جنایات جنگی ژاپن
جنایات جنگی ژاپن مجموعه جنایات جنگی است که توسط سربازان یا دولت یا حکومت ژاپن اعمال شدهاست. در ادبیات سیاسی، بیشتر بر روی این جنایات در جریان جنگ جهانی دوم تمرکز شدهاست. در جریان حمله ژاپن به چین، ژاپنیها در مجموع ده میلیون چینی را مستقیم یا غیر مستقیم کشتند. صدها هزار نفر از این چینیها زنده به گور شدند. گزارشی میگوید که دهها هزار سرباز هندی هم در همین راستا کشته شدهاند.[1]
یکی دیگر از اعمال ژاپن در جنگ جهانی دوم انجام جراحی بدون بیهوشی روی اسیران جنگی بود. در مجموع تخمین زده میشود که ژاپنیها روی ۲۷۰۰ اسیر جنگی، از جمله ۱۷ خلبان اسیر آمریکایی عمل جراحی بدون بیهوشی انجام دادهاند و نتایج آن را در محافل علمی گزارش کردهاند. دکتر شیرو ایشی پزشک ژاپنی به تنهایی روی بیش از ۷۰۰ اسیر جنگی سلاحهای بیولوژیکی، قطع عضو بدون بیهوشی، و عمل جراحی بدون بیهوشی تست کرد. و بسیاری از این اتفاقات روی کودکان انجام می شد . در سال ۱۹۴۸ سی پزشک و یک پرستار زن به جرم آزمایش سلاحهای بیولوژیکی روی صدها غیرنظامی چینی محاکمه شدند. آنها به اعدام و احکام بلند مدت محکوم شدند اما کمکم آزاد شدند و در سال ۱۹۵۸ دیگر هیچکدام از آنها در زندان نبود. به شیرو ایشی اماننامه داده شده در صورتی که اطلاعات خود از آزمایش روی اسرا را تحویل بدهد، او محاکمه نخواهد شد و نشد.
ژاپنیها روشی به اسم راهپیمایی مرگ داشتند که در آن اسیران را اینقدر پیاده راه میبردند تا بیش از ۹۰ درصد آنها میمردند. در بین ده درصدی که زنده میماندند هم تعدادی کشته میشدند.
یکی دیگر از جنایات جنگی ژاپنیها مسابقه قطع سر صد اسیر بود. روزنامههای ژاپنی با آب و تاب گزارشهایی را پخش میکردند که در آن یکی از افسران ژاپنی، مثلاً در فیلیپین، موفق شده بود رکورد قطع کردن سر صد اسیر را چند صدم ثانیه بهبود ببخشد.