موزه ویکتوریا و آلبرت

موزهٔ ویکتوریا و آلبرت (به صورت مختصر V & A وی اِی) در لندن، انگلستان از برترین موزه‌های جهان به جهت داشتن ذخائر غنی آثار هنری و بزرگ‌ترین موزهٔ جهان از نظر هنرهای تزئینی است. این موزه که مسکن دائمی مجموعهٔ بیش از ۴٫۵ میلیون اشیاء گوناگون است در سال ۱۸۵۲ تأسیس گردید و به نام ملکه ویکتوریا و پرنس آلبرت که در جوانی درگذشت نام‌گذاری شد. این موزه در منطقهٔ برامپتون لندن از شهرک سلطنتی کنزینگتون و چلسی، واقع شده‌است. این موزه از نهادهای عمدهٔ فرهنگی است. خدمات این موزه عبارتند از: موزهٔ تاریخ طبیعی، موزهٔ علوم و رویال آلبرت هال. موزهٔ ویکتوریا و آلبرت یک نهاد دولتی غیر دپارتمان است که با حمایت «وزارت فرهنگ، رسانه و ورزش» گردانیده می‌شود. مانند سایر موزه‌های ملی بریتانیا، بازدید و ورود به این موزه از سال ۲۰۰۱ به صورت رایگان بوده‌است.

موزه ویکتوریا و آلبرت
The Victoria and Albert Museum
تأسیس۱۸۵۲
موقعیتکرامول گاردنز، کنزینگتون جنوبی، لندن
مختصات۵۱٫۴۹۶۶۶۷°شمالی ۰٫۱۷۱۹۴۴°غربی / 51.496667; -0.171944
تعداد مجموعه‌ها۴٬۶ میلیون شیء
تعداد بازدیدکنندگان۲٬۲۶۹٬۸۸۰ (۲۰۰۹)[1]
مدیرمارک جونز
ترابری عمومیایستگاه متروی کنزینگتون جنوبی
وبگاهwww.vam.ac.uk

موزهٔ ویکتوریا و آلبرت مساحتی برابر ۵٫۱ هکتار را پوشش می‌دهد. [2] و دارای ۱۴۵ گالری‌است. گسترهٔ مجموعه‌های آن از ۵۰۰۰ سال آثار هنری، از دوران باستان تا به امروز، از فرهنگ‌های اروپا، شمال آمریکا، آسیا و شمال آفریقا.

کلکسیون

از آثار جمع‌آوری شده در موزه ویکتوریا و آلبرت می‌توان به قالی اردبیل[3] و گنجینه آمودریا اشاره کرد.

نگارخانه

پانویس

  1. "VISITS MADE IN 2009 TO VISITOR ATTRACTIONS IN MEMBERSHIP WITH ALVA". Association of Leading Visitor Attractions. Retrieved 21 May 2010.
  2. "FuturePlan – Victoria and Albert Museum". vam.ac.uk. 6 May 2011. Retrieved 12 May 2011.
  3. «قالی اردبیل». مرکز اطلاعات هنرمندان ایران - مزدیسا. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۷ اردیبهشت ۱۳۹۰.

منابع

    پیوند به بیرون

    در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ موزه ویکتوریا و آلبرت موجود است.
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.