وال‌مارت

وال‌مارت، (به انگلیسی: Walmart) ابرشرکت خرده‌فروشی آمریکایی چندملیتی است، که دارای بزرگترین شبکه فروشگاه‌های زنجیره‌ای موادغذایی، سوپرمارکت‌ها و هایپرمارکت‌ها در جهان می‌باشد. این ابرشرکت در میان بزرگترین شرکت‌های جهان در رده نخست قرار دارد. در سال مالی ۲۰۱۹ ابرشرکت والمارت با فروشی معادل ۵۱۴ میلیارد دلار آمریکا، به‌عنوان بزرگترین شرکت جهان بر پایه میزان درآمد، شناخته شد.

فروشگاه والمارت، شعبه لاردو، تگزاس
وال‌مارت
نوعسهامی عام
ISINUS9311421039 
صنعتخرده‌فروشی
بنا نهاده۱۹۶۲
بنیانگذارانسام والتون
دفتر مرکزی بنتونویل، آرکانزاس، ایالات متحده
محدودهٔ فعالیتجهانی
مدیر عامل اجراییداگ مک‌میلان
رئیس هیئت مدیرهگرگ پینر
محصولاتسوپرمارکت
هایپرمارکت
پوشاک
مراکز خرید
فروشگاه‌های زنجیره‌ای
درآمد ۵۱۴٫۴ میلیارد دلار (۲۰۱۹)[1]
سود خالص ۶٫۶ میلیارد دلار (۲۰۱۹)[1]
مجموع دارایی ۲۱۹٫۳ میلیارد دلار (۲۰۱۹)[1]
مالکخانواده والتون
تعداد کارکنان۲٫۲ میلیون نفر (۲۰۱۹)[1]
شرکت‌های وابستهآسدا
سمز کلاب
وال‌مکس
وبگاه

مؤسس این فروشگاه؛ «سام والتون» است، که در سال ۱۹۱۸ در کینگفیشر، اکلاهما زاده شد و تا ۵ سالگی در مزرعه پدرش کار می‌کرد. پس از آن، به دلیل مشکلات اقتصادی، به‌همراه دیگر اعضای خانواده، مزرعه پدری را رها کردند و برای تجارت، رهسپار مناطق مختلف آمریکا شدند. سام و برادرش؛ باد والتون، نخستین فروشگاه تخفیف‌دار را، در سال ۱۹۶۲ به صورتی ساده و سنتی، در آرکانزاس راه‌اندازی کردند.[2]

در سال ۲۰۱۱ در رتبه‌بندی انجام شده، توسط مجله فورچون، ابرشرکت والمارت در فهرست فورچون جهانی ۵۰۰ رتبه اول از بزرگترین شرکت‌های عمومی جهان را به خود اختصاص داد.[3] این ابرشرکت همچنین، با بیش از دو میلیون کارمند، بزرگترین کارفرمای خصوصی جهان به‌شمار می‌آید. و در سال ۲۰۱۹ با نرخ رشد ۳۲٪- به میزان ۶ میلیارد و ۶۷۰ میلیون دلار با ۵۵ رتبه سقوط نسبت به سال مالی ۲۰۱۸ در رتبه ۹۲ سودآورترین شرکت بین‌المللی قرار گرفت . همچنین با ۲۱۹ میلیارد و ۲۹۵ میلیون دلار دارایی، در همان رتبه سال ۲۰۱۸، در رتبه ۱۲۴ میزان دارایی در فهرست قرار گرفت.

دفتر مرکزی آن، در بنتونویل، آرکانزاس، در ایالات متحده آمریکا قرار دارد. ابرشرکت وال‌مارت، در سال ۱۹۷۲ به عنوان یک شرکت سهامی عام، وارد بازار بورس نیویورک شد[4]

اکنون ابرشرکت والمارت، همچنان در مالکیت «خانواده والتون» بوده، که با دارا بودن ۴۸٪ درصد از سهام این ابرشرکت، کماکان کنترل آن را در دست دارند.[5][6] این شرکت، با دارا بودن بزرگترین شبکه خرده‌فروشی، یکی از با ارزش‌ترین شرکت‌های جهان محسوب می‌شود.[7]

ابرشرکت وال‌مارت، دارای ۸٫۵۰۰ شعبه، در ۱۵ کشور بوده، که تحت ۵۵ نام تجاری فعالیت می‌نمایند. این ابرشرکت، با نام تجاری «وال‌مارت»، در ایالات متحده آمریکا فعالیت می‌کند؛ که شامل همهٔ ۵۰ ایالت به اضافه پورتوریکو می‌باشد. در کشور مکزیک؛ با نام تجاری «وال‌مکس»، در بریتانیا؛ با برند «آسدا»، در ژاپن؛ با نشان تجاری «سیو» و در کشور هند؛ با نام تجاری «بست‌پرایس»، فعالیت می‌کند. ابرشرکت والمارت در کشورهای آرژانتین، برزیل و کانادا نیز، سرمایه‌گذاری‌های گوناگونی با نام‌های تجاری مختلف انجام داده‌است.

