اندوهجرد

اندوهجرد[1] در استان کرمان در جنوب شرقی ایران در منطقه کویری قرار دارد. این شهر در ۲۰ کیلومتری جنوب بخش شهداد شهرستان کرمان و ۱۰۰ کیلومتری شمال شرق شهر کرمان واقع است. جمعیت این شهر در سال ۱۳۸۵، برابر با ۲٫۹۱۵ نفر و در سال ۱۳۸۶ آن را در حدود ۴ هزار نفر تخمین زده شده‌است.در سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۴،۰۴۱ هست .[2]

اندوهجرد
اندیگرد(محل گرد هم آمدن پهلوانان)
کشور ایران
استانکرمان
شهرستانکرمان
بخششهداد
سال شهرشدن۱۳۸۳
مردم
جمعیت۴،۰۴۱ نفر (سال ۱۳۹۵)
جغرافیای طبیعی
ارتفاع۸۸۱ متر
اطلاعات شهری
شهردارهادی ربانی
پیش‌شمارهٔ تلفن۰۳۴
شناسهٔ ملی خودرو ایران
کد آماری۲۶۰۳

موقعیت

شهر اندوهجرد در سال ۱۳۸۳ خورشیدی از ادغام دو روستای اندوهجرد و گودیز تشکیل شد.[3] اندوهجرد از سوی غرب در میان کوهپایه‌های کوهستان پلوار و از سوی شرق کویر لوت قرار گرفته‌است.[4]

و بین دو بخش شهداد و گلباف قرار دارد.

از محله‌های اندوهجرد می‌توان به گودیز، شریف‌آباد، شاهرخ آباد، مهدیه، قبله، سی دستگاه اشاره کرد.[4]

در منطقه اندوهجرد سدی به نام سد اندوهجرد و یک گسل زمین‌شناختی نیز به نام گسل اندوهجرد قرار دارد. در تاریخ ۲۳ اسفند ۱۳۷۶ خورشیدی زمین‌لرزه‌ای در منطقه گلباف، روستای اندوهجرد را نیز لرزاند.

از محصولات اندوهجرد می‌توان به انواع خرما و مرکبات اشاره کرد.

دارای روستا های زیادی ازجمله پیرغیب، زوار، کدروت، جهر، پشوییه، هنزا و... اشاره کرد. که در این روستا ها کشاورزی رونق بسیار دارد.

فرهنگ

از سازهای بومی منطقه اندوهجرد می‌توان به گونه‌ای بوق صدفی به نام سفیدمهره اشاره کرد.[5]

جاذبه‌های گردشگری

از جاذبه‌های گردشگری اندوهجرد می‌توان به قلعه کت‌کتو در مجاورت روستای گودیز اشاره کرد که مورد کاوش‌های باستان‌شناسی هم قرار گرفته است.[6]

همچنين تپه های شنی روستای هنزا

غار خفاش ها، کوه های اره اره جهر

باغ های سرسبز کدروت

و همچنین بزرگترین پارک منطقه شهداد و گلباف تحت عنوان پارک ثامن فاز١، در سال ٩٨ در ورودی این شهر افتتاح گردید که دارای آمفی تئاتر روباز، آب نما، پارک بازی کودکان و زمین فوتبال و... است.

منابع

  1. اطلاعات مختصات و ارتفاع و نام محلی از fallingrain
  2. «نتایج سرشماری ایران در سال ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۲۱ آبان ۱۳۹۲.
  3. «روزنامه ایران، سال دهم، شماره ۲۸۳۸، چهارشنبه ۱۰ تیر ۱۳۸۳». بایگانی‌شده از اصلی در ۴ دسامبر ۲۰۰۸. دریافت‌شده در ۳ اکتبر ۲۰۰۷.
  4. ایرنا
  5. سازهای نواحی استان کرمان، وب‌گاه آفتاب
  6. «قلعه کت کتو شهداد به‌زودي كاوش مي‌شود پانزدهمين فصل كاوش در مقر تمدن آراتا». ایسنا. ۱۱ دی ۱۳۸۴. دریافت‌شده در ۸ نوامبر ۲۰۱۹.

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.