تعویذ

تعویذ یا حرز یا بلاگردان به دعایی گفته می‌شود که به گردن آویخته یا به جیب می‌اندازند.

یک تعویذ در ایران برای دوری از چشم‌زخم
یک تعویذ مصری.

در میان بسیاری اقوام از دیرباز باور به جن و موجودات افسانه‌ای آسیب‌رسان رواج داشته و برای احساس امنیت در قبال آن‌ها برخی افراد ورد و ذکرهایی را نوشته و با خود همراه می‌کنند که به این وردها و نوشته‌ها تعویذ گفته می‌شود. گاه نیز برای دفع شر، گوهر، تکه سنگ، نگاره، تندیس، سکه، آویزه، انگشتر، گیاه یا جانور هم به کار می‌رود.

واژه عوذه یعنی چیز یا کسی که به آن پناه برده شود، و «تعویذ» یعنی در پناه درآوردن.

کتب علوم غریبه

تعویذ در معنی به جای جادو و سحر نیز استفاده می‌شود امروزه با پیشرفت تکنولوژی و علم، کتب بسیاری که در زمینه انواع تعویذات و طلسمات از ایجاد عشق علاقه در افراد نسبت به فرد خاصی یا اجبار افراد به کار خاصی از مسافرت گرفته تا خرید یا فروش یا دوستی و دشمنی همچنین در زمینه‌های منفی و پلید از جدایی انداختن بین زن و شوهر بستن خواب یا بخت یا شاش بند کردن و حتی صدمه جانی زدن و کشتن افراد نگاشته شده‌است. از انواع کتب علوم غریبه می‌توان به طمطم هندی و مرجان جادو، مجموعه کتب میرداماد کبیر و … اشاره کرد.

جستارهای وابسته

منابع

    Wikipedia contributors, "Amulet," Wikipedia, The Free Encyclopedia,http://telesm66.com, http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Amulet&oldid=207831077

    در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ تعویذ موجود است.
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.