با وجود اینکه نام تجاری وال‌مارت، در آمریکای شمالی مرکزیت دارد و برند شناخته‌شده‌ای می‌باشد، اما این ابرشرکت، فعالیت‌های تجاری گوناگونی در کشورهای خارج از آمریکای شمالی انجام می‌دهد، که فعالیت‌های اقتصادی آن، در بریتانیا، آمریکای جنوبی و جمهوری خلق چین بسیار موفق بوده و از جمله فعالیت‌های ناموفق وال‌مارت، می‌توان به سرمایه‌گذاری‌های این شرکت، در کشورهای آلمان و کره جنوبی، اشاره کرد. اکنون اس. رابسون والتون؛ ریاست هیئت مدیره وال مارت را برعهده دارد و از ماه فوریه ۲۰۱۴ داگ مک‌میلان جایگزین مایکل دوک در جایگاه مدیرعاملی بزرگترین شرکت جهان گردید. شمار کارکنان والمارت بیش از ۲٫۲ میلیون نفر می‌باشد.

تاریخچه

لوگوی وال‌مارت از ۱۹۶۲ تا ۱۹۶۸
لوگوی وال‌مارت از ۱۹۶۸ تا ۱۹۸۱
لوگوی وال‌مارت از ۱۹۸۱ تا ۱۹۹۲
لوگوی وال‌مارت از ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۸

شرکت خرده‌فروشی وال‌مارت در سال ۱۹۶۲ رسماً فعالیت تجاری خود را آغاز نمود، اما در عمل، سال‌ها پیش از ثبت این شرکت، سازمان آن توسط سام والتون و باد والتون، راه‌اندازی شده‌بود.

سال‌های اولیه (از ۱۹۴۵ تا ۱۹۶۹)

نقطه آغاز فعالیت‌های والمارت را می‌توان، از تاریخ ۳ ژوئن ۱۹۴۰، که «سام والتون»، فعالیت خود را، در یکی از شعبه‌های فروشگاه جی‌سی‌پنی در دس موینز، آیووا مشغول به کار شد، دانست. والتون، بمدت ۱۸ ماه در آنجا کار کرد.

در سال ۱۹۴۵ والتون با «برادران باتلر»، که مالک فروشگاه‌های زنجیره‌ای، با نام «بن فرانکلین» بودند، آشنا شد و به پیشنهاد آنها، یک شعبه از فروشگاه بن فرانکلین را، در شهر نیوپورت آرکانزاس، راه‌اندازی نمود.[8]

در طول سال‌های بعدی، والتون بسیار موفق عمل کرد، به‌طوری‌که توانست، سرمایه خود را، چندین برابر نماید. اما صاحب فروشگاه، قرارداد اجاره را تمدید نکرد و والتون مجبور شد، مکان کار خود را تغییر دهد.

در سال ۱۹۵۰، والتون فروشگاه جدیدی در بنتون‌ویل، آرکانزاس تأسیس کرد و نام آن را "والتونز ۵&۱۰" گذاشت.[9] وی در این فروشگاه، از یک استراتژی جدید و ساده استفاده کرد، به اینصورت که میزان تخفیف را بالا برد، که نتیجه آن افزایش حجم فروش از طریق حفظ و نگهداری مشتریان بود.

در تاریخ ۲ ژوئیه ۱۹۶۲ والتون پس از ایجاد و اداره موفق ۱۱ فروشگاه، نخستین فروشگاه زنجیره‌ای خود، بنام "وال‌مارت" را، در آرکانزاس افتتاح کرد!

در طول ۵ سال بعدی، این شرکت ۲۴ فروشگاه را در ایالت آرکانزاس، توسعه داد و فروش آن، به مرز ۱۲٫۶ میلیون دلار رسید.[10] در سال ۱۹۶۸ وال مارت، نخستین فروشگاه‌های خارج از آرکانزاس را، در سیکستون، میزوری و کلارمور، اکلاهما افتتاح کرد.[11]

تلفیق و رشد (از ۱۹۶۹ تا ۲۰۰۵)

فروشگاه والمارت، شعبه مونکتون، کانادا
فروشگاه والمارت، در سائوپائولو، برزیل

در سال‌های پایانی دهه ۱۹۶۰ و ابتدای دهه ۱۹۷۰ میلادی، والمارت به سرعت توسعه یافت و دامنه فعالیت فروشگاه‌های زنجیره‌ای آن، به شهرهای کوچک نیز راه یافت، به‌طوری‌که تا سال ۱۹۷۰، شمار شعبه‌های آن، به ۳۸ فروشگاه و شمار کارکنان آن، به ۱٫۵۰۰ نفر رسید و فروش آن، بیش از ۴۴٫۲ میلیون دلار بود.

