ریزش موی آندروژنیک

طاسی با الگوی مردانه (Androgenic alopecia) که آلوپسی آندروژنیک، آلوپسی آندروژنتیک، و آلوپسی آندروژنتیک نیز نامیده می‌شود و در فارسی می‌توان آن را به طاسی وابسته به هورمون مردانه نیز ترجمه کرد.

ریزش موی آندروژنیک
Male androgenic alopecia
طبقه‌بندی و منابع بیرونی
تخصصدرماتولوژی
آی‌سی‌دی-۱۰L64
دادگان بیماری‌ها7773
مدلاین پلاس001177
ئی‌مدیسینderm/۲۱
سمپD000505

بیماریزایی

آلوپسی آندروژنیک مردانه یا طاسی مردانه ریزش مو تیپ مردانه را نمی‌توان یک بیماری محسوب نمود. این وضعیت به‌طور معمول در مردانی که از نظر ژنتیکی مستعد این وضعیت هستند اتفاق می‌افتد و در واقع نوعی پاسخ فیزیولوژیک بدن آن‌ها به آندروژن‌ها یا همان هورمون‌های مردانه می‌باشد.

موهای ناحیه سر در انسان با وجودیکه رشد غیر وابسته به هورمون جنسی مردانه (آندروژن) دارند، امّا دارای گیرندهٔ خاص هورمون‌های جنسی می‌باشند و به همین دلیل این هورمون‌ها می‌توانند بر ریزش مو مؤثر باشند. در مردان بخش‌های فرونتوتمپورال یعنی نواحی جلو و اطراف و مرکز سر دارای گیرنده هورمونی هستند امّا در زنان تمام موهای ناحیه سر دارای گیرنده آندروژنی می‌باشند. به همین دلیل در مردان اول ناحیه جلوی سر کاهش مو داریم و بعد ناحیه مرکزی و سپس این دو ناحیه بهم می‌رسند.

تظاهرات بالینی

در مردان بخش‌های فرونتوتمپورال یعنی نواحی جلو و اطراف و مرکز سر دارای گیرنده هورمونی هستند امّا در زنان تمام موهای ناحیه سر دارای گیرنده آندروژنی می‌باشند. به همین دلیل در مردان اول ناحیه جلوی سر کاهش مو داریم و بعد ناحیه مرکزی و سپس این دو ناحیه بهم می‌رسند. پوست سر هیچ گونه خارش، اسکار یا تغییری ندارد.

درمان

برای درمان الوپسی مردانه از آنتی آندروژن (مانند فیناسترایدماینوکسیدیل موضعی، لیزر کم توان و روش‌های جراحی کاشت مو می‌توان سود برد. بهترین کاندیداهای درمان با مینوکسیدیل مردان با سن کمتر از ۳۰ سال هستند که کمتر از ۵ سال است دچار ریزش مو شده‌اند ولی باید همیشه استفاده شود همچنین می‌توان ریزش موی مردانه را با روش‌هایی مانند شانه کردن سایر موها به سمت نواحی طاس، استفاده از کلاه گیس، اسپری‌های حجم دهنده و بر سر گذاشتن کلاه پنهان نمود.

جستارهای وابسته

  • آلوپسی

منابع

    • مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا. «alopecia&oldid=409541654 Alopecia». در دانشنامهٔ ویکی‌پدیای انگلیسی، بازبینی‌شده در ۲۳ ژانویه ۲۰۱۰.
    • دکتر کامران احمدی (۱۳۸۶بیماری‌های پوست، تهران: فرهنگ فردا، شابک ۹۶۴-۸۵۴۹-۸۳-۴
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.