باشگاه فوتبال نساجی مازندران

باشگاه فوتبال نساجی مازندران یک باشگاه فوتبالی ایرانی است که در شهر قائمشهر، استان مازندران قرار دارد.[8] نساجی در قائمشهر سال ۱۳۳۸ خورشیدی تأسیس شد و در لیگ خلیج فارس بازی می‌کند و قدیمی‌ترین باشگاه فوتبالی تمام استان‌های شمالی کشور و از قدیمی‌ترین و پرهوادارترین تیم‌های کشور است.[9]

نساجی مازندران
نام کامل باشگاهباشگاه فوتبال نساجی مازندران
لقب(ها)ببرهای مازندران[1]
لیورپول ایران[2][3]
نساجی‌چی‌ها[4]
نساج‌ها[5]
تاریخ تأسیس۱۳۳۸ (۶۲ سال پیش)[6]
نام ورزشگاهورزشگاه شهید وطنی
(گنجایش: ۱۵٬۰۰۰ نفر[7])
مالکرضا حدادیان
مدیرعاملایزد سیف‌الله‌پور
سرمربیساکت الهامی
لیگلیگ برتر خلیج فارس
۹۹–۱۳۹۸۹
وب‌گاهnassajisport.com
لباس اول
لباس دوم
لباس سوم
فصل جاری

تاریخچه

تیم نساجی مازندران

تیم فوتبال نساجی مازندران در سال ۱۳۳۸ با حمایت شرکت نساجی مازندران در شهر قائمشهر (شاهی سابق) تأسیس شد. از سال ۱۳۶۲ یک تیم دیگر نیز از نساجی حضور داشت و در نهایت برای اینکه مشکلی وجود نداشته باشد تیم‌های نساجی با حمایت رحیم دست‌نشان با هم متحد می‌شوند و دوباره تیم واحد شکل می‌گیرد.[10][11]

علی اکبر نیکویی، کاپیتان نساجی، در حال دریافت کاپ پیش از انقلاب ۱۳۵۷

تیم فوتبال نساجی مازندران ترکیب اصلی تیم منتخب مازندران را برای حضور در لیگ سراسری ایران تشکیل می‌داد و با هدایت رحیم دست‌نشان و محمود سورتچی در سال ۱۳۶۴ بهترین نتیجه تاریخ فوتبال مازندران در لیگ برتر رقم خورد و این تیم بعد از تیم‌های تهران الف و ب، عنوان سومی جام قدس را کسب کرد. به همین مناسبت تیم منتخب مازندران به عنوان نمایندهٔ ایران به جام قائد اعظم پاکستان اعزام شد و در حالی که تیم‌های ملی چین، پاکستان و بنگلادش در مسابقات حضور داشتند به مقام قهرمانی جام قائد اعظم رسید و نادر دست‌نشان آقای گل مسابقات شد.

تیم فوتبال نساجی مازندران در لیگ‌های جام قدس ۱۳۶۸ و جام آزادگان در سال‌های ۱۳۷۰، ۱۳۷۱، ۱۳۷۲، ۱۳۷۳ با مربیگری رحیم دست نشان حضور داشته و همواره از تیم‌های خوب این رقابت‌ها محسوب می‌گشته‌است به‌طوری‌که گرفتن امتیاز از بازی‌های خانگی نساجی مازندران برای حریفان نساجی حتی پرسپولیس و استقلال کاری سخت و ناشدنی بود. چندین تن از بازیکنان این تیم از جمله نادر دست‌نشان، حسین مسگر ساروی و پیروز جغتاپور؛ سابقه دعوت به تیم ملی را داشتند و حسین مسگر ساروی کاپیتان تیم ملی بود. در اولین لیگ باشگاهی کشور پس از انقلاب ۱۳۵۷ که بنام جام قدس برگزار می‌شد، تیم نساجی مازندران در گروه الف این مسابقات، با عملکردی مناسب توانست رده سوم جدول را به خود اختصاص دهد. این مسابقات در دو گروه برگزار می‌شد و تیمهای اول و دوم گروه‌های الف و ب برگزارکننده دیدارهای نیمه نهایی بودند. نساجی در جام آزادگان سال ۱۳۷۲ نیز با دو امتیاز اختلاف از رسیدن به رقابت‌های آسیایی بازماند.[12][13]

نادر دست‌نشان کاپیتان سابق و اسطوره باشگاه نساجی، درحالی که مورد نظر تیمهای دیگری مانند پرسپولیس نیز قرار داشت، تمام دوران بازیگری‌اش را در نساجی بود و موفق شد که در هشت بازی متوالی در لیگ برتر نه بار گلزنی کند و در این زمینه رکورد دار است.[14][15]

نساجی پس از مشکلات کارخانجات نساجی همواره با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کرد و حتی واگذاری آن به بخش خصوصی هم نتوانست از مشکلات کمرشکن این تیم بکاهد. مشکلات این تیم ادامه داشت تا این که در سال ۱۳۸۷ با خلع ید قانونی مدیرعامل و مالک آن از سوی دولت و واگذاری آن به هیئت تربیت بدنی شهرستان قائمشهر با مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان و تقبل کردن تمام بدهی‌های این تیم به مهدی پرهام مدیرعامل شرکت پولادین سازه جهان فروخته شد. پرهام نیز بعد از بدقولی‌های پیاپی مسئولان سیاسی و ورزشی استان مازندران بعد از ۸ سال تیمداری در لیگ دسته اول، در تعطیلات نیم فصل ۹۶–۱۳۹۵ درصدی از سهام و در نیم فصل اول ۹۷–۱۳۹۶ تمام سهام باشگاه را به فرهاد صنیعی‌فر منتقل کرد. صنیعی‌فر پس از صعود تیم به لیگ برتر در سال ۱۳۹۷ درصدی از سهام و در اواخر نیم فصل اول ۹۹–۱۳۹۸ تمام سهام باشگاه را به رضا حدادیان مالک شرکت هواپیمایی وارش منتقل کرد.