این شرکت، در تاریخ ۱ اکتبر ۱۹۷۰ وارد بازار بورس نیویورک شد. در ماه مه ۱۹۷۱ نخستین سهام شرکت، با قیمت بازار ۴۷ دلار عرضه گردید. در این زمان، مراکز خرید وال‌مارت، در پنج ایالت آرکانزاس، کانزاس، لوئیزیانا، میزوری و اوکلاهما فعالیت می‌کرد و در سال ۱۹۷۳ ایالت تنسی، در ۱۹۷۴ ایالت کنتاکی و می‌سی‌سی‌پی نیز، به آن‌ها ضمیمه شدند. در سال ۱۹۷۵ شرکت به بازار تگزاس وارد شد و در این زمان شرکت؛ ۱۲۵ فروشگاه و ۷۵۰۰ کارمند داشت.

در طول دهه ۱۹۸۰ زنجیره، به شدت رشد کرد، بطوری‌که در سال ۱۹۸۷ شمار فروشگاه‌ها ۱۱۹۸ فروشگاه و فروش آن به ۱۵٫۹ میلیارد دلار رسید و شمار کارکنان آن نیز، در حدود ۲۰۰ هزار نفر بود.[11]

همچنین در این سال، با سرمایه‌گذاری ۲۴ میلیون دلاری شبکه ماهواره‌ای شرکت، تکمیل گردید و تمام واحدهای عملیاتی از طریق مکالمه دوطرفه و ارتباطات ویدئویی یکطرفه، به یکدیگر متصل شدند، که در آن زمان، بزرگترین شبکه ماهواره‌ای خصوصی محسوب می‌شد و به شرکت مرکزی اجازه داد، پیگیری موجودی‌ها، فروش و ارسال پیام‌های فوری به فروشگاه‌ها را، انجام دهد.[12]

در سال ۱۹۸۷ در سالگرد بیست و پنج سالگی شرکت، شمار فروشگاه‌ها به ۱۱۹۸، میزان فروش به ۱۵٫۹ میلیارد دلار و شمار کارکنان به ۲۰۰٫۰۰۰ نفر افزایش یافت.

پیشرفت تکنولوژیکی ادامه داشت و در سال ۱۹۸۸، تقریباً ۹۰٪ درصد فروشگاه‌ها، به بارکد خوان مجهز شدند. در ماه فوریه ۱۹۸۸، سام والتون از جایگاه خود، به عنوان مدیر ارشد اجرایی پایین آمد و «دیوید گلاس» را، به این سمت منصوب کرد. والتون به عنوان رئیس هیئت مدیره باقی‌ماند[13] و شرکت، پست‌های مدیریت ارشد خود را، به موقعیت‌هایی با مسئولیت بیشتر، ارتقا داد.

در سال ۱۹۸۸، نخستین سوپرسنتر وال‌مارت، در واشینگتن افتتاح شد.[14] ویژگی‌های سوپرسنتر به این صورت بود، که در یک فروشگاه با تخفیف استاندارد وال‌مارت، علاوه بر فروشگاه لاستیک و تعویض روغن، مرکز چشم پزشکی، استودیو عکاسی و شماری غرفه، که شامل: بانک، فروش گوشی‌های تلفن همراه، سالن آرایش، اجاره فیلم و رستوران فست‌فود وجود داشت.[15]

در سال ۱۹۸۹، وال‌مارت، در ۲۶ ایالت فعالیت داشت. همچنین «مرکز بازدیدکنندگان وال‌مارت»، در کنار فروشگاه اصلی سام والتون، افتتاح شد. در ۱۹۹۱ وال‌مارت با افتتاح نخستین شعبه خود، در مکزیکوسیتی، به بازارهای بین‌المللی وارد شد. در سال ۱۹۹۵ شعبه‌های این فروشگاه، در آرژانتین و برزیل نیز راه‌اندازی شد. سپس در ۱۹۹۹ وال‌مارت، وارد اروپا هم شد و با خرید فروشگاه‌های زنجیره‌ای «آیسدا»، به مبلغ ۱۰ میلیارد دلار، به بازار خرده‌فروشی بریتانیا نیز دست یافت.[16]

سام والتون در تاریخ ۵ آوریل ۱۹۹۲ در لیتل راک، آرکانزاس درگذشت و پسر بزرگش رابسون والتون به عنوان رئیس هیئت مدیره انتخاب شد. در سال ۱۹۹۳ بخش بین‌المللی وال‌مارت تأسیس و مدیریت آن به «بابی مارتین» واگذار گردید.

