باشگاه فوتبال داماش گیلان

باشگاه فوتبال داماش گیلان یکی از باشگاه‌های فوتبال ایران در شهر رشت مرکز استان گیلان است. این تیم در سال ۱۳۸۷ تأسیس شد.[1][2]

داماش گیلان
نام کامل باشگاهباشگاه فرهنگی ورزشی داماش گیلان
لقب(ها)داماش شهر باران
ابرهای طوفانی
لاجوردی‌پوشان
تیفوسی‌ها
تاریخ تأسیس۱۳۸۷
نام ورزشگاهورزشگاه سردار جنگل رشت
(گنجایش: ۱۵٬۰۰۰)
مالکسامان سهرابى
مدیرعاملمحمدمهدی الطافی
سرمربیامید هرندی
۹۹–۱۳۹۸لیگ آزادگان، ۱۲
وب‌گاهوبگاه رسمی
لباس اول
لباس دوم
لباس سوم
فصل جاری

تاریخچه

باشگاه فوتبال داماش گیلان در سال ۱۳۸۷ با خرید امتیاز پگاه رشت تشکیل شد.

وضعیت کنونی

تیم داماش گیلان در فرودین ماه سال ۱۳۹۱ با مجوز قوه قضائیه به شرط اینکه باشگاه از شهر رشت خارج نشود از طریق کمیسیون سه نفره و نماینده دادستانی واگذار شود؛ که تاکنون وضعیت مالکیتی این تیم پرطرفدار بلاتکلیف است امیر عابدینی مدیرعامل این تیم از سمت خود استعفاء داده ولی با توجه به عدم وجود مالک و هیئت مدیره این استعفاء مورد تأیید یا مخالفت قرار نگرفته تا همچنان وضعیت مدیریتی این تیم در وضعیت مبهم به سر ببرد.[3] با پیگیری‌های علی نظرمحمدی و ایرج ندیمی نماینده لاهیجان در آذر ۱۳۹۳ به دنبال سفر معاون اول قوه قضائیه به رشت مذاکرات مثبت و امیدبخشی در خصوص تعیین تکلیف تیم فوتبال داماش و شرکت‌های متعلق به گروه آریا انجام شد. محسنی اژه‌ای تمام مسئولیت حل مشکلات باشگاه ورزشی داماش گیلان را به مدیرکل دادگستری گیلان و استاندار گیلان سپرد.[4][5][6][7] امتیاز این تیم پس از واگذاری به هیئت فوتبال گیلان به شرکت آهن و فولاد لوشان منتقل گردید.[8] در نهایت و پس سقوط تیم به دسته دوم اسماعیل حاجی پور عضو شورای شهر رشت با همکاری سامیر رجب اف سرمایه‌دار اهل جمهوری آذربایجان با خرید امتیاز تیم رهپویان رضوانشهر و تغییر نام آن به داماش گیلان مالکیت آن را برعهده گرفتند (که البته در نیمه راه سرمایه‌گذار پا پس کشید) شایان ذکر است داماش گیلان قبلی که نامش به شهر باران تغییر پیدا کرده بود با امضای مسعود رهنما مدیر کل امور ورزش و جوانان گیلان به تهران انتقال پیدا کرد از مهم‌ترین اتفاق‌های حاشیه ای می‌توان به باخت این تیم در دیدار پلی آف فصل ۹۷–۹۸ نام برد. [9][10] در ۱۲ خرداد ۱۳۹۸، این تیم در یک بازی پر حاشیه در فینال جام حذفی فوتبال ایران ۱۳۹۸ به مصاف پرسپولیس رفت که با باخت ۱–۰ داماش همراه بود. [11]

این تیم در تاریخ ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ با خرید سهمیه باشگاه فوتبال کارون اروند خرمشهر به لیگ آزادگان ایران صعود کرد.[12] اما به دلیل عدم انجام تعهدات مالی این امتیاز در آبان ۱۳۹۹ از باشگاه داماش گرفته شده و به باشگاه کارون اروند خرمشهر بازگردانده شد.[13]

داماش در فرهنگ عامه و رسانه‌ها

داماش به عنوان یک باشگاه فوتبال، در میان مردم گیلان شناخته‌شده‌است. افکار عمومی در گیلان همواره پیگیر داماش هستند. این تیم دارای هوادارانی پرشور و با تعصب است که همواره همراه این تیم هستند.