این تیم از سال ۱۳۷۴ تا ۱۳۸۲ در لیگ دسته یک فعالیت می‌کرده و همواره یکی از تیم‌های مدعی صعود بوده ولی به دلیل مشکلات مالی همواره از صعود به لیگ برتر بازمی‌ماند. به عنوان نمونه در فصل ۸۱–۱۳۸۰ نساجی به عنوان تیم اول گروه خود به جمع چهار تیم نهایی مرحله پلی‌آف ورودی به لیگ برتر پیوست که به دلیل مشکلات مالی ذکر شده نتوانست این یک قدم آخر را کامل کند. بعد از این فصل مشکلات مالی این تیم تا آنجا پیش رفت که در پایان فصل ۸۳–۱۳۸۲ این تیم به رقابت‌های لیگ دسته دو سقوط کرد.

در فصل بعد یعنی فصل ۸۴–۱۳۸۳، نساجی در رقابت‌های لیگ دسته دو با صعود از گروه خود وارد مرحله پلی اف شد ولی در یک قدمی صعود به لیگ دسته یک دوباره از صعود بازماند. در فصل ۸۵–۱۳۸۴، تیم نساجی مازندران با مربیگری ابراهیم طالبی جواز صعود به رقابت‌های لیگ دسته یک را دریافت کرد.

در فصل ۸۶–۱۳۸۵ تیم نساجی به مربیگری ناصر حجازی پدیده فصل بود ولی طی بحران مدیریتی که اسیر تیم شد باز هم از صعود بازماند. این تیم در این فصل و فصل بعد یعنی ۸۷–۱۳۸۶ همیشه در رتبه‌های بالای جدول بود ولی از لحاظ مالی قدرت صعود نداشت. فصل ۸۸–۱۳۸۷ فصل کابوس واری بود و این تیم به دلیل بدهی شدید مالی به بازیکنان و سایر طلبکاران و حتی عدم تمکین مالی هزینه سفر برای بازی‌های خارج از خانه در لبه سقوط دست و پا می‌زد تا اینکه این تیم به مهدی پرهام مدیرعامل شرکت پولادین سازه جهان فروخته شد و توانست با رفع مشکلات مالی خود را در لیگ یک نگه دارد.

برای فصل ۸۹–۱۳۸۸ نساجی با به خدمت گرفتن نادر دست نشان و جذب بازیکنان دلخواه یکی از مدعیان صعود به لیگ برتر بود ولی با ناکامی این مربی در هفته آخر سال ۱۳۸۸ و سقوط به رده یازدهم جدول، دست نشان به دلیل نتایج ضعیف توسط پرهام مالک باشگاه از این تیم اخراج شد. پس از مذاکرات انجام گرفته توسط مهدی پرهام و محمد حسن حیدرزاده مدیران وقت باشگاه، رضا فروزانی سرمربی سابق سایپا به عنوان سرمربی جدید نساجی انتخاب شد و با اینکه با بردهای متوالی تیم را تا رده دوم جدول بالا کشید پس از جنجال در بازی با نفت تهران که مربی اخراجی نساجی یعنی نادر دست نشان را به خدمت گرفته بود و اتفاقات تلخ به وجود آمده در ورزشگاه خانگی برق شیراز برای هواداران نساجی در بازی مقابل برق، در انتها این مربی هم نتوانست امتیازات لازم را به دست آورد و نهایتاً چند هفته به پایان بازی‌ها از سمت خود استعفا داد تا فرهاد کوچک زاده هم چند هفته سرمربیگری نساجی را تجربه کند و در آخر فصل تیم نساجی در جدول مسابقات لیگ آزادگان به مقامی بهتر از هفتمی دست نیافت تا حسرت هواداران پرشور مازنی برای لیگ برتری شدن به هفدهمین سال خود برسد.

در فصل ۹۰–۱۳۸۹ مالک باشگاه نساجی مازندران، مهدی پرهام، سعید آذری را به عنوان مدیر عامل تیم معرفی نمود و سپس یحیی گل محمدی به عنوان سرمربی تیم منصوب گردید. یحیی گل محمدی که برای کل فصل روی نیمکت نساجی نشسته بود با تیمی خوب و یکدست روانه مسابقات شد. علی‌رغم بازی‌های زیبا و تماشاگر پسند و پرگل خانگی، نساجی مازندران نتوانست به لیگ برتر صعود کند که مهم‌ترین دلیل آن از دست دادن امتیازات زیاد در بازی‌های خارج از خانه بود. پر تماشاگرترین تیم لیگ آزادگان در این فصل با ۴۲ امتیاز به مقام چهارم گروه خود دست پیدا کرد که البته این تعداد امتیاز بهترین نتیجه نساجی در رقابت‌های لیگ دسته اول بعد از صعود از لیگ دسته دوم بود.

در فصل ۹۱–۱۳۹۰ بعد از کشمکش‌های فراوان مالکیت تیم به مهدی پرهام سپرده شد و ایشان یوسف دفتری را به عنوان مدیر عامل و اسماعیل اسماعیلی را به عنوان سرمربی برگزیدند.

در فصل ۹۳–۱۳۹۲ یونس گرائیلی سرمربی شد که نتایج متوسطی گرفت در این فصل تیم دچار ضعف مدیریتی و مالی شد تا آنجا که قنبری مدیر تیم از کار بر کنار شد که طی یک فرایندی نادر دست نشان جای گرائیلی را گرفت تا قنبری به پشت میزش برگردد در این فصل نساجی در انتها توانست با تمام کمی و کاستیها در جدول سیزده تیمه در جای سوم بنشیند تا حسرت هواداران به بیست سال تبدیل شود.

در فصل ۹۴–۱۳۹۳ نادر دست نشان که فصل پیش به عنوان سرمربی انتخاب شده بود باقی ماند و نتایج خوبی گرفت و بازهم نساجی مدعی صعود بود و در رده‌های سوم و چهارم در یک قدمی لیگ برتر قرار داشت که صعود نکرد.