در ۱۹۹۴ درحالی‌که ۱۲۳ فروشگاه در کانادا و ۹۶ فروشگاه در مکزیک داشت، ۳ کلوپ ورزشی را نیز، در هنگ کنگ راه‌اندازی کرد. در سال ۱۹۹۵، وال‌مارت دارای ۱۹۹۵ فروشگاه تخفیفی، ۲۳۹ سوپرسنتر، ۴۳۳ سامز کلاب، ۲۷۶ فروشگاه بین‌المللی و ۶۷۵ هزار کارمند بود و فروشی معادل ۹۳٫۶ میلیارد دلار در سال داشت.

در ۱۹۹۵ شمار ۸ واحد جدید نیز، در آمریکای جنوبی، که شامل سه فروشگاه در آرژانتین و پنج فروشگاه در برزیل ایجاد کرد. در ۱۹۹۶ از طریق یک قرارداد همکاری مشترک، به بازار چین نیز وارد شد. شرکت در سال ۱۹۹۷، نخستین فروش سالانه ۱۰۰ میلیارد دلاری را، با فروش کلی ۱۱۸٫۱ میلیارد دلار، تجربه کرد.

در سال ۱۹۹۸ شبکه تلویزیونی وال‌مارت هم راه‌اندازی شد، که تبلیغات تلویزیونی داخل فروشگاهی، کلیپ‌های کنسرت و موزیک تصویری، تبلیغات و تیزرهای فیلم‌هایی که در آینده اکران می‌شوند و نیز اخبار روز را، پخش می‌کرد. در فوریه ۲۰۰۵، این شبکه هر چهار هفته، در حدود ۱۳۰ میلیون نفر بیننده داشت.

وال‌مارت در سال ۱۹۹۸ بر اساس یک قرارداد همکاری مشترک، وارد بازار خرده‌فروشی کره جنوبی گشت. اما در ماه ژوئیه ۲۰۰۶ پس از صدها میلیون دلار ضرر، بخاطر رقابت فشرده با سایر فروشگاه‌ها، بناچار از بازار کره خارج شد. در سال ۱۹۹۹ شمار ۱٫۱۴۰٫۰۰۰ نفر در فروشگاه‌های والمارت کار می‌کردند، که آن را به عنوان بزرگترین شرکت خصوصی و کارفرمای جهان مطرح نمود.

در سال ۲۰۰۰، «لی اسکات» به سمت مدیرعامل وال‌مارت، انتخاب شد. در این سال وال‌مارت در فهرست فرچون ۵۰۰ در رده پنجم و در ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۹ در رده سوم از بزرگترین شرکت‌های مستقر در ایالات متحده، قرار گرفت.[17][18][19][20][21][22]

در سال ۲۰۰۵، شرکت وال‌مارت دارای بیش از ۶۲۰۰ کسب و کار بود، که شامل ۳۸۰۰ فروشگاه در ایالات متحده، در حدود ۳۸۰۰ واحد بین‌المللی و ۱٫۶ میلیون کارمند در سراسر جهان، به فروش بیش از ۳۱۲٫۴ میلیارد دلار رسید.

تلاش‌های نوع دوستانه شرکت برای کمک به طوفان کاترینا به صورت ۱۸ میلیون دلار هدیه نقدی، انجام شد. در ۲۶ ژوئیه سال ۲۰۰۶ خروج کامل خود را از بازار آلمان اعلام کرد و ۸۵ فروشگاه موجود در این کشور، به «گروه مترو» فروخته شد.

فروشگاه والمارت، در لورل مریلند

حوزه فعالیت

حوزه فعالیت شرکت وال‌مارت، خرده‌فروشی است. کسب‌وکار این شرکت، در پنج بخش صورت می‌گیرد:

  1. فروشگاه‌ها
  2. سوپرسنترها
  3. بازارهای محلی
  4. سامز کلاب‌ها
  5. فروشگاه‌های بین‌المللی

فروشگاه‌ها

بازار محلی والمارت در وینتر اسپرینگ، فلوریدا

فروشگاه‌ها، که تمرکز اصلی والمارت محسوب می‌شوند، در سال ۲۰۰۵، ۶۷٪ درصد از سود خالص این شرکت را تأمین نموده‌اند. اساس این بخش، همان فروشگاه‌های سنتی در آمریکاست، گرچه امروزه فروشگاه‌های آنلاین نیز، در کنار آن قرار گرفته و بخش اعظم فروش را، به خود اختصاص داده‌اند…

اجناس عرضه شده در این فروشگاه‌ها، طیف بسیار وسیع و متنوعی از موادغذایی تا پوشاک را در بر می‌گیرند. درحال‌حاضر، شمار فروشگاه‌های وال‌مارت در ایالات متحده ۳۸۶۴ و فروشگاه‌های بین‌المللی ۲۶۷۰ است.