بازی‌های رسمی این باشگاه در لیگ آزادگان و جام حذفی از شبکه باران، به‌طور زنده پخش می‌شود. امکان مشاهده اینترنتی بازی‌های این تیم از برخی سایت‌های صداوسیما نیز وجود دارد. برخی از بازی‌های حساس داماش از شبکه‌های دیجیتال ورزش و شما نیز پخش زنده می‌شوند. افزون بر این بازی‌های مهم داماش با باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس به صورت زنده از شبکه سراسری سه و شبکه جهانی جام جم نیز پخش می‌گردد. شعار تیم داماش «من تِره فریاد زَنَم، تو می وَسی بجنگ (به فارسی: من تو را فریاد می‌زنم، تو برای من بجنگ)» است.

نام، نشان‌واره و رنگ

نام

نام تیم داماش برگرفته از یک روستای ییلاقی به همین نام از توابع شهرستان رودبار گیلان است.

نشان‌واره

باشگاه داماش در طی تاریخش دو نشان‌واره مختلف داشته‌است. در آخرین تغییر در سال ۱۳۹۵ لوگوی داماش به شکل یک سپر درآمد که درون آن سپر نماد سوسن چلچراغ درج شد.

رنگ

لاجوردی، رنگی است که تیم داماش با آن شناخته می‌شود. این رنگ همواره رنگ اصلی لباس داماش بوده‌است. البته در سال‌هایی که نام تیم پگاه بود، رنگ لباس اول تیم، آبی آسمانی بود.

ورزشگاه

ورزشگاه سردار جنگل رشت یک ورزشگاه فوتبال با چمن مصنوعی واقع روستای فلک‌ده، دهستان لاکان، بخش مرکزی واقع در شهرستان رشت است و در حومه شهر رشت و خارج از محدوده شهری قرار دارد. داماش بازی‌های خانگی خود در لیگ آزادگان و جام حذفی را در این ورزشگاه برگزار می‌کند.

هواداران

داماش باشگاه پر هواداری در استان گیلان است و همواره طرفداران این تیم با ملوان بندرانزلی و سپیدرود رشت رقابت دارند. این تیم دارای هوادارانی پرشور و با تعصب است که همواره همراه این تیم هستند. هواداران این تیم به دلیل تعصب و علاقه بیش از حد به این تیم، به تیفوسی‌ها معروفند. این تیم به همراه سپیدرود رشت از پرهوادارترین تیم‌های رشت به حساب می‌آیند.

در ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ در فینال جام حذفی فوتبال ایران ۱۳۹۸، حدود ۳۰۰ هوادار داماش برای تشویق تیمشان از رشت به اهواز رفته بودند. زمانی که هواداران داماش می‌خواستند به ورزشگاه ورود کنند، از ورود آن‌ها به ورزشگاه جلوگیری شد، دلیل آن‌هم پرشدن تمام ورزشگاه توسط پرسپولیسی‌ها بود. این اتفاق با واکنش هواداران داماش و مالک باشگاه، اسماعیل حاجی‌پور همراه بود. آن‌ها که از این اتفاق به شدت ناراضی بودند، از بازیکنان تیم خود خواستند که به نشانه اعتراض، بازی نکنند. بازیکنان این تیم هم به نظر هواداران خود احترام گذاشتند و وارد زمین بازی نشدند. این اتفاق با حواشی زیادی همراه شد، اما در نهایت پس از ورود داماشی‌ها به ورزشگاه، بازی با وقفه ۱۴۰ دقیقه‌ای آغاز شد.[14]

ورزشگاه دکتر عضدی رشت، مملو از جمعیت در یکی از بازی‌های خانگی داماش گیلان

هماوردان

ال گیلانو

مسابقات بین ملوان بندر انزلی، داماش گیلان و سپیدرود رشت به عنوان دربی گیلان یا ال گیلانو شناخته می‌شوند. این دربی یکی از مهمترین و جذاب‌ترین دربی‌های ایران است. ملوان رکورد بزرگترین پیروزی را دارد زیرا آنها در سال ۱۳۹۲ با نتیجه ۳–۰ داماش را شکست دادند. هواداران داماش و سپیدرود و ملوان در چندین نوبت به دعوا پرداخته و به استادیوم‌ها آسیب رسانده‌اند. هر سه تیم به دلیل رفتارهای خشونت‌آمیز هوادارانشان توسط فدراسیون فوتبال ایران جریمه شده‌اند.