در فصل ۹۴–۱۳۹۵ پائولو آلوز اولین مربی خارجی نساجی خوب نتیجه نمی‌گیرد و کوروش موسوی که فصل گذشته با تیم فولاد نوین اهواز قهرمان لیگ آزادگان شده بود به عنوان سرمربی انتخاب شد و در آن سال نساجی نتوانست در حد انتظار ظاهر شود و نتوانست به لیگ برتر صعود کند.

در فصل ۹۵–۱۳۹۶ محمود فکری سرمربی شد و نتایج خوبی گرفت؛ ولی فکری در نیم فصل به علت مشکلات مالی تیم جدا شد و مربی تیم حسین مسگر ساروی سرمربی شد و نتایج خوبی هم گرفت و همچنان نساجی مدعی بود ولی او نیز جدا می‌شود و ساکت الهامی مربی صبا که نتایج خوبی نمی‌گرفت سرمربی نساجی انتخاب شد و بعد از چند نتیجه ضعیف برکنار و دوباره مسگر ساروی سرمربی می‌شود ولی نساجی در پایان فصل باز هم از بازگشت به لیگ برتر ناکام ماند.

ترکیب نساجی برای بازی در آخرین هفته فصل ۹۶–۱۳۹۷ که منجر به صعود این تیم به لیگ برتر شد
فرهاد صنیعی‌فر (نفر اول از سمت چپ)، مالک وقت باشگاه

در فصل ۹۶–۱۳۹۷ نساجی با حمایت فرهاد صنیعی‌فر برای صعود امیدوارتر بود، ابتدا مهدی پاشازاده هدایت نساجی را برعهده گرفت و تا نیم فصل روی نیمکت این تیم نشست. سپس داوود مهابادی جایگزین وی شد و محمد عباس‌زاده هم از لیگ برتر به نساجی بازگشت.[16] پس از ۸ بازی ناامید کننده، جواد نکونام سرمربی شد و در ۹ بازی هدایت این تیم را برعهده داشت که حاصل آن ۷ برد و ۲ تساوی، ۷ کلین شیت، ۲۱ گل زده و ۲ گل خورده بود که در نهایت در روز نهم اردیبهشت سال ۱۳۹۷ تیم نائب قهرمان لیگ آزادگان شد و به این ترتیب نساجی توانست بعد از ۲۴ سال به لیگ برتر صعود کند.[17][18][19][20][21]

تاریخچه فوتبال قائمشهر

فوتبال در شهر قائمشهر سابقهٔ دیرینه‌ای دارد ورزشگاه شهید وطنی (شهنا سابق) در دهه ۱۳۲۰ در قائمشهر ساخته شد و در گذشته‌های بسیار دور تیم‌هایی چون تاج شاهی در قبل دههٔ ۳۰ و تیم‌های بانک ملت، آزمایش، باشگاه فوتبال نساجی مازندران (تأسیس ۱۳۳۸) که یکی از قدیمی‌ترین تیم‌های ایران و به قدمت فوتبال در شمال ایران از آن یاد می‌شود و همچنین تیم نفت قائمشهر که بعدها منحل شد از جمله آن‌ها می‌باشند.[22] در دههٔ ۶۰ فوتبال در قائمشهر بین ۲ قطب نساجی و صنعت نفت قائمشهر که در لیگ اول ایران جام آزادگان، (هنوز لیگ برتر وجود نداشت) تقسیم شد و این ۲ تیم سرسخت‌ترین حریفان حتی استقلال یا پرسپولیس را در قائمشهر شکست داده یا در تهران متوقف می‌کردند. نساجی مازندران (۲) پیروزی تهران (۰) گلها: عباس کاوند (۷۰) و قدیر غفاری (۹۳)

قائمشهر به همراه بندر انزلی تنها شهرهایی در فوتبال ایران هستند که مرکز استان نیستند و در زمانی صاحب دو نماینده در سطح اول فوتبال کشور شده‌اند.

نماد، نشان‌واره و رنگ

نمادها

نام و نشان‌واره باشگاه، با الهام از کارخانه نساجی مازندران می‌باشد که در زمان پهلوی تأسیس شد و بسیاری از مردم مازندران در زمینه نساجی فعالیت داشته و دارند و امروزه جدا از کارخانجات این باشگاه یک نام تاریخی در فوتبال ایران است. ببر مازندران نماد باشگاه می‌باشد،[23] همچنین به «نساجی‌چی‌ها» و «نساج‌ها» نیز معروف هستند.[24][25]

ببر مازندران، یکی از نمادهای نساجی مازندران

رنگ

رنگ قرمز یکی از مهم‌ترین نمادهای باشگاه فوتبال نساجی به‌شمار می‌آید.[26] البته در برخی از فصول، به همراه رنگ قرمز از رنگ سرمه‌ای نیز در لباس نساجی استفاده شده‌است که رنگ دوم تیم محسوب می‌شود، در برخی فصول نیز رنگ لباس تیم، ترکیبی از رنگ قرمز به همراه یک رنگ دیگر بوده‌است، برای نمونه، یک فصل قرمز و مشکی، فصل دیگر قرمز و سفید و چند بازی در فصل ۱۳۹۷–۱۳۹۶ آبی با رگه‌های قرمز بوده‌است که با اعتراض روبرو شد، در مجموع همواره رنگ اصلی پیراهن تیم نساجی قرمز بوده‌است.[27][28][29]

نشان‌واره

باشگاه نساجی در طی تاریخش حداقل شش نشان‌واره داشته‌است که با توجه به سرمه‌ای یا قرمز رنگ بودن لباس کارکنان کارخانه نساجی مازندران در بیشتر نشان‌واره‌های رسمی تیم از رنگ سرمه‌ای و قرمز استفاده شده‌است اما برای خاص بودن و داشتن هویت همانند گذشته در سال ۱۳۹۱ نشان‌واره این باشگاه تغییر کرد، بدین ترتیب نشان‌واره باشگاه با اضافه‌شدن تصویر ببر مازندران تغییر یافت.[30]

نساجی در فرهنگ عامه و رسانه‌ها

نساجی به عنوان یک باشگاه فوتبال، در میان مردم ایران کاملاً شناخته‌شده‌است. عموم مردم شمال کشور همواره پیگیر نساجی هستند و این تیم متعلق به هوادارانش است و سال‌هاست که با هوادارانش زنده است.[31][32] علی پروین نیز به تمجید از این تیم پرداخت و گفت: نساجی مازندران از تیم‌های قدیمی و ریشه دار است که این تیم و تماشاگرانش را خیلی دوست دارم.

