مرگ محمد

درگذشت محمد بن عبداللّه به رویداد درگذشت محمد پیامبر دین اسلام می‌پردازد.

مرگ محمد بن عبداللّه
محمد در شهر مدینه درگذشت
تاریخ۲ یا ۱۲ ربیع‌الاول ۱۱ ق.
محلمدینه، حجاز (عربستان سعودی کنونی)
علتمسمومیت
نتیجهدرگیری‌های جانشینی محمد
کشته‌هامحمد بن عبدالله

تاریخ دقیق

در بین راویان و مورخان دربارهٔ تاریخ دقیق درگذشت او اختلاف نظر وجود دارد اما همهٔ مورخان اتفاق نظر دارند که مرگ محمد در روز دوشنبه بود. همچنین از بین روایت‌های مختلفی که نقل شده، تاریخ‌های ۲۸ صفر، ۱ ربیع‌الاول، ۲ ربیع‌الاول و ۱۲ ربیع‌الاول از بقیهٔ روایت‌ها مشهورتر است که از میان این موارد، علمای شیعه بر تاریخ ۲۸ صفر و علمای اهل سنت بر تاریخ ۱۲ ربیع‌الاول توافق بیشتری دارند. با این حال پژوهش‌های علمی نشان می‌دهد که هیچ‌کدام از این دو نمی‌توانند در روز دوشنبه باشند و تاریخ صحیح که با مشخصات رویدادهای منتهی به این روز مطابقت داشته باشد، ۲ ربیع‌الاول است.[1][2][3] تنها منبع دست اول که ۲۸ صفر را روز درگذشت محمد یاد کرده، الارشاد از شیخ مفید است که آن هم به هیچ مرجعی استناد نکرده‌است. محمدهادی یوسفی غروی معتقد است که ۲۸ صفر، روز شدت یافتن بیماری محمد بوده و روز درگذشت نیست.[4]

پی‌نوشت‌ها

پانویس

منابع

  • تاری، جلیل (بهار ۱۳۸۰). «تأملی در تاریخ وفات پیامبر». تاریخ اسلام. دانشگاه باقرالعلوم. ۲ (۵): ۳–۲۶ به واسطهٔ نورمگز.
  • شاهرودی، عبدالوهاب (زمستان ۱۳۸۱). «صفر و سفر: نگاهی دیگر به تاریخ وفات پیامبر». مقالات و بررسی‌ها. دانشگاه تهران. ۷۲ (۹۶۳): ۲۸۹–۳۰۲ به واسطهٔ نورمگز.
  • شبیری، سید محمدجواد (بهار و تابستان ۱۳۶۸). «تحقیقی در روز وفات پیامبر». تحقیقات اسلامی. ۴ (۲–۱): ۳–۱۹ به واسطهٔ نورمگز.
  • یوسفی غروی، محمدهادی (پاییز ۱۳۸۹). «تاریخ هجوم به خانه حضرت زهرا». تاریخ اسلام در آینه پژوهش. مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی. ۷ (۳): ۵–۱۶ به واسطهٔ نورمگز.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.