فروشگاه‌های خارج از آمریکا، در ۱۵ کشور از جمله مکزیک، کانادا، چین، برزیل، آلمان، ژاپن و انگلستان مستقر است و ۵۰۰ هزار نفر، در آن‌ها مشغول به کار هستند. یک میلیون و ۸۰۰ هزار فروشنده این فروشگاه‌ها، پاسخگوی بیش از ۱۳۸ میلیون مشتری هفتگی در جهان هستند.

بالغ بر ۶۱ هزار تأمین‌کننده وال‌مارت در آمریکا، سه میلیون شغل دارند. تأمین مواد برای فروشگاه‌های بین‌المللی، از ۷۰ کشور صورت می‌گیرد. در سال ۲۰۰۵، وال‌مارت ۱۵۰ میلیارد دلار از تأمین کنندگان خود، خرید کرده‌است.

سوپرسنترها

سوپرسنتر والمارت در پورتو بایارتا، خالیسکو، مکزیک

سوپرسنتر، یا بازارهای میوه و سبزی، نخستین بار، در سال ۱۹۸۸ آغاز به فعالیت نمودند.

بازارهای محلی

بازارهای محلی، که عرضه‌کننده سبزیجات، کالاهای عمومی و کالاهای دارویی می‌باشند.[23]

سامز کلاب

شعبه سامز کلاب، در مپلوود، میزوری

سامز کلاب، یا کلوپ‌های سام، که خود یک شرکت ۳۱ میلیارد دلاری محسوب می‌شود. شمار ۳۵۰ کلوپ در ایالات متحده آمریکا، بیش از ۴۶ میلیون عضو دارد.

این کلوپ‌ها در واقع، شریک بسیاری از کسب‌وکارهای کوچک هستند و به صورت انبارهای کالا در سراسر آمریکا، در ارتباط با خرده‌فروشی‌ها و کسب‌وکارهای کوچک، رستوران‌ها، دفاتر، اغذیه فروشی‌ها، تعمیرات، مدارس، کلیساها، آرایشگاه‌ها، شرکت‌های فروش و… قرار دارند. حدود ۱۳٪ درصد از فروش وال‌مارت، از طریق این درگاه‌ها حاصل می‌شود.

فروشگاه‌های بین‌المللی

فروشگاه‌های بین‌المللی، در ۱۵ کشور جهان، حدود ۲۰٪ درصد از فروش خالص وال‌مارت را، تشکیل می‌دهند.

منابع انسانی

کامیون حمل بار والمارت، اوربانا، آیووا

وال‌مارت بزرگترین شرکت جهان، از لحاظ شمار نیروی انسانی است. ۲٫۲ میلیون نفر، در بیش از ۶۲۰۰ فروشگاه وال‌مارت در جهان، مشغول به کار هستند.

وال‌مارت، کارکنان و فروشندگان خود را «همکار» خطاب می‌کند! این شرکت، با ارائه برنامه‌های متنوع، همکاران خود را برای ارائه نیازهای مشتریان، توانمند می‌سازد. ۷۶٪ درصد از مدیران فروشگاه‌ها، کار خود را در ابتدا به صورت ساعتی، با وال‌مارت آغاز کرده‌اند! و والمارت فرصت‌های شغلی مناسب را، در اختیار آن‌ها قرار داده‌است.

شرکت وال‌مارت، دو سوم هزینه درمان کارکنان خود را، می‌پردازد. از لحاظ تنوع نیروی انسانی، وال‌مارت یک شرکت ممتاز است. ۸۱۵ هزار زن و ۳۷۵ هزار نفر غیر آمریکایی، در وال‌مارت مشغول به‌کار هستند.

فروش

شعبه والمارت، در هرموسیلو مکزیک

امروزه والمارت بزرگترین خرده‌فروش جهان، با درآمدی معادل ۴۴۶ میلیارد دلار است. این شرکتی است، که پنج سال پس از آغاز فعالیت در سال ۱۹۶۲، تنها ۱۲ میلیون دلار فروش داشت. در سال ۲۰۰۵، درآمد ۳۱۲ میلیارد دلاری، سود ۱۱٫۲ میلیارد دلار و در سال ۲۰۱۱ فروش آن، به رقم ۴۴۶٫۹۵۰ میلیارد دلار رسید، که سود خالصی برابر ۱۵٫۶۹۹ میلیارد دلار را، برای این شرکت آمریکایی به همراه آورد.

وال‌مارت نخستین شرکتی بود، که در سال ۱۹۹۷ از مرز فروش ۱۰۰ میلیارد دلار عبور کرد. میزان فروش روزانه نیز، در سال ۲۰۰۲ رکورد ۱٫۴۳ میلیارد دلار را شکست. فروش بین‌المللی وال‌مارت بالغ بر ۶۰ میلیارد دلار است.