وی افزود: مردم در مازندران نساجی را دوست دارند و همیشه خوب از این تیم حمایت می‌کنند. من این موضوع را سال‌ها است که می‌بینم.[33]

بازی‌های رسمی این باشگاه در لیگ برتر و جام حذفی از شبکه استانی مازندران، به‌طور زنده پخش می‌شود. امکان مشاهده اینترنتی بازی‌های این تیم از برخی سایت‌های صداوسیما و صفحه نساجی اسپرت نیز وجود دارد.[34] برخی از بازی‌های حساس نساجی از شبکه‌های دیجیتال ورزش و شما نیز پخش زنده می‌شوند.[35] افزون بر این بازی‌های مهم نساجی با باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس به صورت زنده از شبکه سراسری سوم سیما و شبکه جهانی جام جم نیز پخش می‌گردد.[36]

ورزشگاه

باشگاه نساجی مازندران تمرین‌ها و بازی‌های خانگی خود را از زمان تأسیس در سال ۱۳۳۸ در ورزشگاه شهید وطنی انجام می‌دهد. ورزشگاه شهید وطنی (شهنا سابق) دهه ۱۳۲۰ شمسی در قائمشهر ساخته شد و بعدها زمین تیم نساجی شد و کارکنان کارخانه نساجی پس از هر شیفت کاری در آن فوتبال بازی می‌کردند. این ورزشگاه برای نساجی‌چی‌ها یادآور اتفاقات تلخ و شیرین بسیاری است. ورزشگاه شهید وطنی در حال حاضر گنجایش ۱۵٬۰۰۰ نفر را داراست و در بسیاری از بازی‌ها حتی روی دیواره اطراف سکوها و راهروها پر از هوادار می‌شود و به دلیل کمبود جایگاه بسیاری از اوقات چندین هزار نفر نمی‌توانند در ورزشگاه حضور بیابند، این ورزشگاه جز قدیمی‌ترین ورزشگاه‌های ایران است.[37][38]

هواداران

پس از صعود نساجی از لیگ آزادگان در پایان فصل ۱۳۹۶–۹۷، هواداران این تیم در خیابان‌های قائمشهر به جشن و شادی پرداختند.

نساجی باشگاه پر هواداری است بر پایه نظر سنجی‌های انجام شده این باشگاه به عنوان یکی از پرهوادارترین باشگاه‌های فوتبال ایران معرفی شده‌است. با این که باشگاه نساجی در قائمشهر قرار دارد، در سراسر ایران به خصوص شمال کشور هواداران زیادی دارد و در بازی های‌خارج از خانه نیز عده زیادی برای تشویق آن‌ها به ورزشگاه می‌روند و در کشور سرآمد هستند.[39][40] علی فتح‌الله‌زاده در گفتگو با خبرنگار ورزشی می‌گوید: «لیگ برتر به تیمی مثل نساجی نیاز دارد چون تماشاگران نساجی خاص هستند.[41] همچنین باشگاه نساجی رکورد دار حضور تماشاگر در لیگ آزادگان می‌باشد. روز نهم اردیبهشت ۱۳۹۷ نزدیک به بیست و پنج هزار تن از هواداران باشگاه نساجی مازندران راهی ورزشگاه تختی تهران شده و در دیدار پایانی لیگ دسته یک فوتبال باشگاهی ایران باشگاه شهر و دیارشان را پشتیبانی نمودند.[18] بهداد سلیمی،[42] حنیف عمران زاده،[43] مهرداد کفشگری،[44] میثم بائو،[45] شهاب گردان[46] و فریدون فضلی[47] از جمله ورزشکاران پرشمار هوادار نساجی هستند.

افشین قطبی سرمربی وقت فولاد، پس از تجربه بازی برابر نساجی گفت: «بازی کردن در برابر نساجی با هواداران پرشمار و با فرهنگش برای هر تیمی دشوار است و باید بخشی از شکست خود را ناشی از حمایت هواداران نساجی از تیمشان بدانیم. وی با قدردانی از هواداران نساجی و حضورشان در هتل محل اقامت تیمش برای خوشامد گویی، افزود: چنین کاری از سوی هواداران یک تیم نادر است و از مردم مازندران و قائمشهر به خاطر میزبانی خوب قدردانی می‌کنم، وی گفت: هواداران نساجی با اجرای آهنگ‌هایی مختلف در ورزشگاه، یک محیط شادی را خلق کردند که لذت بخش و خاطر انگیز برای ما بود.»[48]

نساجی با وجود کمبود ظرفیت در ورزشگاه خانگی، از پرتماشاگرترین تیم‌های لیگ برتر است.[49]

همچنین علی فتح‌الله‌زاده در گفتگو با خبرنگار ورزشی، هواداران تیم نساجی را خاص دانسته‌است.[50]

لیگ برتر به تیمی مثل نساجی نیاز دارد چون تماشاگران نساجی خاص هستند.

