صدا و سیمای مرکز بوشهر

صدا و سیمای مرکز بوشهر یکی از مراکز صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران است که در شهر بوشهر فعالیت می‌کند.[1]

شبکه بوشهر
کشور ایران
گستره پخشآسیا
ستادبوشهر
برنامه‌سازی
زبان(ها)فارسی (معیار و گویش بوشهری)
فرمت تصویرSDTV
مالکیت
مالکIRIB
تاریخچه
راه‌اندازی‌شده۱۳۸۳
پیوندها
وبگاهboushehr.irib.ir

تاریخچه صدا و سیمای مرکز بوشهر

صدا و سیمای مرکز بوشهر تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی زیر مجموعه مرکز فارس و شامل ایستگاه‌های رادیویی و تلویزیونی بوشهر و مونیتورینگ دیر بوده‌است. این مرکز در شهریور سال ۱۳۸۵ توانست کل کشور، قسمتی از قاره آسیا، شمال آفریقا، شرق اروپا، کشورهای مشترک‌المنافع را تحت پوشش قرار دهد.

شبکه صدا

صدای مرکز بوشهر هم‌زمان با جنگ عراق و ایران، کار خود را با پخش آژیر قرمز و اذان ظهر آغاز کرد. در سال ۱۳۶۱ با مستقل شدن مرکز، صدای مرکز به تولید برنامه پرداخت، نخستین برنامه «اصحاب خون» بود. از سال ۱۳۶۴ فعالیت‌های روزانه برنامه‌سازی گسترده‌تر شد. در تیرماه سال ۱۳۷۶ شبکه استانی صدا افتتاح شد و فعالیت خود را از طریق فرستنده ۵۰ کیلووات با وسعت بیشتری انجام داد. در حال حاضر صدای مرکز بوشهر روزانه ۲۰ ساعت برنامه پخش می‌کند.

شبکه سیما

تولید سیمای مرکز بوشهر در سال ۱۳۶۸ با پخش اذان محلی مغرب کار خود را آغاز کرد. یک سال بعد نیز پخش خبر تلویزیون فعالیت خود را شروع کرد. سپس برنامه سیمای صبح جمعه در واحد تولید سیما، تولید و پخش می‌شد. همچنین برنامه‌هایی نیز برای پخش از شبکه‌های سراسری تهیه شده‌است که برخی از این برنامه‌ها شامل فیلم‌های مستند، و چند فیلم داستانی و سریال تلویزیونی می‌باشد. در مهر ماه ۱۳۸۳ شبکه استانی سیمای مرکز افتتاح شد.

فرستنده دیجیتال

این مرکز در ۲۷ بهمن ۱۳۸۹ به فرستنده دیجیتال مجهز گردید. با بهره‌برداری از این فرستنده، پانصد هزار نفر از جمعیت شهرهای بوشهر، برازجان، اهرم، کاکی و خورموج (معادل ۶۱ درصد از جمعیت استان) می‌توانند برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی صدا و سیما را با کیفیت عالی و به صورت دیجیتال دریافت کنند. به گفته معاون توسعه و فناوری رسانه صدا و سیما، هم‌اکنون حدود ۲۰ میلیون و پانصد هزار نفر از جمعیت ایران زیر پوشش فرستنده‌های دیجیتال قرار دارند و استان بوشهر هشتمین استانی است که از خدمات تلویزیونی دیجیتال بهره‌مند می‌شود. از طریق فرستنده دیجیتال بوشهر، هم‌اکنون بیست شبکه تلویزیونی و بیست و یک شبکه رادیویی پخش می‌شود:[2]

منابع

  1. «صدا و سیمای مراکز». وبگاه معاونت امور مجلس و استان‌ها. دریافت‌شده در ۹ ژانویهٔ ۲۰۱۰.
  2. فرستنده دیجیتال بوشهر

پیوند به بیرون

جستارهای وابسته

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.