بازارهای ایالات متحده

دفتر مرکزی والمارت در بنتونویل، آرکانزاس

شرکت وال‌مارت از زمان آغاز فعالیت‌های خود، همواره در حال پیشرفت فیزیکی در ایالات متحده بود اما توسعه واقعی این شرکت از دهه ۱۹۸۰ میلادی، به صورت انفجاری، آغاز شد…! در سال ۱۹۸۱ به بازار جنوب شرقی آمریکا وارد شد و فروشگاه‌هایی را در جورجیا، و کارولینای جنوبی احداث کرد. در ۱۹۸۲ فلوریدا و نبراسکا را مورد هدف قرار داد. در آوریل ۱۹۸۳، نخستین فروشگاه «سامز کلاب» را، که یک کلوپ عمده فروشی تخفیفی بود و بر مبنای عضوگیری عمل می‌کرد را، در شهر میدوست اکلاهما راه‌اندازی کرد.

همچنین فروشگاه‌های جدید وال‌مارت در ایندیانا، نیومکزیکو و کارولینای شمالی افتتاح گردیدند و در تمام فروشگاه‌ها، طرح «استقبال از مردم» اجرا شد. در ۱۹۸۴ این شرکت به بازار ویرجینیا وارد شد. در سال ۱۹۸۵ شرکت بازارهای ویسکانسین و کلرادو را فتح کرد و در این زمان، شمار فروشگاه‌ها به ۸۸۲ افزایش یافت. در ۱۹۸۶، مینه‌سوتا نیز به بازار وال‌مارت اضافه گردید.

دهه ۱۹۹۰، زمان رشد شدید و بی‌سابقه این شرکت بود و چندین ایده و تکنولوژی جدید در کسب و کار وال‌مارت، بکار گرفته شد. در سال ۱۹۹۰، فروش در ایالات متحده نسبت به ۵ سال گذشته، چهار برابر شد و به ۳۲ میلیارد دلار رسید. وال‌مارت شرکت «مک لین» که یک شرکت خدمات توزیع غذایی بود را، خریداری نمود.

در ۱۹۹۱، حرکت به سمت بازارهای کنتیکت، دلاویر، ماین، مریلند، ماساچوست، نیوهمپشایر، نیوجرسی و نیویورک آغاز شد. در سال ۱۹۹۲ فعالیت شرکت در ۴۵ ایالت ادامه داشت. در ۱۹۹۳ فعالیت شرکت به بازارهای آلاسکا، هاوایی، واشینگتن توسعه یافت.

در سال ۱۹۹۵ وال‌مارت به پنجاهمین ایالت (ورمانت) نیز وارد شد. در ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ به عنوان بهترین شرکت آمریکایی شناخته شد. در ۲۰۰۵، وال‌مارت بیش از ۳۸۰۰ فروشگاه در ایالات متحده داشت. درحقیقت، حضور وال‌مارت در آمریکا به شدت رشد پیدا کرد، به‌طوری‌که فاصله نزدیک‌ترین فروشگاه وال‌مارت، حتی در مناطق بسیار کوچک، کمتر از ۶۰ مایل بود!

بازارهای بین‌المللی

شعبه والمارت در ژاپن

در سال ۱۹۹۱ وال‌مارت با افتتاح نخستین شعبه، در مکزیکوسیتی به بازارهای بین‌المللی وارد شد. در سال ۱۹۹۳ بخش بین‌المللی وال‌مارت تأسیس شد و مدیریت آن به «بابی مارتین» واگذار گردید.

در 1995 درحالی‌که ۱۲۳ فروشگاه در کانادا و ۹۶ فروشگاه در مکزیک داشت، ۳ کلوپ ورزشی را در هنگ کنگ راه‌اندازی کرد. در سال ۱۹۹۵، وال‌مارت دارای ۱۹۹۵ فروشگاه تخفیفی، ۲۳۹ سوپرسنتر، ۴۳۳ سامز کلاب، ۲۷۶ فروشگاه بین‌المللی و ۶۷۵ هزار کارمند بود و فروشی معادل ۹۳٫۶ میلیارد دلار، در سال داشت.

در ۱۹۹۵ شمار ۸ واحد جدید نیز، در آمریکای جنوبی، سه فروشگاه در آرژانتین و ۵ فروشگاه در برزیل ایجاد کرد. در ۱۹۹۶ از طریق یک قرارداد همکاری مشترک، به بازار چین نیز وارد گردید. سپس در سال ۱۹۹۹ وال‌مارت، وارد اروپا شد و با خرید «آیسدا» به مبلغ ۱۰ میلیارد دلار، به بازار خرده‌فروشی بریتانیا نیز دست یافت.

وال‌مارت در سال ۱۹۹۸ بر اساس یک قرارداد همکاری مشترک، به بازار کره جنوبی وارد شد. اما در ژوئیه ۲۰۰۶ پس از صدها میلیون دلار ضرر، بخاطر رقابت فشرده با سایر فروشگاه‌ها، از بازار کره خارج شد. در تاریخ ۲۶ ژوئیه ۲۰۰۶ با دلایل مشابه، بازار آلمان را نیز ترک کرد و ۸۵ فروشگاه موجود در این کشور، به «مترو آگ» فروخته شد.