علی فتح‌الله‌زاده، [51]

نساجی و برنامه نود

پس از دو هفته عدم پخش برنامه نود، هواداران باشگاه نساجی با سردادن شعارها و آوردن بنرهایی به حمایت از عادل فردوسی‌پور و برنامه پرمخاطب نود پرداختند و باشگاه نساجی از مدیران شبکه سوم سیما درخواست کرد اجازه ندهند نود تضعیف شود.[52]

در بیانیه باشگاه نساجی آمده‌است:

در شرایطی که فوتبال ایران از بی‌عدالتی‌ها، نا پاکی‌ها و ناداوری‌ها رنج می‌برد شاهد تعطیلی دو هفته‌ای برنامه تأثیرگذار نود هستیم. اتفاقی که به‌طور قطع و یقین به ضرر فوتبال پاک و به سود ناپاکی‌های فوتبال است.

در این فوتبال اتفاقاتی در حال رخ‌دادن است که اگر بخواهید نود و عادل فردوسی‌پور را هم تضعیف کنید به زودی چیزی از فوتبال باقی نخواهد ماند.

باشگاه نساجی مازندران در ۹ هفته گذشته از لیگ هجدهم و به گواه کارشناسان از ناحیه داوری متضرر شده‌است. هواداران تیم نساجی تا دوشنبه شب چشم انتظار ماندند بلکه نود پخش شده و از مظلومیت نساجی رونمایی شود، البته نساجی قضاوت در خصوص داوری‌های اشتباه و ناعادلانه را به افکار عمومی سپرده‌است. تقاضای میلیون‌ها فوتبال‌دوست ایرانی از مدیران سیما این است که به خاطر عدل، عدالت و جلوگیری از ناپاکی‌ها برنامه نود پخش شود.[53]

عملکرد فصل‌های اخیر

جدول زیر عملکرد کلی نساجی از سال ۱۳۶۸ را نشان می‌دهد.

سال لیگ رتبه جام حذفی
۶۹–۱۳۶۸ قدس سوم دور دوم
۷۰–۱۳۶۹ دسته دوم سوم ۱/۱۶ نهایی
۷۱–۱۳۷۰ آزادگان هفتم برگزار نشد
۷۲–۱۳۷۱ آزادگان هفتم برگزار نشد
۷۳–۱۳۷۲ آزادگان ششم دور سوم
۷۴–۱۳۷۳ آزادگان دهم دور اول
۷۵–۱۳۷۴ دسته دوم چهارم دور دوم
۷۶–۱۳۷۵ دسته دوم هشتم دور دوم
۷۷–۱۳۷۶ دسته دوم هفتم برگزار نشد
۷۸–۱۳۷۷ دسته دوم پنجم دور دوم
۷۹–۱۳۷۸ دسته دوم ششم دور سوم
۸۰–۱۳۷۹ دسته دوم چهارم دور دوم
۸۱–۱۳۸۰ آزادگان چهارم دور سوم
۸۲–۱۳۸۱ آزادگان سیزدهم دور دوم
۸۳–۱۳۸۲ آزادگان شانزدهم دور دوم
۸۴–۱۳۸۳ دسته دوم سوم دور اول
۸۵–۱۳۸۴ دسته دوم دوم دور دوم
۸۶–۱۳۸۵ آزادگان ششم دور دوم
۸۷–۱۳۸۶ آزادگان پنجم دور اول
۸۸–۱۳۸۷ آزادگان دوازدهم دور دوم
۸۹–۱۳۸۸ آزادگان هفتم ۱/۱۶ نهایی
۹۰–۱۳۸۹ آزادگان چهارم دور سوم
۹۱–۱۳۹۰ آزادگان پنجم دور دوم
۹۲–۱۳۹۱ آزادگان هشتم دور اول
۹۳–۱۳۹۲ آزادگان سوم دور سوم
۹۴–۱۳۹۳ آزادگان سوم دور چهارم
۹۵–۱۳۹۴ آزادگان هشتم انصراف داد
۹۶–۱۳۹۵ آزادگان دهم دور سوم
۹۷–۱۳۹۶ آزادگان دوم دور پنجم
۹۸–۱۳۹۷ خلیج فارس دهم دور پنجم
۹۹–۱۳۹۸ خلیج فارس نهم دور چهارم

بازیکنان

بازیکنان کنونی

تا تاریخ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
منبع:سایت رسمی باشگاه نساجی مازندران
شماره نقش بازیکن
۲ مدافع احسان قهاری ز۲۳
۳ مدافع سعید غلامعلی‌بیگی
۴ مدافع مجتبی بیژن
۵ مدافع مجتبی ممشلی (کاپیتان دوم)
۷ هافبک میلاد کمندانی
۸ هافبک ایوب کلانتری
۹ مهاجم محمدمهدی نظری (کاپیتان سوم)
۱۰ هافبک حسین زامهران
۱۲ دروازه‌بان حسین خطیر ز۲۱
۱۸ مدافع حامد شیری (کاپیتان)
۲۰ مهاجم کریم اسلامی
۲۱ هافبک علی زارعی
۲۳ هافبک محمدحسین باباگلی ز۲۵
۲۴ هافبک علی داوران ز۲۱
۲۶ هافبک علیرضا امیرخانی ز۲۳
۲۷ مدافع مصطفی جوادیان ز۲۳
۲۸ هافبک محمدرضا عباسی ز۲۳
شماره نقش بازیکن
۲۹ هافبک امیرحسین مهجوری ز۲۳
۳۰ مهاجم علی آل‌کثیر
۳۴ دروازه‌بان سعید جلالی‌راد
۳۷ مهاجم سجاد آقایی ز۲۳
۴۰ مدافع حسن نجفی
۴۳ مدافع امیرمهدی جانملکی ز۲۳
۴۴ دروازه‌بان نیما میرزا زاد ز۲۵
۵۰ هافبک امیرحسین حاجیان ز۲۱
۵۵ مدافع بهزاد داوودی
۶۵ هافبک شاهین ثاقبی
۶۹ هافبک محمد قربانی
۷۰ هافبک امیرحسین یحیی‌زاده ز۲۵
۷۱ هافبک محمود قائد رحمتی
۷۵ مدافع شاهین طاهرخانی
۷۷ هافبک رضا دهقانی ز۲۳
۸۲ هافبک فرجام جمال ز۱۹
۸۸ هافبک اکبر صادقی

بازیکنان پیشین

برای دیدن نام تمام بازیکنان باشگاه که در ویکی‌پدیای فارسی مقاله دارند، رده:بازیکنان باشگاه نساجی مازندران را ببینید.