بازیکنان

ترکیب اصلی داماش برای بازی در مقابل پرسپولیس در فینال جام حذفی فوتبال ایران ۱۳۹۸

بازیکنان کنونی

فهرست بازیکنان در فصل ۹۹

تا تاریخ ۱۰ آبان ۹۹
منبع: فوتبال ۱۱
شماره نقش بازیکن
۷ مهاجم سعید طالبی
۸ مهاجم عباس کندل
۱۴ هافبک مهدی نظرمحمدپناه
۱۶ هافبک محمد اسلامی
۱۹ هافبک علیرضا توکلی
۲۰ مدافع محمد مختاری
۲۲ دروازه‌بان عرفان قلعه‌نویی
شماره نقش بازیکن
۲۴ مهاجم محمدرضا مهدوی
۲۶ هافبک علی حقدوست
۲۸ مدافع سید کاظم رحمانی
دروازه‌بان محمد شیرزاد
هافبک میلاد پورصف‌شکن
مهاجم محمد لطفی

بازیکنان پیشین

برای دیدن نام تمام بازیکنان باشگاه که در ویکی‌پدیای فارسی مقاله دارند، رده:بازیکنان باشگاه داماش گیلان را ببینید.

بازیکنان برجسته

مربیان

کادرفنی کنونی

امید هرندیسرمربی
محمدرضا حاجی‌پورسرپرست
مصطفی حاجتیمربی
ادموند یونان‌پور مربی
منصور قربانیمربی دروازه‌بان‌ها
آرش محتشمیمربی بدنساز

مربیان برجسته

مربیان گذشته

قبل ازسال۲۰۰۸: اصغر شرفی-میودراگ یشیچ- برندکراوس - وینگو بگوویچ- مجید جهانپور -نادر دست نشان

پس از نادر دست نشان مربی موفق باشگاه، بیژن ذوالفقارنسب جایگزین وی شد و این تیم نتایج دور از انتظاری کسب کرد و پس از استعفاء و تأیید مدیریت باشگاه در آبان ماه ۸۷ از این تیم جدا شد.[15] پس از آن حسین عبدی به عنوان مربی جدید این تیم از سوی امیر عابدینی معرفی شد[16] سپس استانکو پوکله‌پوویچ جایگزین عبدی شد[17] اما این دو مربی نتوانستند مانع از سقوط این تیم در لیگ برتر هشتم به لیگ آزادگان شوند.[18]فیروز کریمی در تیر ۱۳۸۸ از سوی امیر عابدینی به عنوان سرمربی جدید داماش در لیگ دسته اول ۸۸–۸۹ با هدف بازگشت به لیگ برتر انتخاب شد[19] اما وی در خرداد ۱۳۸۹ از سرمربی‌گری تیم داماش برکنار شد.[20]مارین پوشنیک صربستانی سرمربی بعدی تیم داماش بود که مرداد ۱۳۸۹ هدایت این تیم را قبول کرد.[21] اما وی تنها ۴ هفته مربی تیم داماش بود و در آبان ۱۳۸۹ از سوی مدیریت باشگاه برکنار شد،[22] پس از برکناری مارین پوشنیک افشین ناظمی به عنوان مربی موقت[23] و سپس در آذر ماه ۱۳۸۹ مهدی دینورزاده به عنوان سرمربی این تیم انتخاب شد.[24] دینور زاده توانست با داماش گیلان ضمن صعود به لیگ برتر به مقام قهرمانی مسابقات دسته اول دست یابد.[25] و در لیگ برتر به عنوان سرمربی ابقا شد.[26] او پس از هفته هفتم مسابقات لیگ برتر ۹۱–۹۰ به‌طور توافقی از داماش گیلان جداشد.[27] پس از مهدی دینورزاده ابراهیم قاسمپور سرمربی‌گری تیم داماش گیلان را عهده‌دار شد و با تیم به بردهای ارزشمندی دست یافت و در نیم فصل پس از کسب رتبه هفتمی در لیگ برتر ۹۱–۹۰ و حذف تیم داماش گیلان از گردونه رقابت‌های جام حذفی به علت مشکلات مالی از همراهی با تیم استعفاء داد.[28][29][30] مهدی تارتار در ۱۰ دی ۱۳۹۰ به عنوان سرمربی جدید باشگاه فوتبال داماش گیلان انتخاب شد و با کسب رتبه هفتم در پایان فصل لیگ برتر ۹۱–۹۰ به کار خود پایان داد.[31]

