تشنیز

تشنیز نام روستایی در ۳۵ کیلومتری جنوب غربی شهرکرد است.[2]

تشنیز
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانچهارمحال و بختیاری
شهرستانکیار
مردم
جمعیت۱۵۳۸ نفر (سرشماری ۹۵)
جغرافیای طبیعی
ارتفاع از سطح دریا۲۰۱۰ متر
اطلاعات روستایی
کد آماری۲۱۱۹۱۹
پیش‌شمارهٔ تلفن۰۳۸۳

موقعیت

این روستا در شهرستان کیار قرار دارد. این روستا جنوب شهر قدیمی شهرتازیان بنا شده است، بعدها با حمله مغول این منطقه خالی از سکنه میشود و سپس با کوچاندن طوایف ارمنی توسط شاه عباس اول و یکجانشینی ، ارامنه ساکن این دشت شده اند و با رفتن ارامنه در حدود ۲۰۰ الی ۲۵۰ سال پیش ایل بلوردی به صورت محدود کشاورزی و دامپروری را در این منطقه شروع کرده اند و با کوچ های اجباری به دلیل خشکسالی و قحطی های متوالی به سکنه این روستا افزوده شده است و در محل فعلی مستقر شده‌اند. قدمت این روستا به زمان سکونت ارامنه در کشور در زمان صفویان بازمی‌گردد. در اطراف روستا آثار قبور ارامنه کشف شده‌است. از روستاهای اطراف آن می‌توان به خراجی ، قلعه تک، اسلام‌آباد (شاپور آباد) ، شهر دستنا و جونقان اشاره کرد. این روستا در مجاورت شهر شلمزار، مرکز شهرستان کیار قرار دارد.

تشنیز از سمت شمال ۳۵ کیلومتر با شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری، از سمت جنوب ۳۵ کیلومتر با شهر بلداجی ، از شمال غرب ۳۵ کیلومتر با شهر فارسان و از طرف غرب ۳۵ کیلومتر با شهر اردل فاصله دارد. طبق تحقیقات به عمل آمده، دو معنی برای کلمه «تشنیز» یافت شده‌است:

۱-محل سرسبز ۲-مرغزار و محل پرآب

یک شهرک صنعتی با نام" شهدای تشنیز " در کیلومتر ۳۲جاده شهرکرد-اردل وجود دارد. این شهرک کارگاه‌های کوچک و نیمه فعال را در خود جای داده است.[3]

محصولات

از محصولات تولیدی در روستا می‌توان به گندم و جو، حبوبات ، انگور و بادام، گردو، سیب زمینی و خیار اشاره کرد. برنج " گرده " حدود سال ۱۳۷۳ به علت کم‌آبی در این روستا و کاهش بارندگی، کاشته نمی‌شود.

اکنون بیشتر زمین‌های کشاورزی این روستا به کاشت گندم، جو ،سیب زمینی ، چغندر قند و ذرت دامی اختصاص دارد.

منابع

  1. «: کمیته تخصصی نام نگاری و یکسان‌سازی نام‌های جغرافیایی ایران . بایگانی‌شده از اصلی در ۲۹ اوت ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۱۹ ژوئیه ۲۰۱۱.
  2. فرهنگ دهخدا
  3. «شهرک صنعتی تشنیز». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۱ دسامبر ۲۰۰۹. دریافت‌شده در ۱۹ فوریه ۲۰۱۰.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.