بازیکنان برجسته

مربیان

کادر فنی

از تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۹۹[54][55][56]

ساکت الهامیسرمربی
اسماعیل اسماعیلیمربی
مصطفی صداقتمربی
عادل باباپورمربی
میثم بائومربی
هاروتیون آبراهامیانمربی دروازه‌بان‌ها
مسعود ابطحیمربی بدنسازی
صادق مقدمآنالیزور
فرهاد کوچک‌زادهسرپرست

مربیان پیشین

مربی کشور سال
رحیم دست‌نشان۱۳۷۳–۱۳۶۲
فریدون عسگرزاده۱۳۷۳
ابوالفضل مزدستان۱۳۷۳
رحیم دست‌نشان

۱۳۷۴

نادر دست‌نشان۱۳۸۱–۱۳۷۵
حسین مسگر ساروی۱۳۸۲–۱۳۸۱
رحیم دست‌نشان۱۳۸۳
ابراهیم طالبی۱۳۸۵–۱۳۸۴
ناصر حجازی۱۳۸۵
مرتضی صادقی۱۳۸۵
حسین قزل‌سفلو۱۳۸۶
ابراهیم طالبی۱۳۸۶
مرتضی صادقی۱۳۸۶
مربی کشور سال
حسن خوردستان۱۳۸۷
مرتضی صادقی۱۳۸۷
رحیم دست‌نشان۱۳۸۷
اسماعیل اسماعیلی۱۳۸۷
نادر دست‌نشان۱۳۸۸
رضا فروزانی۱۳۸۸
فرهاد کوچک‌زاده۱۳۸۸
یحیی گل‌محمدی۱۳۸۹
اسماعیل اسماعیلی۱۳۹۱–۱۳۹۰
یونس گرائیلی۱۳۹۲
نادر دست‌نشان۱۳۹۴–۱۳۹۲
پائولو آلوز۱۳۹۴
کوروش موسوی۱۳۹۵–۱۳۹۴
مربی کشور سال
محمود فکری۱۳۹۵
حسین مسگر ساروی۱۳۹۵
ساکت الهامی۱۳۹۵
حسین مسگر ساروی۱۳۹۶–۱۳۹۵
مهدی پاشازاده۱۳۹۶
داوود مهابادی۱۳۹۶
جواد نکونام۱۳۹۷–۱۳۹۶
مجید جلالی۱۳۹۸–۱۳۹۷
محمدرضا مهاجری۱۳۹۸
محمود فکری۱۳۹۹–۱۳۹۸
وحید فاضلی۱۳۹۹
مجید جلالی۱۳۹۹
ساکت الهامی۱۳۹۹–اکنون

مدیران

از تاریخ ۱۷ دی ۱۳۹۸[57][58][59][60]

نام سمت
علیرضا اسدیرئیس هیئت مدیره
حمیدرضا بایندریانعضو هیئت مدیره
وحید نصیریعضو هیئت مدیره
حبیب حسین‌زادگانعضو هیئت مدیره
امیر عربعضو هیئت مدیره

مدیران پیشین

مدیر دوران مدیریت
کوروش رحمانی[61]
۸۷–۱۳۸۳
محمدعلی قنبری[62]
۸۸–۱۳۸۷
مهدی پرهام[63]
۸۹–۱۳۸۸
محمدحسن حیدرزاده[64]
۱۳۸۹
سعید آذری[65]
۹۰–۱۳۸۹
یوسف دفتری[66]
۱۳۹۰
احمد سعادتمند[67]
۹۱–۱۳۹۰
محمدعلی قنبری[68]
۹۲–۱۳۹۱
محمدرضا رنجبر[69]
۹۳–۱۳۹۲
صادق درودگر[70]
۹۴–۱۳۹۳
محمدحسن حیدرزاده[71]
۹۵–۱۳۹۴
حامد ابراهیمی[72]
۱۳۹۵
عبدالحمید رمضانی[73]
۱۳۹۵
علی امیری[74]
۹۷–۱۳۹۶
محمد کاظمی[75]
۹۸–۱۳۹۷
محمدعلی قنبری[76]
۱۳۹۸
علیرضا اسدی[77]
۱۳۹۸
ایزد سیف‌الله‌پور[78]
۱۳۹۸
علی امیری[79]
۱۳۹۹–۱۳۹۸
ایزد سیف‌الله‌پور[80]
اکنون–۱۳۹۹