افتخارات

کشوری

قهرمان (۱): ۹۰–۱۳۸۹[32]
نایب‌قهرمان (۲): ۸۷–۱۳۸۶، ۹۸–۱۳۹۷
۴ مقام چهارم (۱): ۹۲–۱۳۹۱

منطقه‌ای

  • لیگ رشت
قهرمان (۱): ۱۳۵۲

حامی اصلی مالی و سازنده البسه

تیم داماش گیلان اولین تیم استفاده‌کننده از البسه برند جهانی آدیداس در لیگ برتر ایران بود.[33]

نامدورهنتایج
بیژن ذوالفقارنسب۲۰۰۸برکناری
سیدعلی افتخاریتک بازیکسب تساوی برابر سپاهان در اصفهان
حسین عبدی۲۰۰۸–۲۰۰۹برکناری در هفته نوزدم دوره هشتم لیگ برتر
استانکو۲۰۰۹سقوط به جام آزادگان در دوره هشتم لیگ برتر
فیروز کریمی۲۰۱۰–۲۰۰۹رتبه دوم لیگ آزادگان ۱۳۸۸–۸۹
مارین پوشنیک۲۰۱۰برکناری در هفته چهارم لیگ آزادگان ۹۰-۸۹
مهدی دینورزاده۱۱–۲۰۱۰قهرمانی جام آزادگان ۹۰–۸۹ و صعود به لیگ برتر
ابراهیم قاسمپور۲۰۱۱کسب رتبه هفتم در پایان نیم فصل لیگ برتر ۹۱–۹۰، حذف از جام حذفی
مهدی تارتار۱۲–۲۰۱۱کسب رتبه هفتم در پایان فصل لیگ برتر ۹۱–۹۰
امید هرندی۲۰۱۲قطع همکاری در رتبه یازدهم لیگ برتر
حمید درخشان۲۰۱۲برکناری پس از سقوط به رتبه سیزدهم لیگ برتر
افشین ناظمی۱۴–۲۰۱۳برکناری پس از نتایج ضعیف و باخت متعدد رتبه ۱۲ لیگ برتر
علی نظرمحمدی۱۵–۲۰۱۴برکناری قبل از شروع فصل
امید هرندی۱۵–۲۰۱۴استعفا
مجید جهانپور۱۶–۲۰۱۵استعفا
رامیز محمدوف۱۶–۲۰۱۵استعفا
سیّد هادی طباطبایی۲۰۱۶–۱۷قطع همکاری
وحید رضایی۲۰۱۷–۱۸قطع همکاری
سیامک فراهانی۲۰۱۸–۱۹سرمربی کنونی
لیگسازنده البسهاسپانسر پیراهن
۹۰–۸۹ آدیداسداماش اسپرت
لیگ برتر ۹۱–۱۳۹۰ آدیداسداماش شهر باران
لیگ برتر ۹۲–۱۳۹۱ آل‌اشپورتسرمایه‌گذاری صدرا
لیگ برتر ۹۳–۱۳۹۲ آل‌اشپورتداماش شهر باران
۹۴–۱۳۹۳ نهنگیشفاف شیمی، فولاد لوشان
۹۸–۱۳۹۷ یوسف جامهداماش اسپرت
۹۹–۱۳۹۸ داریکداماش اسپرت

