انتشارات سروش

انتشارات سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران است که در سال ۱۳۴۶ آغاز به کار کرده ‌است. شرکت انتشارات سروش، وارث نام و آثار واحد انتشارات سروش است که یکی از واحدهای سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران بوده است.

انتشارات سروش
بنا نهاده۱۳۴۶
دفتر مرکزیتهران، خیابان شهید مطهری، تقاطع خیابان مفتح
محدودهٔ فعالیتایران
افراد کلیدیمدیران قبلی: نادر ابراهیمی، رضا سیدحسینی، پرویز خرسند، محمدحسن زورق، مهدی فیروزان، علی اصغر شعردوست ،علی اکبر اشعری، سیدمحمد حسینی، احمد خالدی، حاجی سفیدی، مهدی فضایلی،تقی رستم وندی،مجید بلالی،ابراهیم شمشیری

مدیرعامل: سعید کرمی

شخصیتهای فرهنگی: امیرحسین فردی، قیصر امین پور، محمدرضا سرشار، مصطفی رحماندوست، علیرضا مختارپور، فریدون عموزاده خلیلی، هدیه شریفی، عصمت گیویان
محصولاتکتاب و مجلات
خدماتانتشار کتاب

انتشار مجلات

چاپخانه
شرکت‌های وابستهفروشگاه ترنجستان سروش، فروشگاه سروش مطهری
وبگاه

مبنای شکل‌گیری این واحد، انتشار مجلۀ هفتگی «سازمان رادیو و تلویزیون ملی ایران» به نام «تماشا» و تشکیل «واحد انتشارات تماشا» بود. اولین شمارۀ مجله «تماشا» در ۹ اسفند ۱۳۴۶ منتشر و در سطح تهران و شهرستان‌ها توزیع شد. انتشار مجلۀ مذکور و چاپ کتاب‌های رادیو و تلویزیونی تا سال ۱۳۵۶ ذیل همین عنوان ادامه داشت.

در این سال نام انتشارات به «سروش» تغییر یافت و شمارۀ ۳۹۵ مجلۀ مذکور در ۳۰ خرداد ۱۳۵۶ با نام «سروش» منتشر شد. شمارۀ ۴۳۵، آخرین شمارۀ قبل از انقلاب «سروش» بود.

سروش جدید با شمارۀ یک در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۵۸ منتشر شد و انتشار آن تا امروز ادامه دارد. شمارۀ این مجله تا پایان آذر ۱۳۹۸ به شمارۀ ۱۶۸۳ رسید.

در طی دورۀ جدید، تجربه‌های دیگری برای چاپ مجلاتی به زبان‌های انگلیسی، فرانسوی و عربی حاصل شد که تداوم نیافت. «شرکت انتشارات سروش» در آبان ماه ۱۳۷۴ به ثبت رسید.

انتشار مجلۀ سروش کودکان از شهریور ۱۳۷۰ آغاز شد.

شروع انتشار روزنامۀ جام‌جم (پیش‌شماره در روز ۱۶ فروردین ۷۹) در انتشارات سروش بود و قبل از استقلال به صورت شرکت انتشارات جام‌جم، تا آخرین شمارۀ سال ۱۳۸۲ آن در سروش منتشر شد.

شرکت دولتی انتشارات سروش در آبان ماه ۱۳۷۴ به ثبت رسید.

تاریخچه

مبنای شکل‌گیری این واحد، انتشار مجلهٔ هفتگی «سازمان رادیو و تلویزیون ملی ایران» به نام «تماشا» و تشکیل «واحد انتشارات تماشا» بود. نخستین شمارهٔ مجلهٔ «تماشا» در اسفند ماه ۱۳۴۶ منتشر و در سطح تهران و شهرستان‌ها توزیع شد. انتشار مجلهٔ مذکور و چاپ کتاب‌های رادیو و تلویزیونی تا سال ۱۳۵۶ ذیل همین عنوان ادامه داشت.

در این سال نام انتشارات به «سروش» تغییر یافت و شمارهٔ ۳۹۵ مجلهٔ مذکور در ۳۰ خرداد ۱۳۵۶ با نام «سروش» منتشر شد. شمارهٔ ۴۳۵، آخرین شمارهٔ پیش از انقلاب «سروش» بود.

سروش جدید با شمارهٔ یک در اردیبهشت ۱۳۵۸ منتشر شد و انتشار آن تا امروز ادامه دارد. شمارهٔ این مجله در مرداد ۱۳۹۰ از ۱٬۵۰۰ عبور کرد. در طی دورهٔ جدید، تجربه‌های دیگری برای چاپ مجلاتی به زبان‌های انگلیسی، فرانسوی و عربی حاصل شد که تداوم نیافت. «شرکت انتشارات سروش» در آبان ماه ۱۳۷۴ به ثبت رسید.

انتشارات

سروش بیش از ۱۷۰۰ عنوان کتاب در موضوعات مختلف از جمله در حوزه‌های ارتباطات، هنر، رسانه، مذهبی، تاریخی و کودک و نوجوان منتشر کرده است.

برخی از کتاب‌های سروش چندین‌بار تجدیدچاپ شده‌اند که از آن جمله می‌توان به کتاب دختران آفتاب و مبادی سواد بصری اشاره کرد.

نشریات

نشریات سروش به‌صورت هفته‌نامه و ماهنامه منتشر می‌شوند. این نشریات عبارتند از: سروش هفتگی، سروش کودکان، سروش خردسالان و سروش نوجوان.

چاپخانه

چاپخانۀ انتشارات سروش که از سال ۱۳۷۲ شروع بکار نموده، دارای دستگاه‌هایی است که از هر لحاظ می‌تواند پاسخگوی نیاز مشتریان خود باشد.

استراتژی چاپخانۀ انتشارات سروش باتوجه به دستگاه‌های موجود و نیروی انسانی متخصص و پرسابقه براین است که سفارشات ارائه شده را درکمترین زمان ممکن و با کیفیت مناسب به مشتریان خود تحویل دهد.

یکی دیگر از ویژگی‌های چاپخانۀ انتشارات سروش تکمیل بودن بخش‌های لیتوگرافی، چاپ و صحافی است که همگی در یک مجموعه تأسیس گردیده ( تامشتریان در کم‌ترین زمان به کتاب مورد نیاز خود دست پیداکنند.

تجهیزات ما:

۱- دستگاه ۲ ورقی ۴ رنگ هایدلبرگ

۲- دستگاه ۲ ورقی ۲ رنگ هایدلبرگ

۳- دستگاه ۴/۵ ورقی ۲ رنگ zp، هایدلبرگ

۴- دستگاه gto تک رنگ، هایدلبرگ

۵- دستگاه لترپرس هایدلبرگ

۶- خط صحافی مفتول (مولر مارتینی)

۷- خط صحافی چسب گرم

۸- دستگاه‌های برش پلار ۹۲ و ۱۳۷

۹- دستگاه تا کُنی هایدلبرگ ۴/۵ ورقی

۱۰- ماشین ته دوخت

چاپخانۀ سروش در مجموعۀ غزالی قرار دارد و از اولین چاپخانه‌های مدرن در دهه هفتاد شمسی کشور بوده است.

فروشگاه

ترنجستان سروش اواخر آبان ۱۳۹۱ با همکاری انتشارات سروش و شرکت ترنج در خیابان انقلاب راه‌اندازی شد و یک فروشگاه در ساختمان اصلی سروش واقع در خیابان مطهری نیز کتاب‌های سروش را عرضه می‌کند.

منابع

    روابط عمومی انتشارات سروش

    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.