نجف‌آباد (آشتیان)

روستای نجف آباد در ۱۰ کیلومتری فرمهین و ۶۰ کیلومتری شهر اراک در منطقه فراهان واقع شده‌است. در تقسیمات کشوری جزء شهرستان آشتیان قرار گرفته‌است.

نجف آباد فراهان
تصویری از نجف آباد فراهان
تصویری از نجف آباد فراهان
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانمرکزی
شهرستانفراهان
نام محلینجف آباد
مردم
جمعیتحدوداً ۲۱۳ نفر
جغرافیای طبیعی
مساحت۲۵۱۹ متر مربع
ارتفاع از سطح دریا۱۸۰۴
آب‌وهوا
میانگین دمای سالانه۲۵ درجه سانتیگراد
روزهای یخبندان سالانه۸۰ روز
اطلاعات روستایی
پیش‌شمارهٔ تلفن۰۸۶۳۸۶۲

تاریخچه

ساکنین اولیه این روستای نجف آباد از ولایت ذلف‌آباد فراهان بوده‌اند، که در دوره شاه عباس بزرگ خزانه دار بوده و سپس به خرم‌آباد کوچ نموده و در کمتر از یک ده به روستا ی ذلف‌آباد فراهان کوچ مجدد می‌نمایند، از روستاهای هفت‌گانه است که پس از حمله قاجار به روستای ذلف‌آباد فراهان و به اب بستن خانه‌ها و راهروهای زیر زمینی به منطقه نجف آباد نقل مکان نمودند. -اولین ساکن این روستا محمدزمان سلطان فراهانی نام داشته‌است،

امکانات روستایی

روستا از نعمت آب لوله‌کشی، برق شهری، گاز و تلفن و پوشش تلفن همراه نیز بهرمند می‌باشد. پیش تر در کنار روستا یک دستگاه حمام عمومی وجود داشته‌است که در حال حاضر ار آن استفاده نمی‌شود و تخریب شده‌است. از دیگر امکانات به آرامستان روستا که بهشت معصومه نامبده می‌شود اشاره کرد. هم چنین یک مدرسه ابتدایی هم در روستا وجود دارد؛ و از دیگر امکانات برای کشاورزی این روستا، منطقه‌ای به نام حسین‌آباد است که باغات و مزارع ابی این روستا در ان منطقه متمرکز می‌باشد.

از دیگر امکانات روستای نجف آباد فراهان می‌توان به یک باب نانوایی تافتون اشاره کرد که در سال ۹۲ توسط پیگیری‌های اهالی روستا دایر گردیده‌است. روستای نجف آباد فراهان دارای یک مهدیه، دو مسجد جهت اقامه نماز و یک تکیه گاه (حسینه) می‌باشد.

فراورده‌های کشاورزی

از محصولات اصلی گندم، جو، دانه‌های روغنی و کشت یونجه می‌توان نام برد. البته انگور، درختان سیب، گلابی، سنجد، سبزی جات، به، آلو چه‌های مختلف، زرد آلو،... به صورت مصرفی کشت و برداشت می‌شود.

فراورده‌های لبنی

از محصولات دیگر این روستا در بخش فراورده‌های لبنی ماست، کشک، دوغ، پنیر، کره، سرشیر و … است که توسط اهالی این روستا به صورت سنتی تهیه و به مصرف شخصی یا فروش استفاده می‌شود.

بناهای قدیمی

1. منزل محمدزمان سلطان فراهانی که در ضلع جنوبی تکیه زینبیه واقع شده است. که اولین بنای روستا است و بعنوان برج نگهبانی مورد استفاده قرار میگیرفته است .
2. منزل محمدتقی خان سلطان زمانی فرزند محمدحسین خان زمانی
3. منزل خسرو خان سلطان زمانی فرزند محمدحسین خان زمانی: که توسط خریدار تخریب شده است .
4. منزل ابراهیم خان زمانی فرزند محمدحسین خان زمانی
5. منزل محمد خان زمانی فرزند محمدحسین خان زمانی
6. منزل احمد خان زمانی فرزند محمدعلیخان سلطان زمانی

خوانين روستا

1. زمان خان 2. حاج محمد سلطان 3. محمدحسين خان زماني 4. محمدعلي خان(سلطان) زماني 5. احمدخان زماني

روستاهای همجوار

منابع

    • «نتایج سرشماری ایران در سال ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۲۱ آبان ۱۳۹۲.
    • محمدکاظم زمانی نجف آبادی (۱۳۹۲ساختار پرونده، M.K.Z
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.