شهرستان بدره

شهرستان بدره یکی از شهرستانهای ایلام و در ۳۸ کیلومتری شمال غربی مرکز دره‌شهر واقع شده‌است.[1]

تاریخچه

بدره تا سال ۱۳۹۲ به عنوان یکی از بخش‌های چهارگانه شهرستان دره شهر (بخش مرکزی دره‌شهر، بخش آبدانان، بخش بدره، بخش ماژین) محسوب می‌شد با پیگیری‌های علی عزتی نماینده وقت و بومی دره‌شهر ، بخش بدره با تصویب هیئت وزیران از دره شهر منتج و به شهرستان ارتقاء یافت و بخش آبدانان نیز در سال ۱۳۷۴ از دره‌شهر منفک و خود به شهرستانی مستقل تبدیل شد. مردم بدره به زبان کردی‌ فیلی و لری هندمینی، لکی (زید و گله دار ) و لری شوهانی سخن می‌گویند.

شهرستان شدن بدره

شهرستان شدن بدره توسط کارشناسان تقسیمات کشوری مورد بررسی قرار گرفت و در دیماه سال ۱۳۹۰ توسط این کارشناسان تقسیمات کشوری تأیید و برای تصویب نهایی به هیئت دولت فرستاده شد و در جلسه هیئت دولت (یکشنبه ۹ تیر ۱۳۹۲) به تصویب رسید و بدره رسماً شهرستان شد.[2]

جغرافیا

حوزه جغرافیایی بدره با طول و عرض تقریبی ۷۰ در ۹ کیلومتری و با مساحت ۶۲۵ کیلومتر مربع دارای طبیعتی کوهستانی و جنگلی است که حدود ۸۰ درصد منطقه پوشیده از جنگل‌های انبوه بلوط است.[3] بلندترین نقطه ارتفاعی در این شهرستان قله ورزرین با ارتفاع ۳۲۰۰ متری از سطح دریا است. فاصله تا مرکز استان ۷۰ کیلومتر است.

تقسیمات کشوری

نقاط شهری: بدره و چشمه شیرین

جمعیت

بنابر سرشماری مرکز آمار ایران، جمعیت شهرستان بدره در سال۱۳۹۵ برابر۱۲۰۰۰ نفر بوده‌است.[4]

جاذبه‌های گردشگری

جاذبه‌های طبیعی

از جمله مناطق دیدنی این شهر می‌توان به روستای زیبای کلم، دریاچه بزرگ سد سیمره به طول بیش از ۳۰، تنگه کافرین، تنگه زیبای روستای زرانگوش، تنگه باستانی لارت، پو آبشارهای دربند و کوهستان بسیار زیبای کبیر کوه اشاره کرد که در فصل زمستان و تا اواخر بهار از برف پوشیده‌است که منظره‌ای بسیار زیبا به شهر می‌دهد.

تپه‌های لارت

پشته لارت

تپه‌های لارت مربوط به دوره ساسانیان - دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان بدره، بخش مرکزی شهرستان بدره، روستای آب هر پایین واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۴ شهریور ۱۳۱۰ با شمارهٔ ثبت ۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.[5]

مجموعه آثار تنگه دربند

مجموعه آثار تنگه دربند مربوط به دوره ساسانیان - سده‌های اولیه دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان بدره، بخش هندمینی، دهستان آب چشمه، ۳ کیلومتری تنگه دربند واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۴۶۱۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.[6]

جاذبه‌های طبیعی

از جمله مناطق دیدنی این منطقه می‌توان به روستای کلم، تنگه باستانی لارت، تنکه زیبای کافری و آبشارهای دربند و کوهستان کبیر کوه اشاره کرد که در فصل زمستان و تا اواخر بهار از برف پوشیده‌است.[2]

جستارهای وابسته

منابع

  1. «زمین‌های تشنه «بدره» سیراب نشدند». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. ۲۰۲۰-۱۰-۲۵. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۱۱-۰۵.
  2. «با پیگیری‌های مصرانه دکتر احمدی، بخش بدره به شهرستان ارتقاء یافت/هندمینی به بخش مستقل». بایگانی‌شده از اصلی در ۶ مارس ۲۰۱۶.
  3. اطلس گیتاشناسی استان‌های ایران، تهران: ۱۳۸۳ خ.
  4. «نتایج سرشماری ایران در سال ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۲۱ آبان ۱۳۹۲.
  5. «سازمان میراث فرهنگی و صنایع‌دستی و گردشگری». سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران. دریافت‌شده در ۲۰۱۱-۰۵-۱۹.
  6. «دانشنامهٔ تاریخ معماری ایران‌شهر». سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران. دریافت‌شده در ۲۰۱۱-۰۵-۱۹.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.