جمعه سیاه در وال مارت

وال مارت یکی ار بزرگترین فروشگاه‌ها برای بزرگترین روز خرید سال است.بلک فرایدی که از جذاب‌ترین رویدادها برای خرید کریسمس است باعث می‌شود فروشگاه وال مارت هم مثل بقیه فروشگاه‌ها اقدام به گذاشتن تبلیغات فوق‌العاده برای افزایش درآمد خود بزند این روز به قدری اهمیت دارد که فروشگاه‌ها پیش از ساعت ۴ صبح کار خود را آغاز کرده و مردم از همان زمان برای خرید به فروشگاه هجوم می‌آورند و باید تا پیش از آغاز شب خرید کرده باشند.

بنیانگذار

سام والتون، بنیانگذار والمارت

سام والتون، خرده‌فروش افسانه‌ای در سال ۱۹۶۲ وال‌مارت را بنیان نهاد. او در ۱۹۱۸ زاده شد و در ابتدا پسر یک کشاورز ساده بود، که در سن پائین، بعلت ورشکستگی پدرش، خانه را به همراه برادرش باد، ترک کرد و آغاز به کار نمود… والتون معتقد بود:

راز موفقیت خرده‌فروشی آن است که آنچه مشتری می‌خواهد به او بدهی. شما وقتی به فروشگاهی وارد می‌شوید، که بیش از آنچه انتظار دارید فراهم است، به آن گرایش خواهید یافت و اگر به فروشگاهی بروید که راحت نیستید و به شما سخت می‌گذرد یا فروشندگان آن متظاهر و پُر مدعا هستند، از آن متنفر خواهید شد![24]

والتون، به همکاران خود می‌گفت:

ما با یکدیگر کار می‌کنیم. این راز پایداری ماست. ما هزینه زندگی را برای همه افراد کاهش خواهیم داد. فرصتی فراهم خواهیم آورد، که همه دنیا مزایای آن را ببینند و زندگی بهتری داشته باشند. ما به آنچه انجام می‌دهیم افتخار می‌کنیم…[25]

والتون اصول باورهای خود را، در کتاب «ساخت آمریکا» (به انگلیسی: MADE IN AMERICA) عرضه کرد. سام والتون در سال ۱۹۹۲ درگذشت. پس از او، فرزند ارشدش اس. رابسون والتون رهبری والمارت را در دست گرفت.

مدیریت ارشد

شعبه سیو در توکیو

«رابسون والتون»، که مدرک دکترای حقوق دانشگاه کلمبیا را دارد، از ۱۹۶۹ به شرکت وال‌مارت پیوسته‌است.

در سال ۱۹۸۸ «دیوید گلاس» به مدیرعاملی برگزیده شد و از سال ۲۰۰۰ نیز «لی اسکات» به عنوان مدیرعامل والمارت، سکان هدایت شرکت را در دست گرفت.[26] او در سال ۱۹۷۹ به وال‌مارت پیوست و به عنوان معاون مدیر حمل‌ونقل، مدیر حمل‌ونقل و نایب رئیس بخش توزیع فعالیت کرد. در سال ۱۹۹۲ به سمت نایب رئیس اجرایی پشتیبانی و در سال ۱۹۹۵ به نایب رئیس اجرایی بخش فروش رسید.

اسکات، کارشناس بازرگانی از دانشگاه پیتسبرگ است. او بر این باور است، که فروش و سود خوب شرکت در سال ۲۰۰۵، به ۱٫۸ میلیون همکاری تعلق دارد، که هر روز سخت‌کوشند و به مشتریان در بیش از ۶۲۰۰ فروشگاه در سراسر جهان خدمت ارائه می‌دهند.

لی اسکات مسئولیت مدیرعاملی را بسیار بیش از قدرت خود می‌دانست. او می‌گوید:

... البته باور همگانی این است، که به محض آنکه مدیرعامل شدی، می‌توانی دستور دهی و کارها هم انجام شود. اما حقیقت آن است، که تنها با نفوذ در دیگران، می‌توان اثری برجای گذاشت.

اکنون، مایکل دوک مدیر عامل اجرایی والمارت است و ریاست هیئت مدیره وال‌مارت، بر عهده رابسون والتون فرزند ارشد سام والتون می‌باشد.

از اعضای دیگر هیئت مدیره والمارت، می‌توان به: کریستی والتون؛ ثروتمندترین زن در ایالات متحده و دوازدهمین فرد ثروتمند جهان در سال ۲۰۱۲، آلیس والتون (تنها دختر سام والتون و دومین زن ثروتمند ایالات متحده) و نیز جیم والتون فرزند دیگر سام، اشاره کرد.

