایی و دولتی

حسینی در فاصله سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۷۶ مشاور رئیس سازمان برنامه و بودجه بود و در سال ۱۳۷۶ بعنوان استاندار چهارمحال و بختیاری منصوب شد. وی در سال ۱۳۷۹ معاون امور تولیدی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور شد و در سال ۱۳۸۰ در کابینه دوم سید محمد خاتمی، عهده‌دار وزارت کار و امور اجتماعی گردید. حسینی در سال ۱۳۸۳ نیز وزیر امور اقتصادی و دارایی شد و تا پایان دولت خاتمی در این سمت بود. وی طی سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵ ریاست صندوق توسعه ملی را برعهده داشت و به عنوان عضو هیئت علمی و استاد تمام دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران فعالیت می‌کند.

زندگی شخصی

صفدر حسینی پدر سیده فاطمه حسینی است که در انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۵ به عنوان نماینده تهران از لیست امید به مجلس راه یافت.

جنجال‌ها و تبرئه

در پی رسانه ای شدن جنجال حقوق‌های نجومی فیش حقوقی صفدر حسینی توسط یکی از کارکنان صندوق توسعه ملی منتشر شد که منجر به واکنش‌های اجتماعی زیادی گردید.[7] صفدر حسینی سال ۱۳۹۵ ماهانه ۵۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان حقوق دریافت می‌کرد که مواردی چون کمک‌هزینهٔ ورزش، خرید کتاب و اوقات فراغت فرزندانش نیز در آن لحاظ شده بود. این گزارش‌ها در در روز پنجشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۵ منتشر شدند.[8] به‌عبارت دیگر حسینی در سال ۱۳۹۴ جمعاً حدود ۶۸۶ میلیون تومان بابت حقوق به‌علاوه ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات وام آن هم با نرخ سود ۴٪ از صندوق توسعه ملی دریافت کرده‌است.[9] صفدر حسینی در پی انتشار این موارد به همراه ۴ عضو دیگر هیئت مدیره صندوق توسعه ملی از ادامه همکاری استعفا دادند.[10]

سوابق اجرایی

از سوابق سید صفدر حسینی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مشاور استانداری کهگیلویه و بویر احمد
  • رئیس سازمان تعاون روستایی استان خوزستان
  • مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ایران
  • مشاور گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران
  • مشاور سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور
  • استاندار چهارمحال و بختیاری
  • معاونت امور تولیدی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور
  • مشاور وزیر کشور
  • وزیر کار و امور اجتماعی
  • وزیر اقتصاد و دارایی
  • عضو هیئت امنای دانشگاه‌های منطقه استان اصفهان
  • عضو کمیته بررسی نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
  • عضو هیئت علمی و استاد دانشگاه تهران
  • مدیر گروه دانشکده اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران
  • رئیس و عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی


منابع

  1. «انتصاب دکتر سید صفدر حسینی به سمت رئیس و عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی + رزومه». وبگاه وزارت ورزش و جوانان ایران. ۱۴ مهر ۱۳۹۲. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۱۱ مه ۲۰۱۹. دریافت‌شده در ۱۱ مه ۲۰۱۹.
  2. «معرفی مدیران». صندوق توسعه ملی.
  3. «مشارکت حرفه ای‌ترین حزب ایران است». خبرگزاری مهر. ۹ آذر ۱۳۸۷.
  4. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۷. دریافت‌شده در ۲۲ اکتبر ۲۰۱۹.
  5. «سید صفدر حسینی رئیس صندوق توسعه‌ملی شد». خبرگزاری ایلنا.
  6. «دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران» (PDF). بایگانی‌شده از اصلی (PDF) در ۱۰ مه ۲۰۱۵. دریافت‌شده در ۱۷ آوریل ۲۰۱۰.
  7. http://alef.ir/vdcevv8xejh8ffi.b9bj.html?378784
  8. "جنجال «حقوق‌های نجومی» به ایستگاه صندوق توسعه ملی رسید". رادیو فردا.
  9. "صندوق توسعه ملی هم به زنجیره حقوق‌های ده‌هامیلیونی پیوست". خبرگزاری تسنیم. Tasnim News Agency.
  10. {{یادکرد وب|نشانی=https://www.entekhab.ir/fa/news/278759/رئیس-جمهور-استعفای-صفدر-حسینی-و-معاونانش-را-پذیرفت%7Cوبگاه=www.entekhab.ir%7Cبازبینی<ref>«امیدنامه خبر داد: تبرئه صفدر حسینی از کلیه اتهامات در دیوان محاسبات». ana.press. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۹-۱۷.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.