آمار و ترین‌ها

منابع

  1. «مازند ورزش».
  2. «ایران لیگ».
  3. «ایلنا».
  4. «مدال».
  5. «سایت ورزش۳».
  6. زارعی، اصغر. "Iran - List of Foundation Dates". Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. Archived from the original on 6 May 2012. Retrieved 12 June 2009.
  7. «سایت ورزش 11». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۹ نوامبر ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۱۸ ژوئن ۲۰۲۰.
  8. «آشنایی با باشگاه فوتبال نساجی مازندران». همشهری آنلاین.
  9. «پرونده ویژه تماشاگران لیگ هجدهم؛ پرتماشاگرین تیم لیگ کدام تیم بود؟». وبسایت رسمی برنامه نود.
  10. «آشنایی با باشگاه فوتبال نساجی مازندران». همشهری.
  11. «مصاحبه با پدر معنوی باشگاه نساجی "رحیم دست نشان"». نساجی اسپرت.
  12. «لیگ سراسری قدس چگونه و چند دوره برگزار شد». تابناک.
  13. «مروری بر اودار جام آزادگان (مسابقات قهرمانی کشور)». روزنامه گل.
  14. «وبسایت رسمی برنامه نود». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۰ آوریل ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۹ آوریل ۲۰۱۸.
  15. «دست نشان: سال 57 یک هفته در پرسپولیس بودم/ دوره ما بهترین نسل فوتبال ایران بود».
  16. «عباس‌زاده به نساجی مازندران پیوست».
  17. «نساجی با ۶ گل راهی لیگ برتر شد/ ببرها در ورزشگاه تختی حماسه آفریدند». بایگانی‌شده از اصلی در ۸ مه ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۷ مه ۲۰۱۸.
  18. «پایان 24 سال انتظار صعود». روزنامه جام جم.
  19. «خوشحالی هواداران و بازیکنان نساجی پس از راهیابی به لیگ برتر؛ پرتاپ نکونام به هوا». پارس فوتبال.
  20. «سایت ورزش۳».
  21. «صنیعی‌فر: مردم قائمشهر به آرزویشان رسیدند/کارمان را هدفمند دنبال کردیم».
  22. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۰ سپتامبر ۲۰۱۲. دریافت‌شده در ۱۷ ژوئیه ۲۰۱۳.
  23. «نساجی با ۶ گل راهی لیگ برتر شد/ببرها حماسه آفریدند». بایگانی‌شده از اصلی در ۸ مه ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۷ مه ۲۰۱۸.
  24. «سایت ورزش۳».
  25. «نساجی اسپرت».
  26. «اتفاق تاریخی در بازی استقلال نساجی/ آبی پوشان مهمان شدند؛ ورزشگاه سرخپوش شد (ویدیو)». ایلنا.
  27. «تصاویر ارسالی/ در پاسخ به مدیرعامل نساجی؛ بازگشت به اصل به روایت تصویر». نساجی اسپرت. ۲۶ مرداد ۱۳۹۶. بایگانی‌شده از اصلی در ۱ ژوئیه ۲۰۱۹. دریافت‌شده در ۲۷ ژوئن ۲۰۲۰.
  28. «پس از درخواست مدیرعامل نساجی؛ واکاوی تاریخچه پیراهن نساجی توسط پیشکسوتان». نساجی اسپرت. ۲۹ مرداد ۱۳۹۶. بایگانی‌شده از اصلی در ۱ ژوئیه ۲۰۱۹. دریافت‌شده در ۲۷ ژوئن ۲۰۲۰.
  29. نساجی دیگر آبی نمی‌پوشد، خبر ورزشی.
  30. «وبسایت نساجی اسپرت». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۵ آوریل ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۲۴ آوریل ۲۰۱۸.
  31. «مازند ورزش».
  32. «مالک باشگاه نساجی مازندران:باشگاه نساجی متعلق به مردم، هواداران و پیشکسوتان است/ به لیگ برتر صعود می‌کنیم». فارس نیوز.
  33. «مردم مازندران نساجی را دوست دارند؛ پروین: نساجی از تیم‌های قدیمی و ریشه‌دار کشور است». سایت هشتگ. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۹ مه ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۲۸ مه ۲۰۱۸.
  34. «نساجی اسپرت». ورزش۳. بایگانی‌شده از اصلی در ۵ ژوئیه ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۱۴ اکتبر ۲۰۱۹.
  35. «پخش زنده هفته پایانی لیگ یک از صدا وسیما». ورزش۳.
  36. «پخش زنده بازی استقلال نساجی جام حذفی». ورزش۳. بایگانی‌شده از اصلی در ۲ سپتامبر ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۱۴ اکتبر ۲۰۱۹.
  37. «نگاهی به تاریخچه ورزشگاه شهید وطنی قائمشهر». سایت قائم خبر. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۹ مه ۲۰۱۷. دریافت‌شده در ۱ اکتبر ۲۰۱۹.
  38. «روز پر التهاب نساجی در یک قدمی حضور در لیگ‌برتر». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۸ مه ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۲۷ مه ۲۰۱۸.
  39. «کانون هواداران نساجی مازندران؛ الگویی شایسته برای فوتبال ایران». فارس نیوز. ۲۰ اسفند ۱۳۹۶.
  40. «نساجی مازندران - نفت مسجد سلیمان؛ جدال نفس گیر تیم‌های اول و دوم جدول». نساجی اسپرت. ۵ آذر ۱۳۹۶. بایگانی‌شده از اصلی در ۵ دسامبر ۲۰۱۹. دریافت‌شده در ۲۷ ژوئن ۲۰۲۰.
  41. «علی فتح‌الله‌زاده:لیگ برتر به تیمی مثل نساجی نیاز دارد/تماشاگران نساجی خاص هستند». مازنداسپرت. ۲ بهمن ۱۳۹۶.
  42. «طرفدار سرسخت نساجی هستم».
