گله‌دار (بدره)

گله‌دار، روستایی از توابع بخش هندمینی شهرستان بدره در استان ایلام ایران است.

گله‌دار
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانایلام
شهرستانبدره
بخشبخش هندمینی
دهستانزرانگوش
نام محلیگلار ، گلیار
نام‌های قدیمیکلگ
سال بنیاد1355
مردم
جمعیت۱۱۴۰ نفر
جغرافیای طبیعی
مساحت۲۴۰۰ هکتار کشاورزی و مراتع
ارتفاع از سطح دریا971
آب‌وهوا
میانگین دمای سالانه۲۴ درجه سانتیگراد
بارش سالانه۳۳۰ میلیمتر
روزهای یخبندان سالانهکمتر از ۵ روز در سال
اطلاعات روستایی
ره‌آوردگوشت تازه گوسفندی ، لبنیات تازه ، چیت ، عدس درجه یک ، محصولات گیاهی و درختی طبیعی و ارگانیک (قارچ دمبلان ، قارچ چتری ، کنگر ، تره ، انشک ، ریواس ، زالزالک ، پسته کوهی ، انجیر کوهی ، بلوط و.... )
پیش‌شمارهٔ تلفن0843583

جمعیت

این روستا در بخش هندمینی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸۵۰ نفر (۱۵۰خانوار) بوده‌است. این روستا که در حال حاضر حدود 1200 نفر جمعیت داشته که حاصل از نوادگان شخصی به نام فرضعلی سلطان می‌باشند که دو نقل در مورد حضور ایشان در این منطقه وجود دارد. نظریه اول؛ برخی معتقد هستند ایشان از یکی از طوایف مشهور استان فارس بوده که به دلایلی نامعلوم به همراه دو برادر خود به استان لرستان مهاجرت کرده و یکی از برادرها از بین رفته، دیگری در همان استان فارس شاید روستای تجره (چند کیلومتری بعد از خرم آباد-مسیر خرم‌آباد تهران) سکونت کرده و ایشان نیز به استان ایلام مهاجرت است نظریه دوم؛ برخی معتقد هستند که جناب فرضعلی سلطان از تیره حسنوند مناطق سلسله و دلفان که از شهرستان‌های استان لرستان هستند بوده و چون عشایر بودند در نتیجه در اثر ییلاق و قشلاق کردن به استان ایلام (پشتکوه) و استان لرستان(پیشکوه)، نهایت در استان ایلام ساکن شده‌است. آنچه را که معلوم است ایشان فردی قدرتمند بوده و در زمان حضورش در پشتکوه (ایلام کنونی) مورد اعتماد والی پشتکوه قرار گرفته و والی به پاس زحمات ایشان مناطقی را جهت دامداری که شامل گله‌دار کنونی، زید زیرتنگ و تلخاب بوده به ایشان اهدا کرده‌است ولی بعداً در اثر ورود مهاجرین دیگر که ظاهراً از دوستان جناب فرضعلی سلطان نیز بودند مناطق زید و تلخاب را که در آن زمان از مرتع خوبی جهت چرای دام برخوردار نبودند به آن‌ها اهدا کرده‌است. گله دار دارای مناطق تفریحی بکری از جمله؛ تنگه تاگله، تنگه زمگه، تنگه چوب بندی، سرطاف، کنده راه، کاوررگ، باوکرری، بولحرسانه، تاویسان، لاتخت، مله کینی، سرکیاونه و ... می‌باشد (ارایه؛ ب. ف)

منابع

    • «نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۱ ژانویه ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۱ ژانویه ۲۰۱۳.
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.