رتروویروس

ویروس پسگرد[1] یا رتروویروس (به انگلیسی: Retrovirus) یک ویروس آران‌ای است که خود را با استفاده از آنزیم وارونویس در سلول میزبان بازتولید می‌کند تا دی‌ان‌ای خود را از روی ژنوم آران‌ای بسازد. دی‌ان‌ای ساخته شده در ژنوم سلول میزبان یکپارچه می‌شود. از این به بعد ویروس بعنوان بخشی از دی‌ان‌ای میزبان نسخه‌برداری می‌شود.[2] از مهم‌ترین رتروویروس‌ها می‌توان به ویروس اچ‌آی‌وی اشاره کرد که باعث ایدز می‌شود. دیوید بالتیمور در سن ۳۷ سالگی موفق به دریافت جایزه نوبل پزشکی شد. او این جایزه را به‌طور مشترک با «مارتین تمین» و ” رناتو دولبکو” به دلیل تحقیق بر روی «رتروویروس‌ها» و تأثیر آنها بر اجزای ژنتیکی سلول در جریان بیماری‌هایی همچون ایدز و لوکمی دریافت کرد. در میان گروه‌های گوناگون ویروسی، HIV جزو «رترو ویروس» ها محسوب می‌شود. به رترو ویروس «لنتی ویروس» نیز می‌گویند. لنتی در لاتین به معنی آرام و بطئی است که اشاره به نحوه رشد و تکثیر ویروس دارد، یعنی از زمان ابتلا به ویروس تا ظاهرشدن علایم، ماه‌ها و سالها طول می‌کشد. آنچه رترو ویروس‌ها را وحشتناک می‌کند، خصیصه‌ای است که ویروس شناسان به آن reverse transcription می‌گویند. انتقال این خصیصه از ویروس به سلولهای شخص مبتلا، پس از سپری شدن دوران نهفتگی، بیمار را از پای درمی‌آورد.[3][3]

ویروس پسگرد
HIV retrovirus schematic of cell infection, virus production and virus structure
طبقه‌بندی ویروس
Group: Group VI (ویروس پسگرد)
راسته: Unassigned
تیره: Retroviridae
Genera

Subfamily: Orthoretrovirinae

Subfamily: Spumaretrovirinae

  • Spumavirus

منابع

  1. لومبورگ، بجورن (۳۰ شهریور ۱۳۹۰). ترجمهٔ حسام امامی. «بازاندیشی مبارزه با ایدز». روزنامهٔ دنیای اقتصاد (۲۴۶۲): ۲۹ به واسطهٔ مگ‌ایران.
  2. ویکی‌پدیای انگلیسی
  3. نرم‌افزار پزشکی سالنامه سلامت
در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ رتروویروس موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.