نودژ

نودِژ شهری در دهستان نودژ بخش آسمینون شهرستان منوجان در استان کرمان است.[1] و همچنین این شهر، مرکز بخش آسمینون است.

نودژ
نودز
کشور ایران
استانکرمان
شهرستانمنوجان
بخشآسمینون
نام(های) پیشیننه دژ
مردم
جمعیت۲۸٬۷۲۶
جغرافیای طبیعی
ارتفاع۴۶۸ متر
آب‌وهوا
میانگین دمای سالانه۲۷ درجه سانتیگراد
میانگین بارش سالانه۱۷۰ میلی‌متر
اطلاعات شهری
شهردارمهندس بارخدا
پیش‌شمارهٔ تلفن۰۳۴۴۳۳۷

جمعیت

جمعیت شهر نودژ براساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۹۵، برابر با ۵،۵۶۲ نفر بوده‌است.[2]

ویژگی ها

فاصله نودژ تا بندرعباس ۱۱۰ کیلومتر است.نودژ دارای تابستان‌های گرم و خشک و زمستان‌های سرد و خشک می‌باشد و با میانگین بارندگی ۱۷۰ میلی‌متر در سال یکی از مناطق کم‌آب به‌شمار می‌آید.

یشینه سکونت در نودژ به پیش از اسلام بر می‌گردد. وجود دژی به اسم قلعه کافران و نیز گورستان غیر مسلمانان گواه بر این مدعا است. از مهم‌ترین مکان‌های مذهبی آن امامزاده سیف‌الدین است. از دیگر زیارتگاه‌های این شهر می‌توان زیارت حضرت بی بی طیبه (س) را نام برد که سالانه میزبان زائران زیادی است.

یکی از محصولات مهم کشاورزی نودژ پرتقال معروف آن است. نودژ همچنین دارای نخلستان‌های فراوانی می‌باشد که طی چند سال اخیر به علت خشکسالی‌های پی در پی به یک سوم مقدار اولیه کاهش یافته‌است. سرمای سوزان نیز باعث خشک شدن شمار زیادی از باغ‌های لیموترش و پرتغال آن منطقه شده‌است. یکی از قنات‌های معروف و قدیمی این شهر که قدمت دیرینه‌ای دارد. قنات دهنه ناییز است که طی سالهای اخیر به علت خشکسالی و احداث چاه‌های غیرقانونی اطراف آن به‌طور کامل خشک شده‌است. نودژ همچنین دارای یک معدن عظیم فروآلیاژ کروم می‌باشد که سنگ معدن آن پس استخراج به پالایشگاهی به نام آبادان که در جنوب نودژ واقع است انتقال داده می‌شود.رودخانه کندر یکی از مکان های بسیار زیبا برای گردشگران می‌باشد.

مردم

گویش مردم نودژ ترکیبی از گویش‌های بندری و منوجانی و فارسی می‌باشد. از لحاظ جمعیتی بزرگترین و معروف‌ترین طوایف ساکن در این دیار: اخلاقی پور، دوراندیش ، محمودی ، صالحی ،سالاری، محبی ، ظهیری ، حاجب ، خودستان ، رهروان ، راهبر ، مرشدی ، سراجی،صمیمی می‌باشد.

از تیم‌های فوتبال معروف این شهر می‌توان از تیم‌های پتروک، انقلاب، اتحاد، پرسپولیس، وحدت، رخسار و عقاب و نخل و خیبر و امید لاریان نام برد.

منابع

  1. «سازمان سنجش آموزش کشور». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۸ سپتامبر ۲۰۰۷. دریافت‌شده در ۱۶ اوت ۲۰۰۷.
  2. «نتایج سرشماری ایران در سال ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۲۱ آبان ۱۳۹۲.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.