ابتکارها

در اواخر سال ۲۰۰۵، وال مارت فروشگاه‌های جدیدی را طراحی نمود. یکی در تگزاس و دیگری در کلرادو، که دارای توربین‌های بادی، صفحات خورشیدی نورگیر، دیگ‌های بخار با سوخت‌های زیستی، یخچال‌های خنک‌کننده آب و باغ‌های مخصوص بود. این ساختمان‌ها دارای بسیاری از تجهیزات برای کاهش هزینه‌ها و تکنولوژی‌های صرفه‌جویی در انرژی بودند.

در مارس ۲۰۰۶، وال مارت تلاش کرد، تا با افتتاح سوپرسنترهای جدید در پلانوتگزاس و ایجاد جذابیت و گیرایی بیشتر، افراد مرفه‌تر را جذب کند و از رقبای خود مثل تارگت، پیشی بگیرد. این فروشگاه‌های جدید، از ویژگی‌هایی مانند کف‌پوش‌های چوبی، راهروهای عریض، رستوران سوشی، کافی شاپ و ساندویچ فروشی با خدمات اینترنت رایگان، رستوران و ارائه آبجو و مشروبات گران‌قیمت، همچنین وسایل الکترونیکی بسیار پیشرفته برخوردار بودند. در واکنش به محبوبیت سوپرمارکت‌های غذای طبیعی، وال‌مارت در ماه مه ۲۰۰۶ برای افزایش شمار غذاهای طبیعی در این فروشگاه‌ها برنامه‌هایی را اجرا نمود.

جستارهای وابسته

پانویس

  1. "2012 Form 10-K, Wal-Mart Stores, Inc". Google.
  2. راز موفقیت وال مارت
  3. FORTUNE 500 2007: Full List 1-100
  4. Ann Zimmerman (June 7, 2010). "Rival Chains Secretly Fund Opposition to Walmart". The Wall Street Journal. Retrieved ۲۰۱۰-۰۶-۰۸.
  5. Worstall, Tim (December 14, 2011). "Six Waltons Have More Wealth Than the Bottom 30 percent of Americans". Forbes.
  6. Troy, Mike (April 21, 2011). "Walton family ownership reaches 48.2 percent level". RetailingToday.
  7. "Market Cap Rankings". Ycharts. Zacks Investment Research. April 8, 2012. Retrieved April 9, 2012.
  8. http://www.corpwatch.org/article.php?id=13796
  9. http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/shows/walmart/transform/cron.html
  10. "The Rise of Walmart". Frontline: Is Wal-Mart Good for America?. November 16, 2004. Retrieved ۲۰۰۷-۰۹-۱۹.
  11. "The Wal-Mart Timeline." Wal-Mart (published on walmartfacts.com). Retrieved July 24, 2006.
  12. Ranade, Sudhanshu (July 17, 2005). "Satellite Adds Speed to Wal-Mart". The Hindu Business Line. Archived from the original on 27 September 2007. Retrieved July 24, 2006.
  13. Longo, Donald (February 15, 1988). "Wal-Mart Hands CEO Crown to Glass  David Glass". Discount Store News. Retrieved April 1, 2008.
  14. "Wal-Mart Tests Similar Hypermarkets  Hypermart USA, Wal-Mart SuperCenter". Discount Store News. March 28, 1988. Retrieved April 19, 2007.
  15. Byrnes, Nanette (March 29, 2004). "Toys 'R' Us: Beaten at Its Own Game". BusinessWeek. Retrieved July 25, 2006. Unknown parameter |coauthors= ignored (|author= suggested) (help)
  16. Buerkle, Tom (June 15, 1999). "$10 Billion Gamble in U.K. Doubles Its International Business: Wal-Mart Takes Big Leap into Europe". International Herald Tribune. Archived from the original on 26 February 2008. Retrieved April 19, 2007.
  17. "Fortune 500 2007". Fortune. April 16, 2007. Retrieved July 15, 2007.
  18. "Fortune 500 2006". Fortune. April 17, 2006. Retrieved July 15, 2007.
  19. "Fortune 500 2008". Fortune.
  20. "Fortune 500 2009". Fortune.
  21. "Fortune 500 2010". Fortune.
  22. "Fortune 500 2011". Fortune.
  23. "Wal-Mart Neighborhood Market Locations in Arkansas". Retrieved December 08, 2012. Check date values in: |accessdate= (help)
  24. Walton, Sam; Huey, John. Sam Walton: Made in America: My Story. New York: Bantam, 1993. ISBN 978-0-553-56283-5.
  25. Sam Walton: Great From the Start  HBS Working Knowledge
  26. "Walmart Annual Report 2000" (PDF). p. ۱۸. Retrieved December 08, 2012. Check date values in: |accessdate= (help)


منابع

در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ وال‌مارت موجود است.

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.