جستارهای وابسته

منابع

  1. «امتیاز شمالی‌ها واگذار شد/ پگاه رشت به داماش تغییر نام داد». مهر نیوز. دریافت‌شده در ۱ آگوست ۲۰۱۱.
  2. «آشنایی با باشگاه داماش گیلان». همشهری آنلاین. دریافت‌شده در ۱ آگوست ۲۰۱۱.
  3. «آزاد شدن بخشی از حساب‌های مسدود شده باشگاه داماش گیلان». خبرگزاری فارس. دریافت‌شده در 91/01/20. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)
  4. «متن و تصویر نامه ندیمی به معاون قوه فضائیه در خصوص باشگاه داماش گیلان». بایگانی‌شده از اصلی در ۶ مارس ۲۰۱۶.
  5. «استاندار گیلان گفت: مذاکرات با قوه قضائیه برای کمک به داماش امید بخش بود». استانداری گیلان. بایگانی‌شده از اصلی در ۵ دسامبر ۲۰۱۴.
  6. «نظرمحمدی: گره مشکلات داماش باز شد».
  7. «مساعدت معاون اول قوه قضائیه برای حل مشکلات داماش گیلان». بایگانی‌شده از اصلی در ۵ مارس ۲۰۱۶.
  8. «امتیاز تیم فوتبال داماش گیلان واگذار شد».
  9. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۸ مه ۲۰۱۹. دریافت‌شده در ۴ اوت ۲۰۱۹.
  10. «معرفی اعضای هیئت مدیره باشگاه داماش گیلان».
  11. «تشنج در فینال جام حذفی فوتبال ایران؛ پرسپولیس قهرمان شد».
  12. داماش گیلان لیگ یکی شد ایسنا
  13. استرداد امتیاز اروند خرمشهر از داماش گیلان ایسنا
  14. به جا مانده از فینال تاریخی/وقتی هواداران داماش از بازیکنان می‌خواهند که بازی نکنند! فوتبالی
  15. «ذوالفقارنسب: از امروز دیگر سرمربی داماش نیستم». فارس نیوز. دریافت‌شده در ۱ آگوست ۲۰۱۱.
  16. «قرارداد یکساله عبدی با داماش گیلان امضاء شد». فارس نیوز. دریافت‌شده در ۱ آگوست ۲۰۱۱.
  17. «استانکو سرمربی و عابدینی سرپرست داماش». وبگاه روزنامه خراسان. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۰ دسامبر ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۱ آگوست ۲۰۱۱.
  18. «سقوط داماش، ناکامی پرسپولیس و نزدیک‌تر شدن ذوب‌آهن به قهرمانی». فارس نیوز. دریافت‌شده در ۱ آگوست ۲۰۱۱.
  19. «فیروز کریمی، سرمربی داماش گیلان». وبگاه روزنامه هموطن سلام. دریافت‌شده در ۱ آگوست ۲۰۱۱.
  20. «برکناری کریمی از سرمربیگری داماش». وبگاه روزنامه رسالت. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۸ مارس ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۱ آگوست ۲۰۱۱.
  21. «توشنیچ سرمربی تیم فوتبال داماش گیلان شد». وبگاه فارس نیوز. دریافت‌شده در ۱ آگوست ۲۰۱۱.
  22. «پوشنیک از سرمربیگری داماش گیلان برکنار شد». وبگاه فارس نیوز. دریافت‌شده در ۱ آگوست ۲۰۱۱.
  23. «انتخاب مربیان موقت و عدم ثبت قرارداد بازیکن جدید». وبگاه فارس نیوز. دریافت‌شده در ۱ آگوست ۲۰۱۱.
  24. «دینورزاده هدایت داماش گیلان را برعهده گرفت». وبگاه فارس نیوز. دریافت‌شده در ۱ آگوست ۲۰۱۱.
  25. «داماش گیلان قهرمان لیگ یک شد». ایسنا گیلان. دریافت‌شده در ۱۳۹۰/۱۰/۱۰. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)
  26. «مهندس عابدینی: گزینه من برای داماش گیلان در لیگ برتر مهدی دینورزاده است». وبگاه داماش. دریافت‌شده در ۱۳۹۰/۱۰/۱۰. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)
  27. «جلسه عابدینی و دینورزاده: مهدی دینورزاده امروز رسماً استعفاء داده و از داماش گیلان جدا شد». وبگاه باشگاه ورزشی داماش. دریافت‌شده در ۲۹ شهریور ۱۳۹۰.
  28. «نتیجه استخاره‌ام برای ماندن در داماش خیلی بد شد/ استعفاء دادم!». خبرگزاری مهر. دریافت‌شده در ۱۰ دی ۱۳۹۰.
  29. «قاسمپور با استخاره داماش را ترک کرد!». عصر ایران. دریافت‌شده در ۱۷ دی ۱۳۹۰.
  30. «قاسم‌پور: استخاره کردم و بد آمد/ از نظر خودم سرمربی داماش نیستم». وبگاه برنامه تلویزیونی 90. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۵ آوریل ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۱۷ دی ۱۳۹۰.
  31. «تارتار سرمربی داماش گیلان شد». فارس نیوز. ۱۰ دی ۱۳۹۰. دریافت‌شده در ۳۱ دسامبر ۲۰۱۱.
  32. «داماش گیلان قهرمان لیگ یک شد». ایسنا. دریافت‌شده در ۱ آگوست ۲۰۱۱.
  33. «تاریخچه باشگاه داماش گیلان».

پیوند به بیرون

در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ باشگاه فوتبال داماش گیلان موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.