  43. «من بچه شمال هستم و آنقدر طرفدار نساجی هستم که سال گذشته از شبکه طبرستان اکثر بازی‌های این تیم را تماشا می‌کردم». فارس نیوز.
  44. «:نساجی عشق دوران بچگی هامه». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۷ ژانویه ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۲۷ فوریه ۲۰۱۳.
  45. «:اگر بخواهم به تیمی کمک کنم، به نساجی کمک می‌کنم. من قائمشهری ام».
  46. «:بنده نسبت به این و هوادارانش دینی دارم که مطمئناً تا پایان عمر فوتبالم روزی این دین را ادا خواهم کرد. شما همه جا حتی در برنامه نود نیز از علاقه خود نسبت به نساجی گفتید. علت این علاقه چیست؟ خب تیم استانم است و فوتبالم را از این تیم آغاز کردم. هواداران نساجی خیلی نسبت به بنده لطف داشتند و من خاطرات زیادی از این تیم دارم».
  47. «:نساجی مازندران: عشق من».
  48. «قطبی: امروز روز فولاد نبود/ هواداران نساجی مؤدب هستند». فرتاک ورزشی.
  49. «پرونده ویژه تماشاگران لیگ هجدهم؛ پرتماشاگرین تیم لیگ کدام تیم بود؟». وبسایت رسمی برنامه نود.
  50. «علی فتح‌الله‌زاده:لیگ برتر به تیمی مثل نساجی نیاز دارد/تماشاگران نساجی خاص هستند». مازنداسپرت. ۲ بهمن ۱۳۹۶.
  51. «علی فتح‌الله‌زاده:لیگ برتر به تیمی مثل نساجی نیاز دارد/تماشاگران نساجی خاص هستند». مازنداسپرت. ۲ بهمن ۱۳۹۶.
  52. «حمایت هواداران نساجی از فردوسی پور (عکس)». ایلنا.
  53. «حمایت باشگاه نساجی مازندران از برنامه نود». برنا.
  54. «الهامی سرمربی نساجی شد». برنا. ۱۸ اسفند ۱۳۹۹.
  55. «کادر فنی نساجی کامل شد». تسنیم. ۲۰ اسفند ۱۳۹۹.
  56. «حضور مربی دروازه‌بان‌ها در تمرینات تیم نساجی». فرتاک ورزشی. ۲۳ آذر ۱۳۹۸.
  57. «اعضای جدید هیئت مدیره نساجی معرفی شدند». ورزش سه. ۱۷ دی ۱۳۹۸.
  58. «انتصاب عضو جدید هیئت مدیره باشگاه نساجی مازندران». میزان. ۲۲ تیر ۱۳۹۹.
  59. «حسین زادگان جانشین نظری جویباری در هیئت مدیره باشگاه نساجی شد». فارس. ۱۹ مهر ۱۳۹۹.
  60. «معرفی عضو جدید هیئت مدیره نساجی (عکس)». ورزش سه. ۲۴ آبان ۱۳۹۹.
  61. «رحمانی: فدراسیون مرا به عنوان مالک معرفی و تربیت بدنی نیز این حکم را تمکین کرد». ورزش سه. ۱۸ شهریور ۱۳۹۰.
  62. «مدیرعامل کفش‌هایش را آویزان کرد!». مازندنومه. ۲۴ تیر ۱۳۸۸.
  63. «می‌خواهم مدیرعامل نساجی شوم». تابناک. ۲۳ تیر ۱۳۸۸.
  64. «حیدرزاده مدیرعامل نساجی شد». فارس نیوز. ۱۸ فروردین ۱۳۸۹.
  65. «سعید آذری مدیرعامل نساجی قائمشهر شد». خبرآنلاین. ۵ مرداد ۱۳۸۹.
  66. «دفتری مدیرعامل نساجی قائمشهر شد». فارس نیوز. ۵ شهریور ۱۳۹۰.
  67. «احمد سعادتمند مدیرعامل نساجی مازندران شد». ورزش سه. ۱ دی ۱۳۹۰.
  68. «محمد قنبری مدیرعامل جدید باشگاه نساجی شد». فارس نیوز. ۲۶ دی ۱۳۹۱.
  69. «رنجبر مدیرعامل باشگاه نساجی مازندران شد». فارس نیوز. ۳۰ آذر ۱۳۹۲.
  70. «درودگر مدیرعامل نساجی مازندران شد». ورزش سه. ۱۱ مرداد ۱۳۹۳.
  71. «محمدحسن حیدرزاده مدیرعامل نساجی مازندران شد». برنا. ۲۹ شهریور ۱۳۹۴.
  72. «حامد ابراهیمی مدیرعامل جدید باشگاه نساجی مازندران». نساجی اسپرت. ۳۱ خرداد ۱۳۹۵.
  73. «عبدالحمید رمضانی مدیرعامل باشگاه نساجی قائمشهر شد». مهر نیوز. ۱۳ آذر ۱۳۹۵.
  74. «معاون سابق استقلال مدیرعامل نساجی قائمشهر شد». مهر نیوز. ۱ خرداد ۱۳۹۶.
  75. «کاظمی سرپرست تیم نساجی شد/مجیدی رفت». فارس نیوز. ۸ بهمن ۱۳۹۷.
  76. «نماینده تام‌الاختیار باشگاه نساجی: یک زمین چمن خوب در قائمشهر پیدا کردیم/ مهاجری هر چه بگوید همان کار را می‌کنیم!». تسنیم. ۱۶ تیر ۱۳۹۸.
  77. «اسدی مدیرعامل باشگاه نساجی مازندران شد». ورزش سه. ۲۱ شهریور ۱۳۹۸.
  78. «ایزد سیف‌الله‌پور مدیر تیم نساجی شد». تسنیم. ۲۷ آبان ۱۳۹۸.
  79. «امیری مدیرعامل نساجی مازندران شد/حدادیان: چشم مازندران در نیم‌فصل دوم به ماست». تسنیم. ۲ بهمن ۱۳۹۸.
  80. «سرپرست مدیرعاملی نساجی معرفی شد». ورزش سه. ۲۷ بهمن ۱۳۹۹.
  81. «پرونده ویژه تماشاگران لیگ هجدهم؛ پرتماشاگرین تیم لیگ کدام تیم بود؟». وبسایت رسمی برنامه نود.
  82. «کاپیتان سابق تیم ملی به شموشک نوشهر پیوست».
  83. «رکورد خارق‌العاده گلزنی عباس‌زاده». فوتبالپارس. ۱۱ فروردین ۱۳۹۷. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۰ آوریل ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۹ آوریل ۲۰۱۸. از پارامتر ناشناخته |کد= صرف‌نظر شد (کمک)
  84. «سریعترین هتریک فوتبال ایران». فرتاک ورزشی. ۳ شهریور ۱۳۹۸.
  85. «نکونام جوانترین مربی لیگ برتر». تبریکا. ۱۰ مرداد ۱۳۹۷.

پیوند به بیرون

در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ باشگاه فوتبال نساجی مازندران موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.